Kommunistisk Politik Digital 16-2019 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 16 – 2019

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 31-32, 2019

14-dages blad på nettet – Få overblik med  KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs


NYHEDER OG KLASSEKAMP I NORDEN

Stor fælles demonstration mod Trumps besøg den 2. september
USA’s præsident Trumps besøger d. 2. september Danmark, og han vil blive mødt med protest. Der arbejdes i disse dage med at koordinere de forskellige initiativer, og samle til én stor og bred demonstration.
Af Lisbet Bonde, APK


Forkerte kostråd fra Sundhedsstyrelsen og Novo Nordisk til sukkersyge

Sundhedsstyrelsen, Novo Nordisk og Diabetesforeningen i Danmark har i årtier givet forkerte kostråd til sukkersyge.

Snigende privatisering – regningen til privathospitaler stiger
Aarhus Universitetshospital i Skejby, et af de såkaldte supersygehuse har skullet spare fra første byggedag, og sådan er det fortsat. Bl.a. betyder patientgarantier, at når de offentligt ejede sygehuse ikke kan følge med, må de betale et privathospital for at tage over. I år må sygehuset i Aarhus skære 38 millioner ekstra ned på egne budgetter fordi regningen til privathospitaler er blevet endnu større end budgetteret.

Udsultning af daginstitutionerne åbner op for privatisering – Dansk Industri står på spring
Daginstitutionerne er allerede presset ud over deres grænser og i de kommende år bliver behovet endnu større. I årene frem mod 2030 vil 66.000 flere børn have brug for pasning. De offentlige budgetter er udsultede, så nu øjner Dansk Industri en forretningsmulighed for private institutioner, ganske som privathospitalerne udnytter presset på et underbemandet offentligt sundhedsvæsen.

Forbyd alle giftige stoffer i produktionen af fødevarer!
Over 30 procent af alle citrusfrugter og vindruer solgt i Danmark indeholder giftstoffer der skader hjernecellerne. Lavere intelligens, ADHD, lavere fødselsvægt og autisme hos børn er blandt de kendte virkninger. De er forbudt i landbrug og gartneri i Danmark, men vi indtager dem dagligt fra supermarkedets hylder, for i den kapitalistiske fødevareproduktion kommer salg før sundhed og børns hjerner.

Protester mod Nuuks nye lufthavn
Mens de sidste detaljer i milliard-kontrakten på udvidelsen af lufthavnen i Nuuk er ved at blive forhandlet på plads, er der forsat protester fra indbyggere i Nuuk. NGO’en Angisunnguaq Qujanaq kalder i Tamanut de konkrete udvidelser af lufthavnene i Nuuk og Illulissat for en national katastrofe.

Ingen danske krigsskibe til Golfen!
Regeringen meldte sidst i juli ud, at den “ser positivt” på at sende Danmark med i en flådemission i Den Persiske Golf, hvor USA ønsker at optrappe presset mod Iran. For at fremstille missionen som neutral og fredelig skulle koalitionen samles af Storbritannien som en europæisk mission. Denne bluff manøvre er nu faldet til jorden. Senest har Storbritannien meddelt, at de i stedet går ind i en international flådemission i Hormuzstrædet sammen med USA.

Trump sætter krig på dagsordenen – er ikke velkommen i Danmark!
Det er nu officielt, at USAs præsident Donald Trump gæster Danmark d. 2.-3. september. Det sker lige op til en stor konference om krigsteknologi afholdes i Bella Centeret kombineret med at 40 krigsskibe fra 14 lande lægger til havn i København. Alle sejl sættes til for at markere Danmark som USA’s tætte partner i krig og forbrydelser mod menneskeheden.

Apartheid-Danmark: Ghettoloven gør de større byer til eksklusive reservater for overklasse og højtlønnede!
Ghettoloven er sat i verden for at sortere mennesker og omskabe boligområder til profitgivende virksomhed. Seneste skud på ghettotankens stamme er aftalen mellem boligforeningerne i København og Københavns Kommune, der i en fælles front stiller skærpede krav til de kommende beboere i udvalgte afdelinger. De kræver fast arbejde (mindst 25 timer om ugen), uddannelse ud over folkeskolen og en månedlig indkomst på minimum 20.000 kr. Rent apartheid! Kampen mod ghettopakken fortsætter. Bak op den landsdækkende aktionsdag d. 28. september.

FRA OKTOBER RADIO

Stigende pensionsalder dømmer en tredjedel af befolkningen til at dø på jobbet – Oktober Radio
I ugens podcast kommer vi først ind på at den nye Socialdemokratiske regering har taget første skridt i forhandlingerne om pensionsalderen. De nægter fortsat at gøre op med princippet om at pensionsalderen skal stige i takt med statistikken, uanset at det netop er det der er problemets kerne.

Oktober Radio: Det kapitalistiske samfund har et overforbrug af Jordens ressourcer
Nedbrydningen af Kystbanen, DSB S-tog og mange andre nær -og fjernlinjer der bruges af flere hundredetusinde hver dag til og fra arbejde og uddannelse, er en tikkende samfundsøkonomiske katastrofe. Og den er gennemført helt bevidst, og med åbne øjne af det danske folketing, i forlængelse af EU’s 4. jernbanepakke.

FRA APK’S TEORETISKE MAGASIN ENHED OG KAMP

Demokratisk økonomi – økonomisk demokrati
Afstanden mellem Socialdemokratiets og Enhedslistens løsninger på kapitalismens kriser og fortrædeligheder er mindre, end mange umiddelbart tror. Enhedslisten har nu trukket den gamle reformistiske idé om ØD, økonomisk demokrati frem fra de socialdemokratiske gemmer.
Af Dorte Grenaa, Arbejderpartiet Kommunisterne, APK
Fra APK’s teoretiske magasin Enhed og Kamp 3,2019

GLOBALE SPØRGSMÅL OG NYT FRA DEN INTERNATIONALE
ML-BEVÆGELSE

Politisk udtalelse fra de marxistisk-leninistiske partier og organisationer i Latinamerika og Caribien
Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer (CIPOML) har indkaldt til dette latinamerikanske møde for at analysere den økonomiske, politiske og sociale situation på det amerikanske kontinent, for at diskutere hvordan vi marxist-leninister handler i den konkrete virkelighed, og for at definere de opgaver og den politiske retning, der skal til for at bevæge os fremad i processen for at organisere proletariatets samfundsmæssige revolution.

Hænderne væk fra Iran! Erklæring om USA´s eskalering af spændingen mod Iran
Endnu en uretfærdig og uerklæret amerikansk krig i Mellemøsten regionen vil have en ødelæggende konsekvens for folkene i regionen og for verdensfreden.
Af Irans Arbejderparti (Toufan)

Ny præsident i Brasilien knuser 30 års kamp for miljøet og oprindelige folks rettigheder
Ved præsidentvalget i 2018 kom den brasilianske storkapital igen til magten, og de har med Jair Bolsonaro, fået deres minimal-stats ideolog. Han har sat industriens interesser øverst og har på en gang erklæret krig mod arbejderklassen, og forstædernes fattige, naturen og de oprindelige folks rettigheder.

Afvis imperialistisk interventionspolitik mod Iran – Solidaritet med Irans arbejdere og folk!
Vi – koordinationskomiteen for den International Konference af marxist-leninistiske partier og organisationer (CIPOML) – fordømmer og afviser på det kraftigste USAs imperialistiske interventionspolitik mod Iran, dets arbejdere og folk.
Udtalelse ved CIPOML

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater