Protest i Aarhus mandag mod amerikansk våbentransport gennem Aarhus Havn

Under parolerne ”Nej til amerikansk militær i Danmark – Nej til Aarhus som bombemål” bliver der mandag protesteret mod brugen af danske havne som transit for amerikanske våben til den imperialistiske krigsopbygning i Østeuropa. Mød op mandag d. 16. januar 2023 kl. 13 foran Dokk1 i Aarhus.

April 2022: 300 amerikanske panserkøretøjer ankommer til Esbjerg Havn

Danske politikere har trukket os dybt ind i krigen i Ukraine og krigsforberedelser i Østeuropa. Landet lægges fladt ned for NATO og USA-imperialismen og til dette formål omdannes store danske havne til militært område, mens regeringen også arbejder på at tillade amerikanske baser på dansk jord, hvor US-militær kan operere frit.

Mandag d. 16. januar vil fragtskibet ARC Independence anløbe Aarhus Havn med 600 enheder i form af køretøjer og materiel, der skal videre til Østeuropa. Det sker, når byen lægger havn til ”værtsnationsstøtte” til USA. Havnen bliver lukket af, og århusianerne holdes på afstand af begivenhederne, der kun kan iagttages af en clearet presse.

Kæmpe udvidelse – også af Aarhus Havn

Ligesom Esbjerg Havn ombygges til at tjene NATO og USA’s militære interesser er en kæmpe havneudvidelse også på tegnebrættet i Aarhus.

Den vil være ødelæggende for miljø og natur i byen og udløser stor modstand. Men det egentlige formål – krigsforberedelse – reklameres der ikke med.

Tirsdag holdes BORGERNES KONFERENCE om Havneudvidelsen i Aarhus:
HVILKEN BY OG BUGT ØNSKER VI, OG HVORDAN PASSER HAVNEN IND I DE VISIONER?

“Havneudvidelsen i Aarhus er måske byens største beslutning nogensinde, som for altid vil forandre Aarhus. Men på så vigtige områder som klima, miljø, bugtens liv, byens identitet, projektets økonomi, byens demokrati har projektet voldsomt negative konsekvenser, som hverken er belyst eller ordentlig undersøgt.”

Tir. kl. 18.30 er der foran rådhuset indkaldt til endnu en antikrigsprotest mod våbentransporten gennem Aarhus Havn. Arr. Århus mod Krig og Terror.

Læs også

Ingen amerikanske tropper og våben gennem Århus Havn!

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater