Stop Erdogan’s Invasion i Kurdistan

Demonstration lørdag d. 23. april  kl.16:00 på Gammel Torv i København.

Baggrund for demonstration:

Om aftenen den 17. april indledte den tyrkiske hær en storstilet invasion over grænsen til Irak ind på kurdisk territorium. Det tyrkiske luftvåben har bombet området i flere dage, men det blev intensiveret i aftes. Og nu er der også blevet indsat landtropper, som bliver kastet ned på bjergtoppene af helikoptere. Denne invasion vil være langvarig. Den tyrkiske hær angriber PKK-guerillaerne. De gør voldsom modstand og lover at forsvare Kurdistan mod besætteren til deres sidste åndedrag. PKK har i årtier kæmpet for kurdernes politiske og kulturelle rettigheder.

Der er meldinger om angreb på Zap-regionen, der ligger central placeret i Medya Forsvarsområderne, og det tyrkiske militær satser på landetropper fra luften i helikopter. Sidste år oplevede de kurdiske styrker en storstilet invasionsstyrke i selvsamme områder nær Zap, Avasin og Metina. I bjergområdet nær Gare også i Sydkurdistan/Nordirak gjorde Tyrkiet brug af kemiske våben og gasangreb med dertil drab på kurdiske guerillaer til følge. I 2021 angreb det tyrkiske militær således den kurdiske frihedsbevægelse ikke mindre end 367 gange i det kurdiske selvstyresområde i det nordlige Irak. 40 guerillaer mistede livet, mens også civile blev ramt af kemiske våben. Målet er en etnisk udrensning i området.

Den netop igangsatte invasion var ikke uventet. Det var allerede blevet advaret om, at den tyrkiske præsident Erdogan ville lave et stunt, da hans popularitet er på et historisk lavpunkt. Det tyrkiske samfund og den tyrkiske politik har været i dyb krise i flere år nu. Undertrykkelsen af oppositionen er på sit højeste. Og på det seneste er inflationen, levetiden og fattigdommen også steget kraftigt. Det er under disse omstændigheder, at tyrkisk politik forbereder sig på valget i 2023. Men det islamistiske AKP og det ultranationalistiske MHP, de to koalitionspartnere, står historisk set dårligt ifølge meningsmålingerne, og Erdogan er ikke længere sikker på sin magt. Det er derfor, at de nu går over til krig for at opildne til chauvinisme. Erdogan ønsker en sejr for at sikre sin magt. For kurderne betyder det endnu et år fyldt med krig, vold, brutalitet, undertrykkelse og flugt.

FEY-KURD (Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark)


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater