Om dokumentaren “Muldvarpen”

Pressemeddelelse fra Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea

I den seneste tid, har der været meget kontrovers omkring DDF Korea (Nordkorea), grundet dokumentaren “Muldvarpen”, produceret af Mads Brügger. Dokumentaren afslører efter sigende en “omfattende våben- og narkohandel”, gennem en muldvarp, Ulrich Larsen, der går ind hele dokumentarfilmprojektet ved at melde sig ind i henholdsvis “Venskabsforeningen Danmark – Den Demokratiske Folkerepublik Korea” og den internationale organisation “Korean Friendship Association”. Gennem brug af skjult kamera, mener Mads Brügger altså, at han har afsløret lyssky kriminalitet begået af DDF Korea og KFA.

Os som forening kan ikke bare stå og se på, da vi er til for at styrke venskab og solidaritet med selvsamme “Nordkorea”, der bliver anklaget i dokumentaren. Selvom vores forening intet har med KFA og dets formand Alejandro Cao de Benós at gøre (vi blev stiftet i 1968, KFA i 2000), ønsker vi at belyse hvorfor dokumentaren “Muldvarpen” er problematisk og misvisende.

Derudover var muldvarpen Ulrich Larsen også medlem af vores forening i godt og vel 10 år, hvilket gav ham muligheden for at få en fod indenfor den koreanske verden.
Først og fremmest skal det nævnes at vi tager afstand fra både illegal våbenhandel og for alle former for narkohandel. Vi støtter som forening en fredelig verden, uden A-våben, krig og væbnede konflikter. Derfor støtter vi også en Nord-Syd forsoning i Korea samt en fredelig og uafhængig koreansk genforening, som en løsning på den kunstige splittende opdeling af den koreanske halvø, foretaget af førende stormagter 1945. Vi støtter også en komplet afskaffelse af alle sanktioner, der rammer DDF Korea og dets borgere, som et led i denne fredsproces. Det er netop disse diabolske sanktioner, der tvinger DDF Korea til at overleve gennem sanktions-brud, for at skaffe basale importvarer til gavn for befolkningen.

For det andet vil vi gerne belyse hvordan “Muldvarpen” er et værk af mesterlig redigering og sammensætning. I dokumentaren dokumenteres virkeligheden ikke, men en forfalsket virkelighed som Mads Brügger og kompagni ønsker at pålægge os. Det er samme taktik, der bruges i Mads Brügger’s tidligere propaganda dokumentar “Det røde kapel”, hvor han fra start af har målet at vise “den sande side af det slemme diktatur i Nordkorea”. Ved at have dette mål, og dette urokkelige dogme om at “Nordkorea er slemt og dårligt”, kan Brügger tillade sig at male hvilken som helst skør og fordrejet sandhed. Sandheden er den, at man i DDF Korea udøver folkemagt gennem forfatningssikrede folkeforsamlinger på lokalt-, amts-, provins- og nationalt niveau. DDF Korea er altså et oprigtigt demokrati, men det hører vi intet om fra Brügger og kompagni.

Det er vigtigt at pointere at Ulrich Larsen selv giver udtryk for, at han tilbage i sin ungdom var imod kommunismen og dens “autoritære regimer”, som fx. DDR, og at dette heraf var hans begrundelse for at melde sig ind i venskabsforeningen som en muldvarp. En meget forudindtaget antikommunistisk og anti-socialistisk holdning har været indgroet i Ulrich Larsen, som gør ham til en utroværdig person i hovedrollen af det som ellers skulle have været en dokumentar, en genre hvor kendetegnet er det objektive budskab. Det hjælper heller ikke på dokumentaren at man også har modtaget hjælp og træning fra DDF Koreas fjender og modstanders efterretningstjenester, CIA og MI5 fra henholdsvist USA og Storbritannien.

Helt konkret prøver dokumentaren “Muldvarpen” at få offentligheden til underbevidst at anskue staten i DDF Korea som et ondt land hersket af en diktator og af slemme bureaukrater. I virkeligheden har dokumentaren ikke engang bevist noget specielt, og kommer primært med en masse spekulative antagelser.

Intet er konkret bevist, og de involverede fra DDF Korea kunne sagtens have været ude på blot at fuppe “mr. James” for penge, som nogle har luftet. Hvis man skræller al iscenesættelsen og spionfilms æstetikken fra, står man tilbage med en meget tom og intetsigende dokumentar skabt med en stor dosis indgroet had til DDF Korea og rabiat anti-kommunisme som drivmiddel.

Vi ønsker fra venskabsforeningens side, at gøre det klart hvilket formål som dokumentaren tjener. Mads Brügger’s eneste mål med dokumentaren er at få strammet sanktionerne på DDF Korea, og øge hadet til landet blandt den brede befolkning i vesten. Alt dette for at vælte “det slemme diktatur”, og etablere et pro-USA styre. Man glemmer dog, som tidligere sagt, at det er folket der regerer DDF Korea, og det er folkets revolution der opretholder landets eksistens. At ønske enden på DDF Korea, er at ønske enden for folkets vilje. Dog er der en grund til at DDF Korea stadig eksisterer, og udvikler sig som aldrig før, og det er fordi folket ihærdigt kæmper for en bedre fremtid, uanset hvor mange sanktioner det påføres.

Altså tager vi som forening stærk afstand fra dokumentaren “Muldvarpen”, og mener den er iscenesat og farvet af rabiate anti-kommunistiske holdninger. Vi mener ikke at dokumentaren kommer med noget nyt på bordet. Den virker blot selvforstærkende for alle, der hidtil har været imod DDF Korea.

Med dette klarlagt, siger vi følgende:
Stop al mediehetz mod DDF Korea!
Fjern alle sanktioner imod DDF Korea og dets befolkning!
Længe leve DDF Korea og den koreanske revolution


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater