Kommunistisk Politik Digital 4-2018 – Nyhedsbrev uge 7-8


Nr. 4 – 2018
NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Nyhedsbrev Uge 7-8, 2018

 

Bliv aktiv mod krigstruslerne! Af Arbejderpartiet Kommunisterne, APK
APK opfordrer til kamp mod Danmarks krige og krigsforberedelser, og til at styrke den internationale solidaritet mod krigene.
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Forældrenes kamp for bedre normeringer i institutionerne skal styrkes: Lad os stå sammen
Kravet om bedre normeringer i daginstitutionerne er igen kommet øverst på dagsordenen for børnefamilierne. Det er helt på sin plads i en tid, hvor børnefamiliernes arbejdskraft bliver udbyttet til sidste blodsdråbe af arbejdsmarkedet, og hvor børnene som følge heraf skal tilbringe rigtig mange timer i institution hver dag.
Af Marie Herget, KPnetBlogs

OK2018: Konflikt under opsejling
De offentlige arbejdsgivere står stejlt ved overenskomstforhandlingerne, og forhandlingerne er i øjeblikket på vej mod et sammenbrud eller et råddent forlig. Det er et godt tidspunkt at begynde at varme op under stemnej kampagner og indsamling til strejkekasser.

Danmark – EU-duksen med de mest effektive nedskæringsreformer
Danmark vil i de kommende år sætte nye rekorder. Intet andet land vil have så høj en pensionsalder eller have så mange mennesker på arbejdsmarkedet. Herunder syge og nedslidte. EU’s påbud og anbefalinger er fulgt til højeste arbejdsgiverkarakter.

Forslag til revision af offentlighedsloven – Mørklægningen følger med
Et forslag til revision af offentlighedsloven er på vej fra justitsminister Søren Pape Poulsen. Sammen med Radikale og SF har Konservative, der i 2013 selv var med til at gennemføre den nye offentlighedslov sammen med V og SD, på det seneste slået sig op som kritikere af deres egen lov. Men forslaget ser ud til at være præcist lige så mørklæggende som den nuværende.

Tysk IG Metall OK2018: Historisk gennembrud med 28 timers arbejdsuge? – Eller skønmaling med endnu flere på 40 timers arbejdsuge?
Stor tysk kampvilje for højere løn og nedsat ugentlig arbejdstid i en tid hvor kapitalen på europæisk plan overalt kræver arbejdstids flexibillitet. Påtvingelse af en udvidet daglig arbejdstid når hr kapital kræver det, samt større og større brug af billigere deltidsarbejdere.  Direkte på kollisionskurs med de arbejdendes øgede krav om lønsikring og nedsættelse af den ugentlige normalarbejdstid, vel at mærke med fuld lønkompensation.

Propagandakrig og trolderier – Af det antifascistiske tidsskrift Håndslag
Hvem sagde egentlig troldefabrik?
En side af propagandakrigen er at miskreditere modparten på alle felter og nødvendigt at omskrive historien og glemme eller forbigå de historiske fakta. Folketinget kunne f.eks. have valgt at tage til Volgograd og sætte en mindesten i anledning af 75-årsdagen for Den Røde Hærs sejr ved Stalingrad den 2. februar 1943.

Irak-Afghanistan-Tribunalet undersøger Danmarks krige
Tribunalforeningen meddeler, at det nu er lykkedes, at få nedsat “Irak-Afghanistan-Tribunalet”, der straks vil gå i gang med at undersøge omstændighederne omkring Danmarks krige i Irak og Afghanistan. Hvem havde ansvaret og på hvilket grundlag blev krigene startet? I Tribunalet sidder advokat Bjørn Elmquist, overlæge Ole Hartling, speciallæge Bente Rich, jurist Preben Søegaard Hansen og professor Christen Sørensen.


KONGRESDEBAT: FREM MOD APKs 7. KONGRES

 

Opbygningen af EU som stadig stærkere militær- og krigsmagt
En introduktion til nogle de skridt som er taget af EU – indenfor den seneste tid – på ‘det forsvars- og sikkerhedspolitiske område’ – for at styrke EU som regional og global militærmagt.
Af Franz Krejbjerg

Det nationale spørgsmål – Kongresdebat
Det nationale spørgsmål har stor betydning også i et imperialistisk land som Danmark og i den aktuelle klassekamp. Modstandskampen var en national kamp mod den fascistiske besættelse. I dag handler national selvbestemmelse om kampen for at blive fri af EU’s og NATOs overnationale dominans.
Af Lisbet Bonde

International kampagne: Luk alle amerikanske baser uden for USA!
En international bevægelse og en international kampagne for at lukke alle amerikanske miliærbaser i udlandet blev lanceret op til  Martin Luther King-dagen af stor antikrigskonference på University of Baltimore i Maryland.

Make Peace Great Again! International appel til handling mod NATO-topmødet i Bruxelles 11.-12. juli 2018
Af deltagerne i det første forberedelsesmøde for protesten mod NATO-topmødet i Bruxelles juli 2018

Regeringen satser på privatbilismen – og forventer flere trafikdræbte
Danmarks officielle mål for færre trafikdræbte vil ikke blive nået, ‘erkender’ regeringen. Som modsvar forsøger trafikminister Ole Birk Olesen, at manipulere med opgørelsen af dræbte. Det sker samtidig med, at regeringen har proklameret, at det nu er bilisternes tur til at blive tilgodeset fremfor den kollektive trafik.

Folkeafsteming om dansk medlemsskab af EU: Støt underskriftsindsamlingen
En gruppe unge EU-modstandere er i gang med at indsamle de 50.000 underskrifter, som er nødvendige for at få et borgerforslag behandlet i folketinget. Der skal afholdes en folkeafstemning om dansk EU-medlemskab.

Den 15. februar 2003: Millioner verden over sagde – INGEN KRIG MOD IRAK!
Det er i dag 15 år siden at en hel verden gik på gaden og sagde Nej til Bush, Blairs og Foghs plan om en krig mod Irak. Herhjemme demonstrerede man over hele landet – i København, Århus, Aalborg, Randers, Hjørring, Viborg, Struer, Silkeborg, Fredericia, Kolding, Esbjerg og Rønne. Alene i København var 40-50.000 mennesker på gaden. Globalt aktionerede omkring 30 millioner mennesker.

Appel: Tag med på den 26. internationale demokratiske, antifascistiske og antiimperialistiske ungdomslejr, Mexico 31. juli – 5. august 2018
Den internationale antifascistiske og antiimperialistiske ungdomslejr afholdes hver andet år på forskellige kontinenter. De samler hundredvis af revolutionære fra hele verden – og selvfølgelig fra værtslandet. Arrangørerne er ungdomsforbund fra de marxistisk-leninistiske partier i CIPOML og andre progressive og revolutionære ungdomsorganisationer.

Synspunkt

Udflytning: VLAK i krig med den offentlige sektor
Regeringspartierne er i gang med endnu en kostbar udflytning af statslige arbejdspladser Den vil ikke skabe mere ‘sammenhængskraft’ – men fortsætter undergravningen af en tidligere rimeligt velfungerende offentlig sektor.
Af Kommunistisk Politik

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver 14. dag  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et elektronisk nyhedsbrev. Det er gratis.

BESTIL NYHEDSBREV
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital – Nyhedsbrev her

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

 

KPnet 26. februar 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater