Kommunistisk Politik Digital 9 – 2022 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 9 – 2022NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 16-17/2022

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

1. maj 2022: En stærk markering for et NEJ den 1. juni og mod imperialisternes krig
For socialisme – Fælles kamp mod kapitalens krise, krig og reaktion var overskriften, da APK holdt 1. maj i København, Odense og Århus. Vi har samlet indtryk og billeder fra de 3 byer. De taler der findes på skrift eller video vil også blive lagt på nettet i de kommende dage.

1. maj 2022: Gå med i kampen for et andet samfund, uden krig og krise – gå med i APK!
I dag er det Arbejderklassens internationale kampdag 2022. Det er i dag vi markerer alle de andre dage, hvor vi var på gaden og demonstrere og aktionere. Vi husker i dag, at kampen er vejen til sejr. I år i en situation hvor det står lysende klart at vi har vores fremtid at vinde. Krigen viser sit grimme ansigt i Ukraine hvor verdens imperialistmagter kæmper om ressourcer og kontrol. Stormagterne og deres monopoler har et behov for at sikre sig sine geografiske områder og nye markeder, uanset de menneskelige omkostninger. Konflikten mellem det USA-ledede NATO og EU på den ene side og den russiske imperialisme på den anden side udspiller sig nu med den Ukrainske befolkning som gidsler i et nyt krigseventyr.

I lyset af krisen, social revolution!
I lyset af de imperialistiske magters krig, den revolutionære kamp for at gøre en ende på kapitalens herredømme! Vi står midt i en verden, hvor de økonomiske, politiske og sociale problemer forværres, hvor ejerne af storkapitalen skubber virkningerne af det kapitalistiske systems krise over på arbejderklassen og folkene. Her bliver markeringen af Majdagen anledning til, at de udbyttede og undertrykte i alle lande, giver deres mening til kende i protest mod de problemer, der berører dem. Og også deres urokkelige beslutning om at fortsætte deres kamp for social frigørelse.

1. maj 2022 med APK – For socialisme – Fælles kamp mod kapitalens krise, krig og reaktion
Sammen med arbejdere overalt i verden rejser vi et fælles krav i international solidaritet – Stop imperialisternes krige. Alle besættelsesmagter ud af Ukraine – og Mali, Palæstina, Yemen og alle de andre lande, der er ramt af krigenes død og ødelæggelse.

Vi ønsker alle vore læsere en god kampdag 1. maj – vi ses på Arbejderklassens internationale kampdag 2022

Arbejderpartiet Kommunisterne – 22 år som handlingens parti
D. 23. april er det 22 år siden, at APK blev stiftet – 22 aktive år som handlingens parti. Ved 20-året udkom bogen “Revolutionens opgaver”, der varmt kan anbefales, både som politisk historie for perioden og hvis man vil dykke dybere ned i APK’s politik. I 2021 kom bogen “For et revolutionært brud med kapitalismen”, der samler Beretningen til APK’s 9. kongres, og de andre dokumenter der blev vedtaget der. Begge bøger giver et aktuelt, omfattende og virkeligt enestående klart indblik i kapitalismen og imperialismen i vores tid og arbejderklassens og kommunisternes opgaver. Interviewet med Cathrine Frederikke Pedersen fra APK sætter ord på styrken ved at være med i det kommunistiske parti og artiklen “Gå med i arbejderklassens parti, APK” er en kraftig opfordring til alle der ønsker at slås for en socialistisk fremtid. Aktuelt opfordrer vi alle vores læsere til at gå sammen med APK 1. maj For socialisme – Fælles kamp mod kapitalens krise, krig

STOP IMPERIALISTERNES KRIG! – NEJ TIL OPRUSTNING –
STEM NEJ 1. JUNI

Krigsmodstandere aktionerede mod dansk krigsdeltagelse ved udskibningen af tropper fra Køge Havn
Aktivister fra ‘Tid til fred – Aktiv mod krig’ – var tirsdag i Køge for at protestere mod Danmarks og NATO’s krigsoprustning. Køge Havn har den seneste uge været afspærret og omdannet til militært område for at udskibe hundredvis af militære køretøjer og materiel til Letland. Danmark sender en kampbataljon – en styrke på 800-1000 mand til Letland, der skal være med til at forstærke NATO’s aggression mod Øst.

Baseaftaler ’Minsk-er’ suveræniteten
Når et lille land binder sig op med baseaftaler med en stormagt så ligger land og territorium åbent for den larmende storebror, som ser sit snit til at tage sig friheder på lillebrors bekostning. Hviderusland/Belarus’ skæbne bør stå som en advarsel. En udvikling fra et selvstændigt land til en stormagts vasal. Samme skæbne truer Norge såvel som Danmark.

USA-NATO-EU-alliancen i ny farlig optrapning af krigen i Ukraine
USA havde tirsdag d. 26.4. trommet 40 landes militære og politiske ledere sammen på USA’s Ramstein Air base i Tyskland. En bastant demonstration af den imperialistiske krigsfront der her koordinerede nye initiativer – herunder også idéen om at udgøre en ny udvidet krigsalliance på længere sigt, under USA-imperialismens ledelse. Flere tunge våben af ’NATO-standard’ til Ukraine var et mødets hovedpunkter. Det er denne farlige oprustnings- og konfrontationskurs vi bliver bildt ind er vores ’garanti for fred og sikkerhed’.

Landsdækkende strejke i Italien 22. april: Sænk våbnene – Hæv lønnen!
Sænk våbnene – Hæv lønnen! Siger den italienske fagforening USB og har erklæret d. 22. april som national strejkedag på dette grundlag. Indblanding i krigen i Ukraine giver et farligt skub i retning af en udvidelse af krigen i større skala og må stoppes. I Rom vil man samles til demonstration fra hele landet. Arbejdere organiseret i USB har i flere tilfælde nedlagt arbejdet og blokeret for våbentransport til Ukraine.

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Ukrainske flygtningebørn bruges til at presse mere privatisering og fleksibilitet ind i folkeskolen
Der er i alle forhold et helt absurd hykleri fra den Socialdemokratiske regering når det kommer til behandlingen af flygtninge. Det ses i alle forhold helt ned til sprogbruget hvor flygtninge fra Ukraine fornuftigt nok kaldes ”fordrevne”, og straks gives ret til at arbejde og til indkvartering i rigtige lejligheder, og til at få børnene passet og få skolegang på modersmålet. Mens flygtninge fra andre lande som udgangspunkt behandles og betragtes som illegale og stilles på pause under langvarig asylbehandling, og de risikerer deportering til krigszoner. De ukrainske flygtningebørn bruges samtidig til at presse mere privatisering og fleksibilitet ind i folkeskolen, stik mod anbefalingerne fra lærerne.

Boykot Israel i aktion ved DR: Stop den pro-israelske dækning
Boykot Israel skriver: I dag torsdag den 28. april afleverede Boykot Israel-aktivister et åbent brev til DR (stilet til både DR og TV2) med overskriften: “Stop den pro-israelske dækning af Palæstina- Israel spørgsmålet”.

OK23: Købekraften er udhulet – bygningsarbejderne kræver højere løn
Inflationen banker derudaf, som bygningsarbejdere bliver vi fattigere – Vi kræver, at vi som fællesskab stopper med at indgå overenskomstaftaler, som strækker sig længere end 1-2 år ud i fremtiden for nuværende. – Vi har forsat en massiv udfordring med den konstante udnyttelse af udenlandske kolleger i byggeriet. Det på trods af virksomhedernes gigantoverskud i overenskomstperioden. – Vi vil have direkte indflydelse på vores egne overenskomster til byggeriet og vil ikke acceptere et afskriv af industriforliget.

Stop Erdogan’s Invasion i Kurdistan
Demonstration lørdag d. 23. april  kl.16:00 på Gammel Torv i København.
Om aftenen den 17. april indledte den tyrkiske hær en storstilet invasion over grænsen til Irak ind på kurdisk territorium. Det tyrkiske luftvåben har bombet området i flere dage, men det blev intensiveret i aftes. Og nu er der også blevet indsat landtropper, som bliver kastet ned på bjergtoppene af helikoptere. Denne invasion vil være langvarig. Den tyrkiske hær angriber PKK-guerillaerne. De gør voldsom modstand og lover at forsvare Kurdistan mod besætteren til deres sidste åndedrag. PKK har i årtier kæmpet for kurdernes politiske og kulturelle rettigheder.

50 års EU-modstand: Tillykke til Folkebevægelsen mod EU
50 års kamp mod EU har også været en lang kamp for retten til tage demokratiske beslutninger på et oplyst grundlag, en kamp der lige så så aktuel og vigtig i dag som da Folkebevægelsen mod EU blev stiftet på en landskonference i Odense den 21.-22. april 1972 – et lille halvt år før afstemningen om dansk medlemskab. Regeringen forsøger nu med en chok-lyn afstemning den 1. juni at afvikle forsvarsforbeholdet uden plads til diskussion. De tror de kan presse og true befolkningen til at afskaffe Danmarks suverænitet og slutte op om en imperialistisk EU-hær.

Monopolernes regering
Mette Frederiksen-regeringen har tirsdag og onsdag fremlagt to udspil –
”Danmark kan mere II” og en ”Grøn skattereform” med en CO2-afgift. Begge udspil drejer sig om energi. Energi som ’sikkerhedspolitik’ og energi som ’grøn omstilling’. Igen holder regeringen hånden over de største CO2-forurenere og slår fast, at de er monopolernes regering.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

NATO er en sikker garanti – for deltagelse i nye erobringskrige
I 1982 gik Storbritannien i uerklæret krig mod Argentina for at ’generobre’ Islas Malvinas, af briterne kaldt Falklandsøerne. På det tidspunkt var NATO og Norge ikke involveret. Hvad ville der ske i en lignende konflikt i dag?

Den tyrkiske besættelsesmagt bruger kemiske våben i Kurdistan
Ud over det faktum, at denne militære operation i et af Tyrkiets nabolande er ulovligt i henhold til folkeretten, fører Tyrkiet også krig gennem brug af internationalt forbudte våben. Af FEY-KURD (Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark)

For palæstinensere er fødevareusikkerhed nu en eksistentiel trussel
Det palæstinensiske folks situation med fortsat Israelsk apartheid, besættelse og etnisk udrensning fortsætter overalt i det historiske Palæstina.  Det sker med aktuelle israelske overfald på Palæstinensere omkring al Aqsa moskeen i Jerusalem.  Det sker med angreb på Gaza og med en truende fødevaresituation ikke mindst i Gaza ovenpå Ruslands invasion i Ukraine. Med en Gazastribe som i 15 år har været udsat for Israels kriminelle blokade med USA´s  og vestmagternes accept og støtte.  Det udstiller Vestens tomme snak og hykleri om national selvbestemmelse ifht. Ukraine.

Fra ”det 21. århundredes socialisme” til progressivisme
“Det 21. århundredes socialisme” vandt regeringsmagten i en række latinamerikanske lande, men var når det kom til stykket en grotesk karrikatur på revolutionen. Disse regeringer fastholdt de hidtidige økonomiske og sociale strukturer med afhængighed af imperialisterne og undlod egentlige revolutionære forandringer. De mistede magten og i dag kommer klassekampen til udtryk i hårde konfrontationer på alle niveauer i form af strejker og mobilisering, i sociale uroligheder, i folkelige oprør. Marxist-leninisterne arbejder og deltager i den sociale kamp og organisering og kæmper overalt for at sprede ideen om revolution og socialisme.

Med Rasmus Paludan i front – Fremmedfjendskhed gives frit løb i valgkampen
I påsken blev gadekampe mellem unge og politiet en del af den svenske valgkamp, med adskillige brændte biler, mange arresterede. Gadekampene blev udløst af svensk politis massive tilstedeværelse og hårdhændede etablering af såkaldte sikkerhedszoner omkring Rasmus Paludan, og hans koran bogafbrændinger midt i udsatte boligområder.

 

 

 

KPnet Blogs

Jeg har svært ved at indse det skulle være nødvendigt at opruste
Al den stund NATO står for 53% af verdens militærudgifter
og tilsammen har fire gange så mange soldater som Rusland
og spenderer 15 gange så meget på militæret …
Af Tomas Dalgaard

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne