Landsdækkende strejke i Italien 22. april: Sænk våbnene – Hæv lønnen!

Sænk våbnene – Hæv lønnen! Siger den italienske fagforening USB og har erklæret d. 22. april som national strejkedag på dette grundlag. Indblanding i krigen i Ukraine giver et farligt skub i retning af en udvidelse af krigen i større skala og må stoppes. I Rom vil man samles til demonstration fra hele landet. Arbejdere organiseret i USB har i flere tilfælde nedlagt arbejdet og blokeret for våbentransport til Ukraine.

Sænk våbnene – op med lønnen

– Omkostningerne ved denne krig falder allerede tungt på arbejderne. Den generelle stigning i priserne reducerer lønninger og pensioner dramatisk. At holde sig ude af krigen er ikke bare et valg af civilisation, men en reel nødvendighed, skriver USB.

Der er planlagt møder på arbejdspladserne og offentlige initiativer for at organisere strejken  og busser bliver sat ind for at lette arbejdernes og studerendes deltagelse i demonstrationen i Rom.

Den nationale strejke vil omfatte et bredt udvalg af sektorer fra produktion, distribution, transport, markedsføring, lagerarbejde mm.

Kravene lyder: Højere løn og pensioner, mod dårlige kontrakter og moderne slaveri. Arbejdere og pensionister skal beskyttes mod spekulation og inflation, som blev endnu mere aggressiv med starten på konflikten i Ukraine. Stop for “statsstøtte” til fordel for virksomheder og spekulanter. For sikkerhed på arbejdspladsen.

“I dette øjeblik ønsker vi at huske, at historien om den italienske arbejderbevægelse er en kamp for fred og sameksistens, mod oprustningspolitikker, krig og for den politiske løsning af konflikter. Italiens deltagelse i konflikten gennem sanktioner, udsendelse af militært personel og krigsmateriel giver et farligt skub i retning af en udvidelse af krigen i større skala. Hæv lønningerne, sænk dine våben: Landet og de folkelige klasser betaler allerede en meget høj pris for den økonomiske krise, som krigen nu forværrer. Vi har brug for en ægte fredsproces og ikke en krig, der bringer ødelæggelse, død og elendighed.”

Læs også

Italien: Flyarbejdere nægter at laste våben til Ukraine – havnearbejdere strejker mod våbenskibe
KPnet 19. marts 2022


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater