Propagandakrig og trolderier – Af det antifascistiske tidsskrift Håndslag

Hvem sagde egentlig troldefabrik?
En side af propagandakrigen er at miskreditere modparten på alle felter og nødvendigt at omskrive historien og glemme eller forbigå de historiske fakta. Folketinget kunne f.eks. have valgt at tage til Volgograd og sætte en mindesten i anledning af 75-årsdagen for Den Røde Hærs sejr ved Stalingrad den 2. februar 1943.

Leder
Håndslag 1-2018

Propagandakrig og trolderier

En NATO-ambassadør blev forleden interviewet i fjernsynet, hvor hun fremførte at NATO er truet af Rusland og andre terrorgrupper (sådan var det formuleret) samt på cyberkrigsfronten. Danmark blev rost som et stærkt NATO-land – Danmark øgede jo sit forsvarsbudget (læs krigsbudget), indgik i den fremskudte base i Estland og var forrest i Afghanistan og andre steder.

Det er dyrt, det her! Derfor er et meget væsentligt led i oprustningen at få skabt befolkningernes opbakning hertil. Så vi fodres med den ene historie efter den anden om vores stadig mere truende modstander og hans gøremål. En propagandakrig, der raser for fulde omdrejninger.

Så den ene dag mødes man med overskrifter som ”Troldefabrik som hemmeligt våben. Rusland: En hær af russiske internettrolde planter misinformation fra Kreml i debatterne på internettet. Ruslands hybridkrig i cyberspace har sendt Vesten i tænkeboksen”.
Og ”Efterretningstjenester advarer: Putins troldehær vil også påvirke debatten i Danmark. Ruslands koordinerede påvirkning af meningsdannelsen er også en trussel herhjemme”.
Det er altid godt at gardere sig og forlods miskreditere fredskræfterne som Putins manipulerede lakajer.

Den næste dag er dramatikken ikke mindre. I TV2 f.eks. ”NATO opfanger ukendte russiske militærfly over Europa”. To russiske kampfly ‘af typen MiG-31’ og et militært transportfly var angiveligt blevet ‘registreret over Estland’. Forsvarsministeren svarede i øvrigt konkret herpå, at forsvaret intet kendte til, at russiske militærfly skulle have krænket estisk luftrum.

Hvem sagde egentlig troldefabrik?

En anden side af propagandakrigen er at miskreditere modparten på alle felter. Her kan det være nødvendigt at omskrive historien og glemme eller forbigå de historiske fakta.

Folketingets præsidium med Pia Kjærsgård i spidsen tog til Finland for at fejre 100-året for landets selvstændighed – efter godt 100 år under russisk czar-herredømme. Det er der såmænd ikke noget at sige til, hvis det ikke var fordi folketinget benyttede lejligheden til at opsætte en mindesten for de danske frivillige, som faldt i Vinterkrigen 1939-40 mod Sovjetunionen.

Den danske bataljon kom aldrig i kamp. Fire danskere – heraf tre piloter – blev dræbt under krigen. Det danske korps af Finlandsfrivillige var under stærk nazistisk indflydelse. Omkring 225-235 gik mere eller mindre direkte over i tysk krigstjeneste. En del af dem døde på østfronten i den tyske angrebskrig mod Sovjetunionen. Blandt dem var super­nazisten von Schalburg, lederen af Frikorps Danmark (død 1942), Han er dyrket som en helt i nazikredse frem til i dag. Den ‘danske’ afdeling af SS blev opkaldt efter ham. Dens terroraktioner rettet mod modstandskampen kaldtes i folkemunde ‘schalburgtage’.

Det skal understreges, at det ikke var alle de Finlandsfrivillige, der var nazister eller nazistisk påvirket. Nogle af dem gik ind i den danske modstandskamp under besættelsen. Heriblandt to af stifterne af Holger Danske-gruppen. Men det er ikke for at ære modstandskampen stenen rejses. Tværtimod. Finland med Mannerheim i spidsen stod last og brast med Hitler-Tyskland.

Folketinget kunne have valgt at tage til Volgograd og sætte en mindesten i anledning af 75-årsdagen for Den Røde Hærs sejr ved Stalingrad den 2. februar 1943.

Sejren ved Stalingrad blev symbolet for håbet om be­frielse og troen på sejr over den morderiske tyske fascisme. En sejr betalt med umådelige menneskelige ofre.

Sejren ved Stalingrad repræsenterede et historisk vendepunkt. Det var første gang den ‘uovervindelige’ Wehrmacht led et ødelæggende nederlag. For modstandsbevægelsen i alle be­satte lande og i Tyskland selv blev slaget ved Stalingrad symbolet for fascismens kommende nederlag.

En sådan mindesten er der grund til at opsætte – og den kunne passende sættes op i parken til det nye Frihedsmu­se­um.

Se også
Håndslags hjemmeside

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet. 
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 21. februar 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater