Fascister forsøger statskup

Vi fordømmer kupforsøgene fra de fascistiske kræfter under ledelse af Jair Bolsonaro, som nu opererer fra USA, vi udtrykker vores solidaritet med de brasilianske arbejdere og folk, der kæmper for at blokere vejen til disse reaktionære kræfter.
Kilde: En Marcha

Foto: Thiago Salvador

Da  Luiz Inácio da Silva “Lula” for tredje gang tiltrådte som præsident for Brasilien den 1. januar 2023 skete det fra Brasiliens befolkning med forventningen om, at han kom med løsningen af deres presserende problemer og flere andre løfter fra den nye præsident, der erstatter den  højreekstreme Jair Bolsonaro.

Otte dage efter den nye regering tiltrådte, er der sket noget, der var blevet fordømt i flere måneder: en kupbevægelse fremmet af fascistiske sektorer – finansieret af store kapitalister i ind- og udland – som omfatter ledere af de væbnede styrker. En skare Bolsonaro-tilhængere stormede kongressens, højesterets og præsidentskabets hovedkvarter i Brasilia og krævede en intervention fra hæren for at afsætte Luiz Inácio Lula da Silva. Den militære “tolerance” over for disse bander, som de betragter som “demonstranter med ret til at udtrykke sig”, gør det klart, hvor langt bolsonariseringen af de væbnede styrker strækker sig og som Lula-regeringen bliver nødt til at håndtere.

Kammeraterne fra Folkeenheden for Socialisme påpeger i en offentlig erklæring på, at “morderne og voldtægtsmændene ved kuppet i 1964 ønsker at gentage, hvad de allerede gjorde dengang i landet: afslutning af valg, afslutning på pressefrihed, censur, kidnapning, tortur og mord på politiske modstandere.”

De udtrykker også, at i dette øjeblik må alle dele af venstrefløjen, de demokratiske, revolutionære og virkelig patriotiske sektorer, forene sig til forsvar for den folkelige suverænitet, der er deponeret ved valgstederne. Valget var resultatet af enorme kampe og mobiliseringer, der fandt sted over 4 år mod den fascistiske regering. Siden søndag har folkelige organisationer og venstreorienterede partier opfordret arbejderne og folket til at udtrykke deres afvisning af de bolsonaristiske fascisters kupforsøg. Fordømmelsen og afvisningen af disse fascistiske angreb har også fundet sted over hele verden sammen med støtte til den nye regering valgt af flertallet af det brasilianske folk under ledelse af Luiz Inácio da Silva.

Vi fordømmer kupforsøgene fra de fascistiske kræfter under ledelse af Jair Bolsonaro, som nu opererer fra USA, vi udtrykker vores solidaritet med de brasilianske arbejdere og folk, der i gaderne kæmper for at blokere vejen til disse reaktionære kræfter og forsvare en regering, der kom ud af folkets demokratiske vilje.

En Marcha 11. Januar 2023
Følg situationen her:
Det revolutionære Kommunistparti, PCR


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne