USA-NATO-EU-alliancen i ny farlig optrapning af krigen i Ukraine

USA havde tirsdag d. 26.4. trommet 40 landes militære og politiske ledere sammen på USA’s Ramstein Air base i Tyskland. En bastant demonstration af den imperialistiske krigsfront der her koordinerede nye initiativer – herunder også idéen om at udgøre en ny udvidet krigsalliance på længere sigt, under USA-imperialismens ledelse. Flere tunge våben af ’NATO-standard’ til Ukraine var et mødets hovedpunkter. Det er denne farlige oprustnings- og konfrontationskurs vi bliver bildt ind er vores ’garanti for fred og sikkerhed’.

Det var NATO- og EU-landenes militære og politiske ledere der mødtes, men suppleret med lande som Sverige, Finland, Georgien, Australien, New Zealand, Sydkorea, Japan og Israel. Denne krigeriske og farlige forsamling betegner sig selv som ”the Ukraine Defence Consultative Group”. Helt i NATO’s nye strategi – hvor hele verden er NATO’s kampplads og alliancen kan udvides ubegrænset over hele verden. Og med EU helt fremme i front som krigsophidser.

På mødet kunne Tysklands kansler Olaf Scholz meddele, at regeringen nu ikke længere blokerer for at sende tunge våben til Ukraine, et projekt de tyske våbenfirmaer har presset på for siden februar.

Gepard antiluftskyts fra Tyskland til Ukraine. Foto: Hans-Hermann Bühling/Creative Common

Også de danske repræsentanter, forsvarsminister Morten Bødskov og forsvarschef Flemming Lentfer medbragte regeringens seneste løfter om ny, ja faktisk uendelig våbenhjælp.

Det drejer sig bl.a. om 50 tunge antiluftskyts vogne af typen Gepard. Som Scholz tidligere ganske korrekt har udtalt ”vil føre til en optrapning af krigen”. Dette er klart formålet.
Også en række andre våbentyper kommer nu fra Tyskland, bl.a. panserværnsraketter og et stort antal Stinger-missiler. Fra USA kommer artillerikanoner af typen haubitser.

I følge Morten Bødskov blev mn på mødet enige om, ”at Ukraine skal have det, de efterspørger. Det betyder således også såkaldt tunge våben”.

Ukraines udenrigsminister udtalte efter mødet:

”Vi er gået ind i en kvalitativ, fundamental ny fase, som ingen havde drømt om: Ukraines væbnede styrker overgår til NATO-våben, til NATO-standarder”.

Træning i brug af NATO-våbnene foregår bl.a. i Polen.

Våbenforsendelserne vil fremover blive styret centralt af ”The EUCOM Control Center of Ukraine” dvs gennem det amerikanske militær over deres Europa Kommando.

Se også

Knudepunkt for krig i Europa: Luk USA’s og NATO’s base Ramstein!

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne