Hænderne væk fra Iran! Erklæring om USA´s eskalering af spændingen mod Iran

Af Irans Arbejderparti (Toufan)

Vi Irans Arbejderparti (Toufan) fordømmer kraftigt sanktionerne og aggressionerne mod Iran og det iranske folk. Vi fordømmer kraftigt enhver udenlandsk indgriben i Irans interne anliggender.

Endnu en uretfærdig og uerklæret amerikansk krig i Mellemøsten regionen vil have en ødelæggende konsekvens for folkene i regionen og for verdensfreden.
Sanktionerne og krigene i Irak, Libyen, Yemen, Afghanistan og Syrien har allerede ruineret disse lande og skabt hårde levevilkår for folkene i regionen.

De amerikanske imperialister forsøger at påtvinge Iran deres vilje. De amerikanske og europæiske imperialister sammen med deres allierede – Israel og Saudiarabien- ønsker at bestemme over Irans udenrigspolitik og krænke Irans ret til selvbestemmelse.

De forsøger at tvinge regimet for Den Islamiske Republik Iran til at underkaste sig imperialistmagternes diktater. Den amerikanske Donald Trump administration forsøger at udvide og beskytte de amerikanske monopolers økonomiske interesser i hele Den persiske Golf region.

Propagandaen mod Iran fra de amerikanske og europæiske repræsentanter er altsammen fabrikerede løgne. Iran har ikke overtrådt vilkårene i Wien atomaftalen Joint Comprehensive Plan Of Action (JCPOA). Den imperialistiske propagandamaskine forsøger at vende tingene på hovedet.

USA administrationen fjernede ikke de økonomiske, financielle, bankmæssige og kommercielle sanktioner mod Iran. De opfyldte ikke deres forpligtigelser som aftalt under aftalen og forlod ensidigt JCPOA.

Efter disse amerikanske overtrædelser begyndte de europæiske lande, at følge deres egne interesser under pression fra amerikanske trusler, og afvige fra deres forpligtigelser overfor JCPOA.

Det er nu mere end et år siden USA trak sig fra Iran atomaftalen og indførte nye sanktioner mod Iran. I denne situation har Iran iflg JCPOA´s artikel 26, 36 og 37 ret til at reagere og ophøre med at opfylde sine forpligtigelser overfor JCPOA, helt eller delvist.

Den imperialistiske invasion i landene i Mellemøsten har terroriseret regionens befolkning og skabt spændinger og usikkerhed. De amerikanske provokationer i den persiske Golf region er handlinger i form af international terrorisme. USA´s snesevis af militærbaser i Mellemøsten er yderligere kilder til trusler og provokationer. De imperialistiske magter må helt ud af regionen og efterlade folket i fred og sikkerhed.

Enhver politisk ændring i Iran er en intern sag. Kun det iranske folk, ikke udenlandske magter har ret til at bestemme irans politiske skæbne.

Hænderne væk fra Iran!

Ingen sanktioner imod Iran!

Ingen imperialistisk aggression mod Iran!

Irans Arbejderparti (Toufan)
10. juli 2019

Læs også:
Irans Arbejderparti (Toufan) om USA’s brud med “Atomaftalen” (eng)


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater