Den tyrkiske besættelsesmagt bruger kemiske våben i Kurdistan

Af FEY-KURD (Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark)

Den engelske avis Morning Star har rapporteret om luftangreb rettet mod landbrugsjord – Tyrkiet har ødelagt tusindvis af hektar skov og grønt land, som kurdiske landsbybeboere er afhængige af for at få mad.

Ud over det faktum, at denne militære operation i et af Tyrkiets nabolande er ulovligt i henhold til folkeretten, fører Tyrkiet også krig gennem brug af internationalt forbudte våben.

Vi kan se, at hverken national eller international lov gælder, når det kommer til kurderne. Tyrkiet har som ratificerende stat for OPCW udført grusomheder i årevis for øjnene af både den internationale offentlighed og din organisation uden at blive holdt ansvarlig.

Men vi ser, at denne tingenes tilstand alligevel fortsætter, fordi netop disse love og mekanismer ikke konsekvent opfylder de forpligtelser, som de ellers er sat til at varetage.

Vi ønsker ikke at hjælpen til og opklaringen af denne forbrydelse holdes tilbage gennem passivitet. Vi forventer internationale organisationer for forbud mod kemiske våben opfylder deres ansvar ved at undersøge disse alvorlige påstande, ved at gennemføre afklarende handlinger og ved at holde Tyrkiet ansvarlig for sine forbrydelser.

Vores venner over hele Europa bør støtte kurdernes modstand mod angrebene fra den blodige tyrkiske hær.

Vi opfordrer til at det internationale samfund og ethvert individ med samvittighed og moral protesterer; Modsat deres regeringers samarbejde med den tyrkiske stat mod angrebene mod kurderne og brugen af kemiske våben; Herunder Ikke-statslige organisationer, parlamenter, politiske partier, universiteter og enhver person med sans for menneskelighed bør modsætte sig Tyrkiets angreb på kurderne og brugen af kemiske våben.

Med venlig hilsen

FEY-KURD (Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark)

Den Demokratiske Kurdiske Folkeforsamling i Danmark

Dansk Kurdisk Kvindeforening

An “On the Ground” Report Into Turkish War Crimes and Use of Chemical Weapons af Steve Sweeney, brittisk journalist på Morning Star


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater