3F-formand klar til studehandel for Store Bededag

Ledelsen af en arbejderkamp skal aldrig lægges over i fagtoppens hænder – hvis den skal vindes. Den sandhed har formanden for 3F, Henning Overgaard igen bekræftet. I en situation med en kæmpe vrede over regeringens angreb er han klar til en studehandel. Beholder vi Store Bededag som fridag er fagtoppen klar til at åbne for løndumping med mere udenlandsk arbejdskraft.

Med tyveriet af en fridag der gives til krig og oprustning har regeringen spillet hårdt ud og demonstrerer hvad vi kan vente fremover, iskold klassepolitik til fordel for øget arbejdstid, større profitter og krigspolitik. Uden spil for galleriet med trepartsforhandlinger, men ren magtdemonstration.

I den situation har fagtoppen pustet sig op, de vil ikke miste deres rolle i systemet. Men ikke for at samle vreden og mobiliseringen i arbejderklassen til en kraft der kan få styrke til at slås for egne interesser, også fremover når det næste angreb kommer. De vil blot ind på banen igen og være en spiller der kan skalte og valte og som her bytte med et ja til den undermineringen af løn- og arbejdsforhold der ligger i at åbne for endnu mere udenlandsk arbejdskraft.

3F-toppen kan nok så meget påstå, at det søreme skal være under ordnede forhold. Hvem tror på det? Sådan har det ikke været hidtil.

Lad ikke fagtoppen løbe med bevægelsen, den må opbygges nedefra på egne kræfter.

Tirsdag d. 24. januar bliver der mulighed for netop at udveksle erfaringer om organisering på grundplan.

AKTIONSENHED MOD KRISE OG KRIG
KOM TIL

FAGLIGT NETVÆRKSMØDE
TIRSDAG. D. 24. JANUAR KL 17
Oktober Bogbutik, Vesterfælledvej 1B, 1750 Kbh. V.
samt ONLINE

Nu genstarter vi de vellykkede faglige netværksmøder vi holdt i 2021 og 2022.
ALLE ER VELKOMNE

AKTIONSENHED MOD KRISE OG KRIG

* Jan Andreasen, Uddannelsesforbundet, om at føre kampen både for vores krav (højere løn til alle osv.) og imod krigen.

* Oplæg om hvordan vi vinder fremgang for vores krav, i stedet for en nederlagslinje. Vi skal møde angrebene med offensive krav – ikke mere arbejde, men mindre arbejde osv.

* Kristian Kaa, om de store strejkekampe og demonstrationer i Europa.

Det vi gerne vil diskutere denne dag er opbygningen af aktionsenhed mod krise og krig, at kampen for højere løn og mod krig hænger sammen, hvilket Mette Frederiksen selv meget tydeligt har klargjort. Kun gennem kampens vej kan vi opnå forbedringer – det opnås ikke ved forhandlingsbordet.

Arr: Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Se fagligt nyhedsbrev i pdf her


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne