Kommunistisk Politik Digital 2 – 2023 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 2 – 2023NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 2-3/2023

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Kampen for arbejderklassens kommunistiske parti – Fra DKP/ML til APK
NU også som lydbog og som gratis online udgivelse i pdf
Kampen for skabelsen af et kommunistisk parti er hovedspørgsmålet for kommunisterne i de lande og tider, hvor et ægte kommunistisk parti ikke eksisterer. For 25 år siden stod det som et brændende hovedspørgsmål i Danmark for perioden 1997-2000. En ny bog udgivet på Oktober Forlag, indeholder dokumentation fra denne periode, med dets medfølgende energi og koncentrerede undersøgelse, med dets marxistisk-leninistiske studie af partikampen i splittelsen DKP-ml og forberedelsen af stiftelsen af APK.

Fagligt nyhedsbrev #2 – om revolutionært fagligt arbejde
Hvad der ikke tales for højt om. Men dog ikke er til at skjule er, at Dansk erhvervsliv tjener godt. De store virksomheder. De der fik massiv livsopretholdende behandling under corona-nedlukningerne. Med en uhørt pengeuddeling, der ligger til grund for en del af den massive inflation vi oplever i øjeblikket. Hvor vi igen udsættes for tyveri, ikke mindst momstyveri af staten, der skovler penge ind på forhøjede energi og fødevarepriser. Vores penge.
Leder Fagligt Nyhedsbrev 10-01-2023

Ingen amerikanske tropper og våben gennem Århus Havn!
Danmark er helt officielt blevet ’opmarchområde’ for NATO’s militær, i krigen mellem de imperialistiske stormagter om kontrol med Ukraine. I de kommende uger har regeringen igen givet fri passage til amerikanske kamptropper og deres tunge våben og krigsmateriel.
Udtalelse APK Østjylland

Nye store våbenleverancer til optrapning af krigen i Ukraine – og Enhedslisten i fuld opbakning til NATO’s oprustningskrav
De vestlige imperialistmagter samles i dag fredag på den tyske militærbase Rammstein for endnu engang at kaste mere brænde på bålet i Ukraine-krigen. Det gælder en optrapning med våbentyper, der bliver stadigt stærkere og mere offensive, aktuelt kampvogne. De økonomiske midler til krig er uendelige – milliarderne skaffes i alle lande gennem forringelser af befolkningens levevilkår. Herhjemme står kampen lige nu skærpet mellem krigsoprustning og velfærd. I den situation har Enhedslisten taget et markant reaktionært skridt. De er nu parat til at finde pengene til NATO’s oprustningskrav.

Hvem betaler for havne og motorveje
Gode argumenter om natur og herlighedsværdi, har aldrig bremset monopolkapitalen. Gode argumenter driver i det hele taget ikke udviklingen under kapitalismen, det gør klassekampen. Det bør stå klart efter at politikerne i Aarhus gav fuckfingeren til tusindvis af indsigelser og de 600 deltagere i en konference mod udbygningen af den nye yderhavn. Når borgerskabet siger hop, så står byrådet ikke vagt om demokratiet, men spørger hvor højt.

3F-formand klar til studehandel for Store Bededag
Ledelsen af en arbejderkamp skal aldrig lægges over i fagtoppens hænder – hvis den skal vindes. Den sandhed har formanden for 3F, Henning Overgaard igen bekræftet. I en situation med en kæmpe vrede over regeringens angreb er han klar til en studehandel. Beholder vi Store Bededag som fridag er fagtoppen klar til at åbne for løndumping med mere udenlandsk arbejdskraft.

Protest i Aarhus mandag mod amerikansk våbentransport gennem Aarhus Havn
Under parolerne ”Nej til amerikansk militær i Danmark – Nej til Aarhus som bombemål” bliver der mandag protesteret mod brugen af danske havne som transit for amerikanske våben til den imperialistiske krigsopbygning i Østeuropa. Mød op mandag d. 16. januar 2023 kl. 13 foran Dokk1 i Aarhus

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Reallønstab, som følge af inflationen, svarer til at arbejde 6 uger gratis
Torsdag genåbnede Folketinget med en debat om alt andet end inflationen, der ellers er det mest presserende problem for langt de fleste. Alene fødevarepriserne voksede i gennemsnit med 14,7 procent i 2022. Hvad der er opgaven er at få rejst både en lønkamp, der kan kompensere 100 procent for inflationen og dertil sikre en lønstigning, og ligeløn og et ekstra løft til mindstelønnen og lavtlønsgrupper, og samtidig stå fast på et klokkeklart nej til at sælge ud af fritid og bededagsferien. Kom og diskuter situationen på fagligt netværksmøde.

Ungdomsorganisering og den studenterpolitiske situation
Denne artikel er baseret på et oplæg jeg gav med titlen Organisering af unge og Studenter-bevægelsen i dag til Arbejderpartiet Kommunisterne (APK)’s debatmøde: Ned med regeringens arbejderfjendske krise-& krigspolitik for de rige, den 14. januar 2023. Jeg vil her komme ind på nogle af de erfaringer og observationer jeg har gjort mig i mine 9 års arbejde indenfor elev- og studenterbevægelsen, samt mit arbejde indenfor Danmarks Kommunistiske Ungdom.

Klassekampserfaringer fra de store folkestrejker i 1985 gælder fortsat
Med OK23, kampen for kompensation for inflationen og mod at finansiere monopolernes krig og krigspolitik stiller mange spørgsmål omkring at føre arbejdskamp og klassekamp sig igen knivskarpt og konkret. Spørgsmål som betyder forskellen på sejr eller nederlag. Hen over de næste uger vil vi bringe en række artikler med nogle af de vigtige strejkeerfaringer, der er gjort i de sidste årtier. Brugbare og dyrekøbte erfaringer opnået i kamp mod arbejdsgiverne, skiftende regeringer og fagpamperne i forbundstoppene og hovedorganisationerne. Vigtige erfaringer vundet med mod, solidaritet og klassekamp og på trods af klassesamarbejdes klamme hånd og det fagretslige system snærende rammer.

Debatmøde – Ned med regeringens arbejderfjendske krise- og krigspolitik
SVM-regeringen er udtryk for, at dansk kapital og den herskende klasse ruster sig til at føre hård klassekamp mod arbejderklassen, ungdommen og den dårligst stillede del af befolkningen. Så hvordan kan vi bedst rejse kampen mod SVM-regeringens politik og angreb og gå i offensiven – både på de enkelte klassekampsfelter og som en samlet front.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

I Peru fortsætter kampen mod Dina Boluarte
I Peru foregår omfattende kampe mod Dina Boluartes kup-regering, med bred mobilisering, militante aktioner og fælles krav om Boluartes afgang, lukning af kongressen og øjeblikkelig udskrivning af valg. Systemet svarer igen med hårde repressalier, over 50 demonstranter er dræbt og der er erklæret undtagelsestilstand.

Folk går på gaden mod fascistisk hærværk og kupforsøg – kræver anholdelse af Bolsonaro og hans bande
Tusindvis af mennesker går på gaden i Brasilien og i udlandet mod fascistisk hærværk og vold. Demonstranterne opfordrede til at anholde Bolsonaro og hans medskyldige og er imod militærdiktaturets tilbagevenden i landet.

Fascister forsøger statskup
Vi fordømmer kupforsøgene fra de fascistiske kræfter under ledelse af Jair Bolsonaro, som nu opererer fra USA, vi udtrykker vores solidaritet med de brasilianske arbejdere og folk, der kæmper for at blokere vejen til disse reaktionære kræfter.

Nej til chauvinistiske provokationer og krigsophidselse på Balkan!
I den seneste tid er det serbiske borgerskabs ønske om et “Storserbien”, som altid har været dets historiske ambition, blevet genoplivet. Det serbiske borgerskab anser det konfliktmiljø, der er skabt af Ruslands invasion af Ukraine, for at være gunstigt for at tage skridt i retning af dette mål, og søger derfor sammen med Vucic-regeringen et nyt eventyr.
Udtalelse fra de europæiske partier og organisationer i CIPOML

Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht: Dette er ikke vores krig!
Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht gik ind for en konsekvent kamp mod udbytterne, især i krisetider som Første Verdenskrig. De kæmpede mod Tysklands krigspolitik, både før og under Første Verdenskrig, fordi de vidste, at det altid var de arbejdende folk på alle sider, der var dem der blev ramt af denne politik.

Læserindlæg: Fuck Bededagen..!
Jeg har lige skrevet under på protesten mod at fjerne St. Bededag. Klart nok.
Alligevel sidder jeg tilbage med en følelse af AT BLIVE RØVRENDT og sendt ud på et sidespor, af de skarpe spin hoveder der bager kagerne.

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne