Pernille Grumme fra Kunstnere for Fred – 1. maj tale på Den Røde Plads

Pernille Grumme, Kunstnere for Freds talte på APK´s 1. maj på Den Røde Plads i Fælledparken i København: “Uden Sandhed ingen fred”

Som nogle har hørt mig sige før, er Kunstnere for Freds motto: ”Uden Sandhed ingen fred”, men jeg tillader mig alligevel at gentage det.  Fordi:

For tre måneder siden kom Krigsudredningen om Danmarks militære engagement i Kosovo, Irak og Afghanistan, skrevet af to forskere fra Københavns Universitet. Den dokumenterer, at vores daværende statsminister, Anders Fogh Rasmussen ikke talte sandt, da han påstod, at Irak havde masseødelæggelsesvåben. Nu ved alle altså, at det var en stor, beskidt løgn.

Forfatterne til krigsudredningen kalder det i midlertid ikke en løgn. Nej, de kalder det for en ”stramning af oplysninger”, og den kendsgerning, at Anders Fogh også tilbageholdt væsentlige oplysninger for folketinget, kaldes en ”minimalistisk informationspraksis”.

Hvilken barmhjertig omskrivning af ren og skær løgn og fortielse.

Men hvad værre er, det har ikke fået nogen konsekvenser for hverken Anders Fogh eller Per Stig Møller, at de løj os i krig!
Pressen lader dem gå fri! Danmarks Radio sender hygge-nygge udsendelser med Anders Fogh, der rejser rundt og smager på vin i Europa, som om alt er i orden!

Omvendt blev tidligere major, Frank Søholm Grevil, idømt fængselsstraf, da han afslørede, at Anders Fogh Rasmussen løj om Iraks våben. Og tidligere efterretningsofficer, Anders Koustrup Kærgaard, der rapporterede om grove lovbrud begået under en dansk militæroperation i Irak, blev også fyret og straffet. De sagde sandheden!

Og den australske journalist Julian Assange er blevet smidt i et modbydeligt engelsk fængsel for at have offentliggjort beviser på USA’s brutale krigsførelse og overtrædelse af international lov. Julian Assange siger også sandheden!

Hvor er medierne til at bakke disse whistleblowere op? Pressen – demokratiets vagthund – skal holde et kritisk øje med magthaverne. Men vagthunden er blevet til et tandløst, velnæret kæledyr for den korrupte magtelite, der selvfølgelig også ejer medierne! Så de bestemmer, hvad der må komme frem. Det er meget alvorligt for demokratiet, for så er der ingen til at passe på det. Og så er der klar bane for fascisme.

Paradoksalt nok hævder både politikere og presse, at vi skal bekæmpe Fake News. Men: Undskyld hvad er forskel på løgn, disinformation, misinformation, usandhed, mened, myte, opspind, stramning af oplysninger og fake-news ? Kan vi få en klar definition? Og hvem afgør hvad, der er hvad?

Og hvad er en ”konspirations teori”, andet end en formodning om en sammensværgelse, der ikke er bevist? Udtrykket bruges af selv samme presse og magthavere til at afvise synspunkter og lukke en egentlig debat om sprængfarlige emner. Den debat, som pressen ikke selv tør ta’. Vagthunden stikker halen mellem benene.

Hvorfor er det os, der kæmper for sandhed og fred, der skal gøres suspekte, kaldes konspirationstosser med sølvpapirshatte, eller straffes, mens de, der lyver os i krig, og begår krigsforbrydelser, bliver fredet?

Med den netop indførte ”Påvirkningslov”, bliver afsløring af fakta gjort til forræderi og man mistænkeliggør forsøg på forsoning. Uha..

Og det, i et land, hvor ytringsfrihedens kaldes ukrænkelig!

Hvad har løgn, fortielse og Danmarks krigsførelse dog med arbejdernes første maj at gøre? Jo, en hel del,- for hver bombe, der er blevet smidt, har – ud over at sprede død og ødelæggelse – kostet de danske skatteyderne 350.000 kr. Og vi har smidt over 1500 i Mellemøsten. Desuden skal vi købe nye kampfly for omkring 100 mia.

For 12 kampfly kunne vi ansætte 34.000 flere pædagoger i børnehaverene i et år, eller give alle pensionister et bad om dagen. Men nej, vi skal ruste os, mens over 30.000 offentligt ansatte er blevet fyret, resten er ved at kollapse af stress, fattigdommen stiger, børn går sultne i seng, de gamle vantrives, osv. osv. Så oprustning betyder nedskæringer.

Vores såkaldte aktive udenrigspolitik skaber selvfølgelig også flygtninge, der søger mod Europa, hvor de skaber uro og modstand. Derfor får en højrefanatisk had- prædikant, som Rasmus Paludan og de Nye Borgerlige tilslutning og masser af dækning i de topstyrede medier. Men årsagssammenhængen ignoreres.

For hvad er årsagen til, at vi i det hele taget skal i krig med lande, der intet har gjort os? Det er fordi, magteliten i USA vil kontrollere de lande, hvor der er olie, uran, litium eller andre værdifulde ressourcer. Derfor skifter de regimer ud, der modsætter sig dette. Og disse regimeskift skal NATO-landende medvirke til.

NATO er øverste militære myndighed i EU. Så derfor er vi medskyldige i USA’s krige. Og økonomiske sanktioner er også krig. Vi kan vælge imellem at deltage i forbrydelserne og udplyndringen, eller melde os ud af EU.

Det skriver medierne ikke noget om, nej, de insisterer på, at USA og NATO går i krig for at skabe frihed og demokrati. Det er løgn. Mellemøsten ligger i ruiner, og folk flygter derfra. Det er fakta!

Lad os ikke tro på Pentagons krigspropaganda. Lad os ikke bidrage til forskning i dødbringende våben, som man gør i EU, eller øge vores militærbudgetter på ordre fra krigsmaskinen NATO. Lad os ikke smadre flere lande og slå uskyldige mennesker ihjel, af hensyn til USA’s interesser.

Lad os tage magten tilbage og bruge vores skattekroner på velfærd, forskning i vedvarende energi og konfliktløsning.

Og lad os endeligt kræve af vores politikere og journalister, at de forholder sig til beviselige kendsgerninger, realiteter, fakta,- kort sagt til sandheden, – for uden sandhed får vi aldrig fred.

Læs også:

Klassekampens 1. maj 2019 – billedreportage fra Den Røde Plads i Fælledparken

1. maj 2019: Kun en kæmpende arbejderklasse kan skabe forandring
Dorte Grenaa, APK – 1. maj på Den Røde Plads i Fælledparken

APK-Fyn 1. maj tale ved Jan Nielsen – Munke Mose

Rina Krøyer på Rød 1. maj i Odense: Vi lejere nægter at acceptere AFVIKLINGsplanen for Vollsmose

Tag magten tilbage – Danmark skal ud af EU!
Tale af Carsten Rasmussen, Folkebevægelsen mod EU
på Rød 1. maj 2019 i Munkemose

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater