1. maj 2022: Gå med i kampen for et andet samfund, uden krig og krise – gå med i APK!

Cathrine Frederikke Pedersen, APK
– tale på Den Røde Plads i Fælledparken 1. maj 2022

I dag er det Arbejderklassens internationale kampdag 2022.

Det er i dag vi markerer alle de andre dage, hvor vi var på gaden og demonstrere og aktionere. Vi husker i dag, at kampen er vejen til sejr.

I år i en situation hvor det står lysende klart at vi har vores fremtid at vinde. Krigen viser sit grimme ansigt i Ukraine hvor verdens imperialistmagter kæmper om ressourcer og kontrol. Stormagterne og deres monopoler har et behov for at sikre sig sine geografiske områder og nye markeder, uanset de menneskelige omkostninger. Konflikten mellem det USA-ledede NATO og EU på den ene side og den russiske imperialisme på den anden side udspiller sig nu med den Ukrainske befolkning som gidsler i et nyt krigseventyr.

De imperialistiske magter er fjender af folkene og af arbejderklassen – og både Ruslands, NATO’s og EU’s kyniske spil om magten må afsløres og fordømmes. På det danske mediebillede ses det tydeligt, at det ikke er meningen at nogen skal forstå de bagvedliggende mekanismer bag krig. Det er meningen at konflikten i Ukraine alene skal forstås som en gal mands værk.

De sande sammenhænge – skal skjules, forties og fordrejes i en sådan grad at befolkningen accepterer dansk engagement i krigen, både økonomisk og igennem NATO og EU.

Den socialdemokratiske arbejdsgiverregering med Mette Frederiksen ved roret har endda valgt at bruge krigen i Ukraine til at komme af med det danske EU-forsvarsforbehold. Troen på mediebilledets overbevisningskraft er åbenbart enorm.

Den gennemgribende solidaritet med krigens ofre i Ukraine synes at skulle agere som springbræt til besnære danskerne til at opgive vores velbegrundede modstand mod monopolernes Europa.

Et nej den 1. juni er et nej til mere krig og mere EU. Det er et nej, der kan manifestere befolkningens ret til at nægte at underlægge sig EU-monopolernes magt og deres kyniske politik som er til skade for alverdens folk.

I sin nytårstale hævdede Mette Frederiksen, at den danske økonomi er bomstærk og at den danske befolkning som sådan ikke har noget at frygte. Efterfølgende har inflationen med stigende priser udhulet danskernes økonomi i en grad der ikke er set siden 1980’erne. Priser på fødevarer og energi er så voldsomt stigende at flere og flere ikke kan få hverdagen til at hænge sammen.

Alle lønninger og sociale ydelser skal kompenseres tilsvarende inflationen og realindkomsten skal op. Danmarks bomstærke økonomi skal ikke bruges på erhvervsstøtte og militær, men på højere løn og sociale ydelser og på nødhjælp til den udtjente, underfinancierede og underbetalte offentlige sektor. Vi vil IKKE betale for deres krig og vi skal ikke betale for deres krise.

Menneskeliv og menneskelig velfærd er ligegyldigheder i det kapitalistiske system. Profit er det eneste parameter i kapitalens store regnskab. For de parlamentariske politikere handler det om at blive på taburetterne – uanset prisen. Den socialdemokratiske regering har siden sin tiltrædelse ført en brutal og nådesløs arbejdsgiverpolitik. I samarbejde med fagtoppen og dens parlamentariske grundlag har regeringen forsøgt at knække enhver protest og ethvert forsøg på at skabe forbedringer for det store flertal. Sygeplejerskernes nej til deres overenskomst blev slået ned med et forlig ophøjet til lov og en syltekrukke af en lønstrukturkomite.

Forældrebevægelsens krav om minimumsnormeringer er blevet mødt med udhulede papirnormeringer. Manglen på uddannet personale i hele den offentlige sektor er så massiv at statistikere forudser at offentlige opgaver indenfor sundhed og omsorg indenfor en årrække bliver uløselige.

Menneskefjendsk udlændingelovgivning har også været et varemærke for S-regeringen som ikke har tøvet med at sende børn i lejre og skabe et så brutalt og bureaukratisk system at Danmark er blevet det sidste land i verden en flygtning vil ønske at havne i. Brutaliteten i denne lovgivning er tydeligt blevet afsløret gennem de særlove som er indført for Ukrainske flygtninge. Særlove som åbenlyst burde gælde alle andre flygtninge også.

Propagandaen er massiv og løgnene er mange – derfor er det af yderste vigtighed at regeringen og dens støtter igen og igen afsløres og fordømmes.

For når vi står sammen – solidarisk – og kæmper imod deres angreb på vores livsmuligheder, mod krig, krise og klimakatastrofer, for et bedre samfund og en bedre verden så VED vi at vi kan vinde.

Kun gennem protest og sammenhold kan vi skabe løsninger som er gode for mennesker og som ikke handler om maksimal profit og maksimal kontrol til en ganske lille overklasse af kapitalejere.

Kun gennem afskaffelsen af det kapitalistiske økonomiske system som skaber udbytning og undertrykkelse kan vi skabe en bedre fremtid for det store flertal.

Til slut en opfordring til at gå med i kampen for et andet samfund, uden krig og krise, hvor politikken styres af menneskets behov og ikke af jagten på profit. Med i kampen for socialisme. Med i APK, Arbejderpartiet Kommunisterne.
Rigtig god 1. maj!

Se flere artikler fra 1. maj 2022


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne