Politiet angriber ungdoms-demonstrationer og beskytter fascister

1. maj gik politiet amok imod den lovligt anmeldte antifascistiske 1. Maj-demonstration i København. En demonstration iflg arrangørerne fra Palæstinas Plads (Israels Plads) på vej mod Fælledparken under parolen “Der er noget galt i Danmark”.
Demonstrationen blev mødt med politioverfald på demonstrerende ved starten og fortsatte med knibtangsmanøvre og overfald imod lovligt demonstrerende på Dronning Louises Bro og med inddragelse af mange betjente i civil.

Foto: Fra Konfront

Ved Franz Krejbjerg

Når politiet 1. maj 2019 opfører sig som om vi boede i en diktaturstat må man spørge: Hvem pokker har taget den beslutning.
Er der en korpsånd i politiet hvor man skal opføre sig som en zombie når ledelsen dikterer tæsk til de unge antifascister?
Er politiet blevet til en stat i staten hvor ressourcerne bruges på at træne borgerkrig på unge fra fattigkvartererne og venstrefløjsere? Er deres fremfærd en del af en nøje udtænkt markedsføring for reaktionens nyeste politiske strammerfænomener overfor flygtninge og indvandrere?

Der er kun uhyggelige svar, men det er påkrævet at få løftet sløret for hvad det er for en råddenskab der kommer til udtryk i politiets adfærd de seneste uger og ikke mindst 1. maj i København.

Første problem er brug af civilklædte urobetjente i lovligt anmeldte demonstrationer. Disse agenter er kendt for at optræde som provokatører, for at forsøge at skabe utryghed, eller foretage anholdelser uden at give sig til kende. Og de fører sig frem med hårdhændede metoder. De civilklædte betjente trækker gerne stavene, uden at der er nogen som helst grund, og de giver hellere et par slag for meget. Denne 1. maj var ingen undtagelse, der var rigeligt uddeling af slag og ekstremt hårdhændede anholdelser uden nogen flig af begrundelse.

Det er ikke nyt at politiet optræder i civil, eller forsøger at plante agenter i demonstrationer og i organisationer, det er set over hele verden så langt tilbage, som der overhovedet har eksisteret et politi. Opgaven har aldrig kun været at fange tyveknægte og trafiksyndere, det har været at holde borgerskabet ved magten. Og de vigtigste metoder har været at udøve statsmagtens beskidte arbejde, herunder at smide revolutionære og politiske modstandere elementer i fængsel.

Det andet problem er borgerkrigsøvelser og knivtangsmanøvrer. Det er de fælder som politiet gerne lægger ud, hvor de står på lur i sidegaderne og løber frem og spærrer af fra flere sider, så et helt segment af en demonstration bliver fanget, og ulovligt tilbageholdt. Hvis man er heldig for man lov til at gå under ydmygende omstændigheder, med gennemrodning af tasker og befamling efter imaginære effekter. Mens hvis man er uheldig foretages masseanholdelser. Det er en øvelse som politiet fortager ofte og gerne, og uden at de på noget tidspunkt har forklaret hvad der er formålet med at stoppe en hel demonstration. Det skete også i år, hvor en stor gruppe unge blev tilbageholdt, og trukket igennem en langstrakt visitering.

Set udefra har denne typer at aktioner tre formål

  1. at registrerer alle politisk aktive, hvilket er ulovligt.

  2. Samt at trække tiden ud og forsøge at splitte og ødelægge optog og demonstrationer.

  3. Resultatet er ofte også at aktivistiske miljøer retter deres vrede mod politiet og deres metoder, mens demonstrationens politiske mål, om det så er antifascisme eller at rede planeten, træder i baggrunden. På den måde hjælper Politiet også med til frede magthaverne.

Og man må netop spørge hvad det var der denne gang var så vigtigt, at man forsinkede en demonstration med registreringer og visiteringer? Måske var det politiets fremstød for den kriminelle provokatør forening Stram Kurs i Fælled Parken på samme tid?

Hvilket fører os til den sidste pointe, nemlig at politiet har ageret håndlangere og villige medvirkende i det ene mediestunt efter det andet, for en usædvanlig velkendt skikkelse – nemlig fascismen. Hr. Klam Krus er blevet båret frem som en anden pave, og det store opbud af fotogene betjente har prydet forsiderne i medier.

Den politiske metode med støvletramp i gaderne, det leveres i rigelig mængde af ordenskorpset. Målet for Stram Kurs er diktaturet, gennem sabotage af al seriøs samtale som demokratiet er funderet på. Alle journalister og i særdeleshed Danmarks Radio kaldes for røde lejesvende, men han har ingen grund til at være sur over den eksponering han har fået, tværtimod er der tid til refleksion over hele begrebet ytringsfrihed. Det har nemlig vist sig med al tydelighed at medier aldrig forsvarer alle mennesker ytringsfrihed. De forsvarer alene folk som Paludan, mens alle andres ytringsfrihed fordømmes. Især fattige og progressive unge bliver fordømt.

Det hører ingen steder hjemme i et demokrati at politiet forsøger at forstyrre demonstrationer med deres skjolde og knippelslag. Netop Fælledparken er i sig selv et symbol på de århundrede lange kampe mellem statsmagten og arbejderklassen. En kamp hvor politiet rolle bør stå klar for alle, de er på det ondes side. Så ud med dem, ud af demonstrationer, ud af Fælledparken. Statens magtapparat skal stækkes og der må indføres langt bedre kontrol med beslutninger og økonomi og ulovligheder og politiske registreringer..

Læs også nogle af de antifascistiske unges egne oplevelser her:

UDMELDING: DER ER NOGET HELT GALT I DANMARK!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater