Hilsen til blokaden: Stå fast!

Tale til de studerende på humaniora, Københavns Universitet, der siden mandag har besat ledelsens kontorgang. Nok er nok! De studerende siger Nej til regeringens nedskæringer og de forringelser af uddannelserne der fører til slagtning af fag og nedgang i kvalitet.

Af Marie Herget

Jeg hedder Marie og jeg er ansat som ekstern lektor på NorS. Jeg er her i dag for at sige tak til jer fordi I står her og for at give min fulde opbakning til jeres blokade. Det er så vigtigt at I står her.

Det er uhørt at dekanatet forsøger at træffe så vigtige beslutninger for universitetets og humanioras uddannelsers fremtid hen over hovedet på de studerende – og ansatte. Og så er det jo også sådan, at denne her dekan-spareplan og fagslagtninger det er bare endnu en nedskæring, endnu en forrringelse af vores allesammens hverdag her på universitetet.

Vi ansatte og jer studerende mærker presset for besparelser hele tiden. For de ansatte er det undervisningsnormer deres forsøges opsagt, fridage der bliver inddraget med en lønnedgang på 5 % for alle ansatte til følge. Bare for at tage de seneste.

Og så kommer der de her kæmpeslagtninger hvoraf dekanens plan er endnu en. Der er ingen tvivl om, at hvis denne her plan om fagsammenlægninger bliver gennemført, vil det betyde fyringer for os ansatte. Igen. Derfor er det så vigtigt I står her. Det er vores allesammens kamp. Det er også vigtigt at fastslå at denne her protest den også må rette sig mod regeringen og folketinget der bliver ved med at spare på universiteterne. Dekanen er slagteren, men han udfører den sparepolitik der er besluttet på Christiansborg.

Da vi ansatte var lockouttruede og stod over for en arbejdskamp under ok18, så mærkede vi solidariteten og opbakningen fra jer studerende. Det var så vigtigt for vores kamp dengang. Nu er det os ansattes tur til at bakke op om jeres vigtige protest.

Jeg lover jeg vil gøre hvad jeg kan for at få de ansatte til at bakke op om den her blokade. Fordi jeres kamp er for os alle. Jeg ved at ledelsen forsøger at true jer med udsmidning for at få jer til at stoppe blokaden. Stå fast! Lad jer ikke true. Og husk at mod smitter. Jeres mod er en inspiration. Og sammen er vi stærke. Husk på at alting kan forandres.

Tak for jeres kamp og fortsat god blokade!

Se
Ledelsen truer med udsmidning

Se mere om situationen og blokaden på HUMrådets facebookside


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne