Finsk folkemusik – (pige)gruppen Kardemimmit – en folkemusik-kvartet fra Espoo, Finland.


Kulturforslag af KE, Kulhuse

(Og jeg skriver pigegruppe, fordi jeg er mindst dobbelt så gammel som dem)

Stemningsbilledet for mig er en rigtig varm sommeraften, midt i den svenske skov er vi til Korrö-musikfestival, folkemusik – sikkert noget med larmende violiner tænkte jeg på vej dertil……. Og jo der var også violin-jam….. men der var også fyldt med glade mennesker, voksne og børn, fra ude serveringen duftede der af mad , der var sågar en lille bæk som rislede igennem området, hvor man kunne svale sig lidt, træerne var grønne … så bliver det ikke bedre vel ? …… men jo, kl 20 har vi bestemt, at vi skal høre den finske pigegruppe Kardemimmit, de skal spille inde i et gammelt møllehus (?) og da vi går derover, så er der allerede propfyldt af glade forventningsfulde mennesker. Vi bliver smittet af den gode stemning og venter toldmodig på at de kommer på senen. Folk som ellers har snakket lystigt sammen, bliver pludselige helt stille, ud af de åbne vinduer kommer den fineste lyd af strengemusik i skøn samklang med pigerne som synger.
Kantele spiller de på, et finsk national instrument. Det lyder så fint og fylder bogstaveligt talt område med magi på niveau med elverpiger der svæver i morgendisen – lyden af den finske skov – sådan beskriver de selv deres musik.

Da koncerten er færdig kan man nærmest ikke få sig selv til at sige noget, det føles som om fortryllelsen i så fald vil vare lidt endnu – så vi går stille ud til bilen, solen lyser stadig lidt orange ude i horisonten.

Häpeään Joutunut Tyttö (Fallen Girl)

Lyt selv : fra albummet AUTIO HUVILA 2012.

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne