Ingen danske krigsskibe til Golfen!

Regeringen meldte sidst i juli ud, at denser positivt” at sende Danmark med i en flådemission i Den Persiske Golf, hvor USA ønsker at optrappe presset mod Iran. For at fremstille missionen som neutral og fredelig skulle koalitionen samles af Storbritannien som en europæisk mission. Denne bluff manøvre er nu faldet til jorden. Senest har Storbritannien meddelt, at de i stedet går ind i en international flådemission i Hormuzstrædet sammen med USA.

Ingen danske krigsskibe til Hormuzstrædet

Begrundelsen for at sende danske krigsskibe afsted er at beskytte danske redere som A P Møller Mærsk og deres frie gennemsejling gennem Hormuzstrædet. En klar tilkendegivelse af hvis interesser der styrer dansk politik. Uanset, at den almindelige skibstrafik overhovedet ikke har været antastet af Iran. Tilbageholdelser fra iransk side er kun sket efter provokationer.

Generelt vejer det tungt for skiftende danske regeringer, at følge USA-imperialismen i tykt og tyndt, som en garant for vestlige interessers råderum i verden. Også når en placering af krigsskibe kun kan optrappe konflikten, som kan udvikle sig til væbnede sammenstød og krig. Men der er også modsætninger ifht taktikken mellem USA og EU. EU har endnu ikke opsagt atomaftalen med Iran – men følger samtidig USA’s linje for sanktioner og pression mod Iran, selvom også europæiske firmaer taber penge.
Tyskland har afvist at sende krigsskibe til Golfen, og det forventes at Frankrig også siger nej.

En europæisk ledet aktion blev forsøgt fremstillet som helt anderledes og fredsskabende. Den ’skulle kombineres med diplomati’. I bund og grund var det bare et dække, så missionen kunne gennemføres, men nu er hele manøvren faldet til jorden. Det bliver Storbritannien og USA der sammen tager teten.

Regering er ’positiv’, men har endnu ikke svaret, og nu er Trump på vej til Danmark med NATO-krav og ønsker for udnyttelsen af Arktis, men også for at demonstrere det tætte forhold mellem allierede i krig og afpresning.

Skylden for problemer for skibstrafikken i Golfen ligger ensidigt hos USA og planen om at destruere Iran som stat og underlægge sig deres olieressourcer. Hertil ønsker Trump sine NATO-allieredes opbakning. Opbakning til sanktioner, der udsulter den iranske befolkning, til militære trusler og nu en flåde fra NATO-landene placeret tæt på Iran.

Krigsskibe kan udsendes uden Folketingsbeslutning

Hele sagen kaster også lys på den beslutning Folketinget tog i februar 2019. Nu kan militære styrker fra søværnet indgå i andre NATO-landes aktiviteter, helt uden at dette har været behandlet i Folketinget. Der må ikke være tale om krigshandlinger mod en udpeget fjende, men det er en glidebane, hvor Danmark kan indgå i militær optrapning verden over uden en folketingsdebat. Siden er muligheden blevet benyttet, da søværnet tidligere på året indgik i en fransk hangarskibsgruppe, blandt andet i Den Persiske Golf.

At sende militær til Den Persiske Golf vil entydigt være en aggressiv handling, der kan føre til krig. Danske krigsskibe må holde sig væk!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater