BJMF-Ungdom: Stop ghettoloven og salget af almene boliger!

Vedtaget på BJMF Ungdoms årsmøde 29. oktober 2020

Foto: Almen Modstand

Regeringen har vedtaget den såkaldte ghettolov, som officielt har til sigte at “opløse ghettoerne”. Det betyder blandt andet at regeringen har tænkt sig at sælge store dele af de almene boliger som er blevet karakteriseret som hårde ghettoer. Flere boliger bliver endda revet ned.

Det er et frontalt angreb på de almene boliger, og boligmarkedet i sin helhed. De almene boliger er lavet med det formål at det skal være muligt at bo i byen i gode boliger, hvis man tjener en almindelig løn. Men når man privatiserer de her boliger, bliver de kun lejet ud med et formål: det er at tjene penge. Derfor kommer det til at betyde at lejen vil blive dyrere og det vil have en afsmittende effekt på resten af boligmarkedet.

Udover at privatisere store dele af boligerne, har ghettoloven andre store konsekvenser. Den sætter nemlig grænser for, hvem der må flytte ind i de her boligområder. Så hvis du er murerarbejdsmand, ufaglært betoner eller andet som ikke lige passer ind, kan du ikke længere få en bolig. Hvis du har en “ikke vestlig” baggrund, bliver man også diskrimineret. Og hvis man er arbejdsløs eller langtidssygemeldt, bliver man også nægtet en bolig.

Vi kræver at regeringen dropper sine planer om at rive boliger ned og sælge fra af de almene boliger. Vi kræver at regeringen dropper deres diskriminerende ghetto lov og i stedet arbejder for at vi får et solidarisk boligmarked, hvor alle mennesker har mulighed for at bo i byen, lige meget hvor meget man tjener, hvilken farve ens hud er og hvilken uddannelse man har.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne