Kommunistisk Politik Digital 9-2019 – Nyheder hvor der kæmpes

 

Nr. 9 – 2019

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 17 – 18, 2019

14-dages blad på nettet – Få overblik med  KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

 

Fra Arbejderklassens internationale kampdag 1. maj 2019

Klassekampens 1. maj 2019 – billedreportage fra Den Røde Plads i Fælledparken
Det var klassekampens og den internationale solidaritets 1. maj, der udspillede sig på Den Røde Plads i Fælledparken. Det smældede med røde faner, paroler og opfordring til handling fra den kæmpende bevægelse på APKs flotte 1. maj-plads.

1. maj 2019: Kun en kæmpende arbejderklasse kan skabe forandring
TALE 1. MAJ 2019 V. DORTE GRENAA, APK

Vi står overfor et valg. Og her tænker jeg ikke på valget mellem rød og blå blok til folketingsvalget, hvor APK opfordrer til at stemme blankt, fordi der ikke er reelle alternativer. Vi står overfor et valg om, hvordan vi vil skabe og sikre end bedre fremtid. Vi vil ikke bøje nakken overfor den udvikling der kører på fuld hammer. Vi vælge en revolutionær vej, hvor vi styrker og opbygger en bred kæmpende bevægelse. Det er det der kommer til at afgøre fremtiden. Det er vores tid nu.

Rina Krøyer på Rød 1. maj i Odense: Vi lejere nægter at acceptere AFVIKLINGsplanen for Vollsmose
“Ghetto pakken” er allerede afprøvet og gennemført i adskillige andre europæiske lande, og der er ingen beviser på, at det virker! Tværtimod, det er konstateret ”At går man med krykker, mens men er bosat i Seden, ja, så går man også med krykker selvom man bliver flyttet til Tarup – Det er behandling og træning der gør en forskel, ikke adressen vi bor på”.

APK-Fyn 1. maj tale ved Jan Nielsen – Munke Mose
Fra RØD 1. MAJ 2019 i Munke Mose i Odense afholdt under overskriften:
Fælles kamp mod kapitalen – Slut med arbejdsgiverpolitik – de rige skal betale!

Pernille Grumme fra Kunstnere for Fred – 1. maj tale på Den Røde Plads
Det har ikke fået nogen konsekvenser for hverken Anders Fogh eller Per Stig Møller, at de løj os i krig! Omvendt blev tidligere major, Frank Søholm Grevil, idømt fængselsstraf, da han afslørede, at Anders Fogh Rasmussen løj om Iraks våben. Og tidligere efterretningsofficer, Anders Koustrup Kærgaard, der rapporterede om grove lovbrud begået under en dansk militæroperation i Irak, blev også fyret og straffet. De sagde sandheden!

Den ukuelige majdag – af Frede Klitgård 1998 – og Martin Andersen Nexøs 1. majtale tale 1941
Af Frede Klitgård i Kommunistisk Politik 1998-8
Af alle årets mærkedage er 1. maj den eneste, som arbejderklassen selv har skabt. Det er også – måske med undtagelse af nytåret – den eneste af virkelig international karakter. Den har været fejret i kapitalistiske lande og i socialistiske lande, lovligt og i illegalitet i mere end hundrede år. I Danmark går traditionen tilbage til den allerførste internationale fælles arbejdermanifestation i 1890, eller i grunden endnu længere …

Flere 1. maj-taler følger i det kommende KPDigital

Læs om 1. maj programmerne her

1. maj på Den Røde Plads i Fælledparken
Den 1. maj er det arbejderklassens internationale kampdag – markeret og fejret siden 1889, hvor kravet om 8 timers arbejdsdag stod i centrum. Lige siden har denne dag været brugt til at rejse arbejderklassens vigtigste krav og forhåbninger. Og det er det, der udtrykkes på Den Røde Plads i Fælledparken. Slut med arbejdsgiverpolitik – de rige skal betale!

Odense: RØD 1. MAJ i Munke Mose 2019
På arbejderklassens internationale kampdag, 1. maj holdes endnu en gang Rød 1. Maj i Munke Mose i Odense i år under overskriften:
FÆLLES KAMP MOD KAPITALEN – SLUT MED ARBEJDSGIVERPOLITIK – DE RIGE SKAL BETALE!

AKTUELT FRA DEN DANSKE KLASSEKAMP

Banneret som Mette Frederiksens Socialdemokrater ikke ville se 1. maj
1. maj var var BJMF Ungdom arrangør af en manifestation foran LO Storkøbenhavns scene i Fælledparken. De havde malet et kæmpe banner med teksten “Socialdemokrati – Pensionshykleri” for at sætte fokus på det åbenlyse svigt af arbejderklassen som Socialdemokratiet er en del af igennem velfærdsforliget.


Pensions valgspin og hykleri fra alle sider
Skrot ”tilbagetrækningsreformen”  og genindfør pensionsretten til 65 år for alle!

Politiet angriber ungdoms-demonstrationer og beskytter fascister
1. maj gik politiet amok imod den lovligt anmeldte antifascistiske 1. Maj-demonstration i København. En demonstration iflg arrangørerne fra Palæstinas Plads (Israels Plads) på vej mod Fælledparken under parolen “Der er noget galt i Danmark”.
Demonstrationen blev mødt med politioverfald på demonstrerende ved starten og fortsatte med knibtangsmanøvre og overfald imod lovligt demonstrerende på Dronning Louises Bro og med inddragelse af mange betjente i civil.

Nej til VLAK og SD’s afledninger – velfærdsforliget må opsiges – Ret til folkepension for alle fra 65 år!
Både regeringen og Socialdemokratiet er enige om at fjerne retten til folkepension mens man lever og kan nyde et otium. Pensionsalderen skal bare stige og stige. Deres spilfægterier om små lappeløsninger om ændring af seniorpensionen fjerner opmærksomheden fra det væsentlige. Opsig velfærdsforliget – kræv ret til folkepension for alle fra 65 år!
Skriv under på 3F Aalborgs underskriftsindsamling.

Etisk Råd omfavner Bayer-Monsanto – Bruger klimaproblemerne som murbrækker for GMO
Kampagnen for at få godkendt genmodificeret såsæd og fødevarer med GMO i EU-landene har kørt i årevis, og Etisk Råd går nu i offensiven for at få vendt stemningen i den danske befolkning, hvor et bredt flertal er modstandere af GMO. Bayer, der opkøbte Monsanto i 2018 forsøger igen at snige genmodificerede fødevarer ind i Europa. Både de og Etisk Råd hægter sig op på at den nye GMO-teknik CRISPR skulle være helt uskadelig. Det er bestemt ikke tilfældet. At GMO skulle være nødvendig for at brødføde verdens voksende befolkning er ligeså forkert. Fordelen ligger udelukkende hos verdens store landbrugsmonopoler.

Enhedslistens valgoplæg om klimapolitik i EU: Én stor illusion
”En ny politik for et grønt Europa” hedder det nye fælles europæiske valgprogram fra partier i Europæisk Venstre, bl.a. Enhedslisten. Desværre er der intet nyt i det. I programmet bygger Enhedslisten kæmpe illusioner op om hvad de kan ændre, hvis de får vores stemme og en taburet i EU-parlamentet.

Systemsvigt: Nedskæringer i psykiatrien fører til dødsfald
Politiken har fået aktindsigt i en ny og endnu ikke offentliggjort rapport fra Retspsykiatrisk Klinik under Justitsministeriet. Og der tegnes en klar sammenhæng mellem nedskæringer, mangelfuld behandling og mennesker der dømmes for kriminalitet, men erklæres uegnede til straf pga. sindssygdom. Sundhed bliver som den øvrige velfærd udsultet. Skulle bevillingerne alene i hospitalspsykiatrien blot have holdt samme n

Bilfirma annoncerer: Robottaxi kommer på markedet indenfor 2 år
Hvordan verden så ud for hestehandlere i begyndelsen af det 19. århundrede, er meget tæt på hvordan fremtiden ser ud for alle bilfabrikanter i dag, der ikke når at komme med på det næste store teknologiske spring, hvor bilen ikke længere behøver hverken ejer eller fører. Inden de selvkørende biler kommer på gaden, må der må under alle omstændigheder stilles krav til sikkerheden – og til at de selvkørende egenskaber ikke bruges militært, som robotvåben, hvilket er en åbenlys risiko.

Propaganda om parallelsamfund afsløret som vås
Regeringen og statsministeren har ved flere lejlighed slået fast at Danmark skal gøre op med såkaldte ‘parallelsamfund’ og ‘ghettoer. I løbet af ganske få år skal de områder være solgt til private eller bare revet ned. Men kan et ‘parallelsamfund’ overhovedet defineres?

FRA APK’S TEORETISKE MAGASIN ENHED OG KAMP

Det nationale spørgsmål
Det nationale spørgsmål har stor betydning også i et imperialistisk land som Danmark og i den aktuelle klassekamp. Modstandskampen var en national kamp mod den fascistiske besættelse. I dag handler national selvbestemmelse om kampen for at blive fri af EU’s og NATOs overnationale dominans.
Af Lisbet Bonde
Indlægget har været bragt i APKs teoretiske magasin Enhed og Kamp 2,2018

 

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP OG ML-BEVÆGELSE

EMEPs forkvinde Selma Gürkan talte imod Tyrkiets krig i Syrien: Er nu dømt for ‘terroristisk propaganda’
Tyrkiets Arbejderparti EMEP, der er APKs søsterparti protesterede i januar sidste år imod Erdogan-regimets invasion af Afrin i Syrien. Selma Gürkan, forkvinde for EMEP, kritiserede i en tale Afrin-operationen og forsvarede medlemmer af EMEP, der var anholdt for at uddele ‘Nej til krig’-løbesedler mod styret. Hun er nu dømt for ‘terrorpropaganda’.

Klimaforskere giver menneskene skylden – og lader kapitalismen gå fri
Det er ikke kapitalismen, men klodens voksende befolkning, som er det absolut største klimaproblem. Sådan lyder budskabet fra ny-malthusianske klimaforskere i FN’s klimapanel.
Af Jan R. Steinholt, Revolusjon Norge

100 år for den kommunistiske internationale og perspektiverne i dag – af CIPOML
Udtalelse fra Den Internationale Konference af Marxistisk-Lenistiske Partier og Organisationer, CIPOML

Firenze-erklæringen: For en international EXIT-NATO front
NATO er en dødsensfarlig organisation, der planlægger og opruster til imperialistisk krig. NATOs baser og militære installationer er spredt ud over verden og Europa har siden 1949 reelt været under besættelse af amerikanske tropper. I anledning af NATOs 70-år blev der i Firenze afholdt en international konference med deltagelse af mere end 600 personer fra en række lande. Formålet var at organisere en international front mod krigsfaren og udmeldelse af NATO i alle medlemslande. En bevægelse der også siger STOP for tilstedeværelsen af NATOs baser og atomvåben og NEJ til NATOs øgede krigsbudgetter.

FRA OKTOBER RADIO

Oktober Radio: Reaktionen tonser sig vej med knippelsuppe, bogafbrænding og YouTube
De seneste uger har politiet ført an i et korstog mod den rodløse ungdom i fattigkvarterer. Med kniplerne højt hævet i strakt arm fik borgerne et lag bank. Initiativet kom fra en politisk provokatør der har forsøgt sig som medlem af en række borgerlige partier uden at finde det ekstremt nok.
Nu har han startet sit eget parti, og hans islamofobiske kampagne (hans i øvrigt eneste politiske budskab) er gået rent ind i de danske medier.

FRA KPNETBLOGS

Digte af Rune Jørgensen
De tre digte “Svanger”, “Et Spørgsmål” og “Forandringen” er udgivet på Skitsebloggen
Af Rune Jørgensen

Ses vi 1. maj på Den Røde Plads?
Jeg møder op på Den Røde Plads, hvor jeg kan lytte til taler som jeg virkelig kan relatere til. Her er der nemlig ingen, der lover mig guld og grønne skove. Her er der mennesker, der taler om mennesker. Om hvad der burde gøres for disse mennesker, men ikke bliver gjort fordi der ikke er nogle politikere, der har nosser nok til at stoppe dem, der sidder ved magten.
Af Gitte Wilsdahl Christensen

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater