Bispehaven kæmper mod boligmassakre

Den groft diskriminerende ghettolov har stemplet det almene boligområde, Bispehaven, i Århus, som en hård ghetto. Boligministeriet, boligselskab og Århus Byråd har planlagt og sanktioneret at der derfor skal nedrives 318 lejligheder – og 300 familier smides ud af deres hjem. Beboere i Bispehaven samler sig til modstand med bl.a. underskriftsindsamling og gadeaktioner.

Alex Young Pedersen, der bor i Bispehaven og er aktiv mod ghettoplanen og de truende nedrivninger skriver på facebook:

-Så modtog vi tidsplanen for nedrivning af vores hjem og tvangsflytningerne. Senest forår/sommer 2022 skal alle beboere være ude så bulldozerne kan gå i gang. Det er virkelig surrealistisk at være en del af.

Med undtagelse af ganske få familier ønsker ingen af flytte frivilligt. Flere har boet her siden boligerne blev opført. Alle er frustrerede og kede af det. Specielt de etnisk danske ældre kvinder er dybt ulykkelige og utrygge. Enkelte har endda udtrykte deres frustration ved at sige at når de bliver tvunget til at flytte bliver i en et-værelses med låg.

Hvordan kan man insistere på at kalde det frivilligt, når ingen ønsker at flytte, og der ikke findes noget alternativ? Det er misbrug af ord eller rent ud manipulation. Føj!
Se brevet fra boligforeningen nedenfor.

Beboerne siger NEJ

Bispehaven er et boligområde i Århus, der var i fuld gang med en større renovering, da ghettopakkken ramte som en bombe.

Det var renoveringer, der var planlagt i samarbejde med beboerne og som var ved at blive ført ud i livet. Byrådet slog en streg over planerne og skiftede dem ud med en nedrivningsplan.

Som Mahmoud Halimah, beboer i Bispehaven og aktiv i Almen Modstand sagde på en tidligere demonstration mod ghettopakken – så må der aktioneres nu! Også ved at stoppe maskinerne.

Siden har der været en række protester og demonstrationer. Der blev dannet en menneskekæde mellem de to truede boligområder Gellerup og Bispehaven.

Og senest har der været gadeaktioner og underskriftsindsamling blandt beboerne.

Se mere om modstanden i videoen, der er lavet af studerende på journalisthøjskolen

Følg Almen Modstand Aarhus

 

Menneskekæde mod ghettoplanen. Foto: Almen Modstand Aarhus


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne