Oktober Radio: Vi tager pulsen på EU’s udvikling og EU modstandens opgaver

UDSENDELSEN D. 2. NOVEMBER 2019

Først i udsendelsen taler vi om resultatet af landsmøde i Folkebevægelsen mod EU. Det var ikke udelukkende positivt, bl.a. fordi der var proppet alt for meget ind på dagsordenen og der reelt ikke blev tid nok til at behandle de enkelte punkter på en fornuftig måde. Flere delegerede nåede at tage hjem inden der kunne stemmes om relativt vidtgående ideer der stod gemt sidst på dagsordenen. Og den åbne del af debatten om forslag blev lagt dagen før de skulle vedtages, så kun forslagsstilleren fik ordet da de skulle til afstemningen. Den kommende landsledelse blev reduceret til 15 og der blev ikke plads til at der kom nye kræfter med.

Læs reportagen fra Landsmødet på kpnet her:
Landsmøde i Folkebevægelsen mod EU: Stor gejst og gå-på-mod for EU-modstanden

Folkebevægelsen mod EU nærmer sig hastigt de 50 år, og i samme periode er forståelsen af EU’s virkemåde stort set gået tabt i befolkningen. Ingen man møder på gaden kan forklare hvordan beslutninger bliver taget, eller hvordan EU påvirker lovgivningen i medlemslandene. Og det er med til at gøre det vanskeligt for modstanden, når man kan se at folk får et tomt udtryk i øjnene når man begynder at fortælle om det virvar af institutioner der er blevet bygget op gennem årerne.

Derfor forestår der et kæmpe arbejde for at genopbygge en aktiv og levende EU modstand i alle dele af landet, og øge forståelse og modstanden ikke mindst blandt de unge generationer, af hvor stor magt monopolerne og stormagterne har fået gennem opbygningen af EU-staten.

Musikalsk indslag fra demonstration i Chile 25. oktober 2019:
Adiós Sebastián – Sol y lluvia / 25 de Octubre 2019

Omkring 100.000 deltog i demonstrationer mod regeringen i Chile i weekenden den 25. oktober. Det fik regeringen til at aflyse værtskabet for klimatopmødet, pga. frygt for uroligheder. Det er bare ikke uroligheder der kommer fra befolkningen. Tværtimod er det statsmagtens overdrevne brug af magt og indsættelse af militær i gaderne, der har eskaleret situationen.
Så man kunne få den tanke at regeringen ønskede en undskyldning for at aflyse værtsskabet, og har forsøgt at placere skylden på folk der protesterer.

Til sidst taler vi lidt om en ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der viser at direktørerne herhjemme har forgyldt sig selv med lønstigningen på 50 procent set over 10 år, mens den fattigste del af befolkningen er blevet fattigere siden krisen i 2008.

Topchefernes løn på himmelflugt

PS: Med dagens udsendelse har vi optaget 100 timers radiopodcast gennem de sidste 4 år, siden vi begyndte i august 2015, så det er en slags jubilæum ?
Langt de fleste timer har vi optaget i vores Studie i Ny Munkegade i Århus, enkelte af udsendelserne er lidt længere live sendinger.

LYT TIL UDSENDELSEN HER


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater