Oktober Radio: Reaktionen tonser sig vej med knippelsuppe, bogafbrænding og YouTube

Udsendelsen 27. april 2019

I denne uges radiopodcast fra Oktober radio tager vi et forsvar for religiøse mindretals rettigheder og prøver at forklare, at det er helt i orden at lave sjov med kirken, religion og guderne, men det er samtidig vigtigt at bekæmpe forfølgelsen af religiøse mennesker.

Før det borgerlige demokrati var der en meget tæt forbindelse mellem statsmagten og en bestemt trosretning. I det meste af verden har magthaverne understøttet bestemte trossamfund og religioner, mens anderledes tænkende på den ene eller anden måde er blevet forfulgt. Efter de borgerlige revolutioner i Europa i 1800-tallet blev trosfrihed en del af mange forfatninger, og det står således også i Grundloven. Hvor det anføres at borgerne har ret til at forene sig i samfund for at dyrke Gud på den måde, der stemmer med deres overbevisning.

Marxismen-Leninismen baserer sig på et videnskabeligt verdenssyn, og bekæmper alle religioner og religiøse forestillinger, men det er ikke det samme som at de enkelte religiøse mennesker skal angribes. Der er en vigtig skelnen. Tværtimod skal religiøse mindretals rettigheder forsvares.

Vi kan anbefale at læse Klaus Riis artikel om
Den trekantede Gud

De seneste uger har politiet ført an i et korstog mod den rodløse ungdom i fattigkvarterer. Med kniplerne højt hævet i strakt arm fik borgerne et lag bank. Initiativet kom fra en politisk provokatør der har forsøgt sig som medlem af en række borgerlige partier uden at finde det ekstremt nok.
Nu har han startet sit eget parti, og hans islamofobiske kampagne (hans i øvrigt eneste politiske budskab) er gået rent ind i de danske medier.

Provokatørprojektet har desuden fået opbakning af de store amerikanske koncerner Facebook og Google. De såkaldte sociale medier har givet platform til det reaktionære budskab vendt mod religiøse mindretal og flygtninge fra vestens imperialistiske krige.
Men de har også hjulpet med at give hans udgydelser ”anbefalinger”, og give plads på forsiden i ”Hot” lige nu osv.

Google og Facebook giver mulighed for at tilmelde falske profiler, som alle kan give likes, og desto flere likes desto højere sender de sociale medier indholdet op i nyhedsfeeds og hot lige nu. Det bliver udnyttet til det yderste ved at tilmelde 10-tusindvis af fupprofiler.

For at blive godkendt til opstilling til folketinget skal man i dag indsamle stillere online, det er ikke længere nødvendigt at møde en repræsentant for et parti i virkeligheden.

I gamle dage handlede det om at udfylde en blanket, og efter et stykke tid modtage en svarkuvert, der skulle underskrives og sendes til Indenrigsministeriet, en langsommelig og bekostelig affære. Nu kan man løse det nemt og bekvemt med et link direkte fra facebook, og folk kan skrive under med Nem-id direkte fra deres Nem-id app. Men ikke nok med det, man glemte i lovgivningen at vedtage en sanktion, hvis de bestemte tidsfrister i loven blev overtrådt. Ved hjælp af de samme fup e-mails man har brugt til at tricke sociale medier, har en stribe nye reaktionære partier fundet en vej til at snyde Indenrigsministeriets computer, men straffen findes ikke.
De ulovligt indsamlede stillere bliver end ikke slettet.

Konklusionen er at teknologien der har erstattet den bøvlede indsamling af stillere ikke er moden. Så længe det at samle stillere via digitale løsninger indebærer mulighed for svindel, må man i stedet gå tilbage til at samle underskrifter på gaden. Så kan man gøre portoen gratis så det ikke bliver umuligt for fattige og mindre partier at stille op.

Også helt almindelige uforvarende skolebørn og tilfældige brugere af video delingstjenesten YouTube har fået pumpet skærmen fuld af reaktionært vås, og er blevet påduttet reaktionære partier som ”anbefalet kanal”. På lige linje med reklamer for forsvaret og online gambling. Intet af dette er uskyldigt eller tilfældigt.

Bag de amerikanske mediemastodonter sidder nogle af verdens allerrigeste mennesker, og selvom de hårdnakket påstår at ”de blot er en markedsplatform”, og deres motto er at ”gøre verden til et bedre sted”, er de reelt dybt involveret i at fremme reaktionens imperialistiske dagsorden: Del og hersk.

Vi spiller et stykke med Skrøbeligt Daggry
Jorden er vor

Til sidst anbefaler vi at komme og møde os 1. maj, i Odense og København og i Århus.

HØR UDSENDELSEN HER:
Udsendelsen 27. apriL 2019

Læs også:
Blasfemi-paragraffens afskaffelse kan give islamofobien endnu mere frit løb

Link:
Paludan blev advaret tre gange: I indsamler vælgererklæringer i strid med loven


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater