Kommunistisk Politik Digital 22 – 2020 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 22 – 2020

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 43-44, 2020

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Online konference d. 7. november: Kapitalen skal betale krisepolitikken!
Lørdag den 7. november inviterer Arbejderpartiet Kommunisterne alle interesserede til  Novemberkonference fra kl 11 til 14. På programmet er både den aktuelle krise og perspektiverne for klassekampen i 2021. Helt centralt står budskabet om at rejse ideen og perspektivet om et opgør med kapitalismen for et socialistisk Danmark. Mødet holdes online, tilmelding er nødvendig – og de praktiske detaljer oplyses ved tilmelding.

Enhed og Kamp på nettet
Det har længe været et ønske fra vores læsere og her på redaktionen, at magasinet Enhed og Kamp også kunne fås som online magasin. Det kan det fra nu af. Du kan naturligvis fortsat købe og abonnere på det trykte magasin, men får nu desuden muligheden for også at få det tilsendt i digital udgave, eller tegne et online abonnement for 100 kr. Så får du det sendt direkte, når det udkommer.

Opfordring til alle læsere: Hjælp KPnet med at komme ud til flere!
Hvis I synes at der er gode artikler her på KPnet vil vi bede jer om hjælp til at give flere mennesker mulighed for at læse dem. Hjælp ved at kommentere, like og dele de historier I synes om på facebook – endnu mere end I allerede gør. Og inviter gerne nogle af jeres venner til at like siden, så vi får flere følgere!

De unges fremtid er en revolutionær ændring af systemet
Ligesom unge i resten af verden kræver de unge i Europa i stigende grad forandring. De ønsker håb om en fremtid, hvor de kan trække vejret og leve deres liv i fred og retfærdighed. De unge bliver mere og mere utilfredse med et system, hvis eneste tilbud er mere af det samme for at sikre profit i stedet for mennesker og natur. Det er grunden til at deres tillid, håb og forventninger til systemet er rystet. Tusindvis af unge bliver opmærksomme på årsagen til deres problemer og kastes ind i kampen for at forbedre deres levevilkår. For deres fremtid.
Udtalelse fra Den Internationale konference af marxist-leninistiske partier og organisationer, CIPOML

Krisen raser mens vismænd og Nationalbanken påstår det bare gælder om at øge “udbuddet af arbejdskraft”
Den såkaldte genåbning af Danmark er aflyst og krisen er tilbage på fuld tryk. Hoteller, restaurationer, rejsebureauer og dele af transportsektoren og ikke mindst flybranchen går deres mørkeste vinterhalvår i møde i mands minde. Den seneste hjælpepakke indeholder kun en kold klud i ansigtet til de mange der er fyret: To måneders ekstra dagpenge. Samtidig er vismænds og politikeres talen om behov for et “større arbejdsudbud” ikke noget uskyldigt  begreb de slynger om sig med – men er et begreb der bl.a. skal  retfærdiggøre “nødvendigheden” for stadig stigende pensionsalder og arbejdstid. Et direkte modstykke til kravene om 30 timers arbejdsuge og pensionsalder ved 60 år.

Aarhus: Vrede og chok over nedskæringskrav på sundhedscampus
Studerende og undervisere på VIA Sundhedscampus i Århus N, fik i denne uge at vide de fra nytår vil miste 12 undervisere, og det samtidig med at der skal starte 200 ekstra sygepleje studerende. Også pædagoger, ingeniører og lærerstuderende m.fl. kan se frem til mere ”gør det selv” undervisning derhjemme fra nytår.

APK-Fyn: Nej til privatiseringer – et nyliberalt skråplan
Den massive folkelige modstand kræver afvisning af enhver form for salg og privatisering af Fjernvarme Fyn. Et salg vil betyde, at det er markedet og profit, der er regulator.
Det må kræves, at Socialdemokratiet, SF og de Radikale i Odense Byråd skrotter deres snævre flertalsforlig om privatisering af Fjernvarme Fyn og, at de ikke lader hånt om, at et massivt flertal af Odenses befolkning er modstandere af dette udsalg af fællesskabets værdier. Vi må kræve, at de afstår fra at vedtage det i byrådet.
Udtalelse ved APK-Fyn, Arbejderpartiet Kommunisterne 

Privatiseringen hærger – klasseskellene bliver dybere
Så ramte endnu en konkurs ældreplejen – nr 51 i rækken, hvor kommunen må samle stumperne op. Skal man være meget positiv, så er privatisering nogenlunde lige så godt som at tisse i bukserne i frostvejr.

GHETTOLOVEN

Foto: Almen Modstand

BJMF-Ungdom: Stop ghettoloven og salget af almene boliger!
Regeringen har vedtaget den såkaldte ghettolov, som officielt har til sigte at “opløse ghettoerne”. Det betyder blandt andet at regeringen har tænkt sig at sælge store dele af de almene boliger som er blevet karakteriseret som hårde ghettoer. Flere boliger bliver endda revet ned.
Det er et frontalt angreb på de almene boliger, og boligmarkedet i sin helhed.
Vedtaget på BJMF Ungdoms årsmøde 29. oktober 2020

Bispehaven kæmper mod boligmassakre
Den groft diskriminerende ghettolov har stemplet det almene boligområde, Bispehaven, i Århus, som en hård ghetto. Boligministeriet, boligselskab og Århus Byråd har planlagt og sanktioneret at der derfor skal nedrives 318 lejligheder – og 300 familier smides ud af deres hjem. Beboere i Bispehaven samler sig til modstand med bl.a. underskriftsindsamling og gadeaktioner.

KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Nu kommer forslaget om en EU-dikteret mindsteløn
EU-Kommissionen fremsætter d. 28. oktober deres lovforslag til et bindende direktiv for en fælles EU-mindsteløn. En EU-dikteret løn vil sikre EU’s arbejdsgivere en lavtlønnet armé af vandrende arbejdskraft – også i Danmark – og være et angreb på retten til at organisere sig i fagforening i alle EU-lande. De lovede undtagelser for Danmark er bygget på sand og vil henad vejen blive undermineret af EU-systemet.

FNs traktat om forbud mod atomvåben træder nu i kraft
Tid til fred – Aktiv mod krig skriver på deres hjemmeside i anledning af at FNs traktat mod atomvåben nu træder i kraft i det nye år.
Om 90 dage træder FN-traktaten om forbud mod atomvåben i kraft. Traktaten blev debatteret og vedtaget i FN for tre år siden i 2017. Danmark boykottede forhandlingerne sammen med de andre NATO-lande. Dansk politik har fjernet sig langt fra tidligere tiders linje for nedrustning og forhandling til løsning af konflikter til fordel for en såkaldt aktivistisk udenrigspolitik, der reelt indbefatter brugen af atomvåben.

Om dokumentaren “Muldvarpen”
I den seneste tid, har der været meget kontrovers omkring DDF Korea (Nordkorea), grundet dokumentaren “Muldvarpen”, produceret af Mads Brügger. Dokumentaren afslører efter sigende en “omfattende våben- og narkohandel”, gennem en muldvarp, Ulrich Larsen
Pressemeddelelse fra Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Bolivia: Tusinder på gaden og fejrer valgsejren over kupmagerne ved valget 18. november 2020

Valget i Bolivia: Det bolivianske folk tager afstand fra kup og fascister
Valget i Bolivia blev en massiv sejr til MAS, Morales politiske parti. Det udtrykker det bolivianske folks afstandtagen fra kuppet, der fandt sted november 2019 med militærets og USA’s  involvering. Et kup der med politi og militær bragte fascister til magten

Polen: Strejker og demonstrationer over hele landet mod anti-abort lovgivning
I Polen har der hele den sidste uge været massive masseprotester mod stramning af abortlovgivningen, og torsdag rapporterede officielle tal 410 demonstrationer med et samlet antal på 430.000 mennesker. Der er blevet strejket og taget mange andre aktionsformer i brug. Fredag er der igen indkaldt til landsdækkende protester.

For enhed mellem arbejderne og folkene i Middelhavsområdet
De store imperialistiske magter er hovedkilden til optrapningen af spændinger i Middelhavsområdet, og gør regionen til en mulig krigsskueplads. Herunder USA, Rusland og EU med Frankrig og Tyskland i front. De europæiske regeringer må tvinges til at stoppe oprustning, krigsophidselse og våbenhandel med de regionale stater og til at trække enhver form for militær tilbage fra Middelhavsområdet.
Udtalelse fra de europæiske partier og organisationer i CIPOML

USA-imperialismen og præsidentvalget
Uanset udfaldet af det amerikanske præsidentvalg vil USA-imperialismen bestå som en trussel mod verden, og dets præsident vil stå i spidsen for en politik til fordel for amerikanske monopoler og deres adgang til markeder og råstoffer med alle midler. Den stigende rivalisering med stormagter som Kina og Rusland vil betyde fare for nye krige, uanset nuanceforskelle i de amerikanske partiers politik – og NATO vil fortsat true med ragnarok under USA’s atomparaply. Uanset præsident må vi verden over sige stop for oprustning og krigsforberedelser og bekæmpe imperialismen som samfundssystem.

Sverige opruster med 40% – i tæt alliance med NATO
Den svenske regering meddelte i sidste uge, at de militære budgetter frem til 2025 vil blive skruet op med hele 40%. Argumentationen lyder, at Sverige som et neutralt land må forsvare sig mod et aggressivt Rusland. Men Sverige er ikke neutralt, det er tæt knyttet til NATO, og oprustningen bliver en brik i de imperialistiske magters opgør og NATOs aggressive krigsforberedelser omkring Østersøen og Arktis.

Oktober Radio: Militser, militarisme og USA
I denne podcast kommer vi ind på hvordan det kan være, at der findes bevæbnede grupper i USA der kalder sig militser eller borgerværn. Vi kommer også kort ind på valget i Bolivia, og vi omtaler en ny bog om genopdyrkning af Heden i Jylland, og kommer også rundt om DSBs nye elektriske lokomotiver.
Udsendelsen den 31. oktober 2020

Oktober Radio: Smitteudbrud blandt migrantarbejdere udstiller manglerne i sygdomsforebyggelse
Podcasten behandler corona-krisen, der er trådt ind i en ny bølge, og taler om hvordan det har vist sig, at myndighederne har undladt at håndtere opsporing og forebyggelse blandt forskellige grupper af migrantarbejdere. Vi når også kort at tale om medicin i psykiatrien, og til sidst i udsendelsen reklamerer vi for Engels bog om Familien, Privatejendommen og Statens oprindelse.
Udsendelsen den 24. oktober 2020

BLOGS

Morales’ Socialist Party Wins Election
A victory for the majority of Bolivians, a victory for the world’s poor, the indigenous, and supporters of equality, world peace, bread and land for all. October 19 exit polls show that the majority’s leader, Luis Arce, and running mate David Choquehuanca Céspedes, won the election.
By Ron Ridenour

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne