Kommunistisk Politik Digital 13 – 2020 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 13 – 2020

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 25-26, 2020

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Revolutionær sommerlejr 2020 – torsdag d. 16. juli til søndag d. 19. juli
APKs sommerlejr er en mulighed for at forstå virkeligheden og hverdagen bag overskrifterne, en mulighed for at være med til at udvikle kampene og sætte retningen for fremtiden. Alle er velkomne på APKs sommerlejr

Arbejdstidsaftale til lærerne NU! Mer forberedelsestid! Kortere skoledage!
Farcen om lærernes arbejdstid må stoppe. Lærerne skal have en ordentlig, fair og OK-reguleret arbejdstid og forhold. Det er på tide at man fra politisk hold erkender sit ansvar og sætter økonomi bag ophævelsen af LOV409. Folkeskolen må nu begynde genopretningen og genvinde tidligere tiders kvalitet.
Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Kriseløsninger: Planøkonomi kontra en revolutionær vej
Lige nu ruller den dybeste økonomiske overproduktionskrise hen over verdens og Danmarks økonomi, accelereret af Coronakrisens eksportstop og nedlukning af produktion og handelsveje i mange led. Eksplosionen i massearbejdsløsheden overgår, hvad der skete under den seneste finanskrise og sammenlignes med den store depression i 1920-30’erne. 33 millioner nye arbejdsløse i USA på få uger. 300.000 i Danmark er meldt arbejdsløse eller hjemsendt på hjælpepakker uden jobsikkerhed.
Af Dorte Grenaa, Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Vores hjem skal ikke rives ned! – Odense protest-happening mod Ghettoloven
Almen Modstands kampagne for afskaffelsen af “Ghettopakken” blev onsdag eftermiddag i Odense sat i gang med en happening/aktion på Flakhaven ved Odense Rådhus. Der var bygget en boligblok hvor bannere og diskriminerende slogans var sat på.

Væk med ghettoplanen – Vollsmose fører kamp mod nedrivningsplanerne!
Almen Modstand har skabt håb for folk i Vollsmose – håb og forståelse for, at det er vigtigt at gøre modstand mod den mest diskriminerende lov, der er vedtaget i Danmark i årtier. Det fortæller Rina Krøyer fra Almen Modstand til KPnet.

Hvad jeg venter mig af fremtiden – Martin Andersen Nexø
For 75 år siden – i befrielsens naturlige rus og forventningen om en ny tid – lød der også advarende stemmer om at være årvågen og ikke lade sig narre af alle løfterne om ‘guld og grønne skove’ og lade det gamle genindtage sin plads.
Blandt disse var Martin Andersen Nexø.

Dansk Industri: ”Vi har landet en klimaaftale”
Sådan lød meldingen i radioavisen fra en branchedirektør i DI, som kommentar til den klimaaftale der er indgået mellem alle Folketingets partier, minus Nye Borgerlige. Og det er netop Dansk Industri der har førertrøjen på i aftalen der lover at tage hensyn ”til bæredygtig erhvervsudvikling og dansk konkurrencekraft”.

Verdensmester Danmark
Det er et meget yndet argument hos de der profiterer og forurener, at uanset hvor sort produktionen er, så var det meget værre, hvis alle andre end danske producenter stod bag. For Danmark er jo verdens fremmeste mester indenfor alt. Så lad endelig dansk kapital få frit spil.

Byggeriet af ny Storstrømsbro får ikke arbejdsløse i job
Propagandaen om at de store milliarddyre anlægsarbejder skaber masser af jobs er en fed løgn. Det viser bl.a. sagen om den ny Storstrømsbro. 80% af de ansatte er underbetalte udenlandske arbejdere, som vinderfirmaerne selv bringer med.

En absurd ’gave’: Nogle af de stjålne feriepenge betales tilbage
Den ny ferielov der træder i kraft i år indeholder den for arbejdsgiverne smarte beslutning, at en lønmodtagers opsparede feriepenge for et helt år simpelthen er blevet indefrosset i en investeringsfond eller hos arbejdsgiveren, og først skulle komme til udbetaling når man bliver folkepensionist. Fremover holdes ferien så med feriepenge optjent samme år. Et helt års opsparing er pist væk, måske i årtier. Med den ny politiske aftale udbetales foreløbig 3 uger af de forsvundne 5 ugers feriepenge.

Fjernvarme Fyn: Privatisereringsforberedelser i ly af corona-krisen – på trods af folkelig modvilje
Odense Kommune er i fuld gang med et forsøg på at overliste den odenseanske befolkning med salg og privatisering af Fjernvarme Fyn. Det er på høje tid at samle til modstand mod at privatisere byens varmeforsyning, udtaler John Jeppesen fra initiativgruppen: “Stop salg og privatisering af Fjernvarme Fyn”

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Vidnesbyrd, indsigt og analyse fra USA
-Videokonference om Black Lives Matter-protesterne i USA til Georg Floyd-bevægelsens internationale betydning. Se debatmødet herom mellem talsperson fra American Party of Labour og redaktøren af netavisen Red Phoenix, med APK København

Masseprotester i USA – hør førstehånds beretning live
Møde mellem APK København og talsperson fra American Party of Labour og redaktøren for deres avis Red Phoenix om kampen lige nu, om erfaringer med organisering og kommunisternes krav og analyse af masseprotesterne.

Nyt udbrud af covid-19 i Tyskland: Arbejderkvarter omdannet til fængsel
I flere uger har tyske myndigheder smølet med at lukke tysk slagterigigant efter nyt  udbrud af covid-19. Først da mere end 1000 arbejdere var konstateret smittet, blev der reageret. Nu med hegn, politi og indespærring af arbejdere,  der alle har været udsat for smitterisiko, mens de knoklede for den tyske slagterigigant Tönnies. Topledelsen kan naturligvis stadig gå frit rundt.

EU’s bud på en ny verdensorden tegner sig i budgetkamp
Mette Frederiksens socialdemokratiske regering har i medierne længe stået stejlt på, at der ikke skulle flere penge på bordet efter Brexit. Men da de tirsdag på et lukket møde skulle have et forhandlingsmandat fra Folketinget, var alle sparekrav forduftet. Regeringen sprang nu ud som supereuropæere, og det har de i virkeligheden været hele tiden.

Hvornår undskylder Enhedslisten?
I 2011 gik Nato anført af USA’s præsident Barack Obama og udenrigsminister Hillary Clinton samt de store gamle kolonimagter, England og Frankrig i krig mod Muammar Gaddafis Libyen. Lars Lykke Rasmussens regering og et enigt folketing, herunder Enhedslisten fulgte trop. Påskuddet var en løgn om Gaddafis nært forestående folkemord på civilbefolkningen. Enhedslisten havde således ikke taget i agt, at i enhver imperialistisk krig er sandheden det første offer.
Læserindlæg af Frank Johannesen, Valby

Væk med Ghettoloven – Støt op!
Det gode ved almene boliger er at de er beregnet til alle – både rig og fattig, ung og gammel. Herlev hører til blandt de 10 kommuner i landet hvor andelen af almene boliger udgør mere end halvdelen af den samlede boligmasse.
Det er tankevækkende at ingen af de 10 kommuner har et eneste boligområde på en af regeringens lister. Det tyder på at almene boliger ikke er problemet men løsningen. Det foreslås at de tre lister over henholdsvis de såkaldte ”udsatte boligområder”, ”ghettoområder” og ”hårde ghettoområder” helt afskaffes.
Læserindlæg af Poul Andersen

Propaganda i krig og Corona
Line Lauridsen, rapper og aktiv i Tid til Fred kommer i denne artikel ind på en række mekanismer, der bliver anvendt for at holde kapitalismen og imperialismen ved magten.

Oktober Radio: Mette Frederiksens første år som statsminister
Først i udsendelsen prøver vi at komme i tanke om hvad den socialdemokratiske regering har gennemført i deres første år ved magten, men kan ikke komme i tanke om, at der reelt er sket et skifte fra Lars Løkke til Mette Frederiksen. Og – Vi taler om at klassekampen ikke kan vente til kapitalismen syns tiden er rigtig. Opgøret om fremtiden står nu.

Oktober Radio: Tysklands største slagteri lukket af coronavirus
Denne podcast omhandler USA’s ønske om flytte tropper fra Tyskland til Polen, og hvad det kan indikere. Udsendelsen behandler også forholdene for arbejdere på tyske slagterier, og hvordan der er en direkte sammenhæng mellem et nyt sygdomsudbrud og håbløse arbejds- og boligforhold blandt immigrantarbejdere. Og til sidst omtales en ny bog om Jorden og menneskeheden.

Musik-forslag: MAXIDA MÄRAK
Maxida Märek er en aktivistisk samisk-svensk sanger. Hun har blandt andet indspillet folkemusik med Downhill Bluegrass Band, hvor hun bestemt formår at give sangen sit eget samiske udtryk.
Hun synger om rovdriften på naturens resurser, om minedrift som udvides så kraftigt, at befolkningen ikke længere har noget sted at bo, om skove som uhæmmet fældes. Om kærligheden til naturen fremfor en verden som er opbygget omkring penge.

Finsk folkemusik – (pige)gruppen Kardemimmit – en folkemusik-kvartet fra Espoo, Finland
.”Kantele spiller de på, et finsk national instrument. Det lyder så fint og fylder bogstaveligt talt området med magi på niveau med elverpiger der svæver i morgendisen – lyden af den finske skov – sådan beskriver de selv deres musik.”..

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne