Bliv aktiv mod krigstruslerne! Af Arbejderpartiet Kommunisterne, APK


Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Danske politikere påstår, at oprustning sikrer freden, og har gennemtrumfet at bruge milliarder på at bygge op til krig.

Samtidigt foregøgler de, at vi alle har fælles ’danske interesser’ der skal forsvares ved at deltage i krige, der reelt kun føres for et lille mindretals magt over verden, for kapitalinteresser i olie og andre ressourcer. Interesser der igen og igen fører til imperialistiske omfordelingskrige mellem stormagter. Arbejdere bliver sat op mod arbejdere i andre lande i konflikter til fordel for multinationale firmaer og våbenproducenter – de eneste der har gavn af krig og erobring.

Gennem medlemskabet af NATO bliver Danmark trukket ind i en livsfarlig plan for oprustning og krig, som de krigsgale politikere ovenikøbet tvinger os til at betale med nedskæringer på velfærd.

Oprustningen af Norden og Østeuropa er ikke et forsvar for fred, men en systematisk forberedelse til imperialistisk erobringskrig vendt mod Rusland. Udløses en sådan krig, vil den gøre Danmark til bombemål og krigszone, og med sikkerhed udvikle sig til en verdenskrig.

Også Syrien er et farligt brændpunkt i verden. USA har nægtet at forlade Syrien og kræver Assads afgang. Både amerikansk og israelsk militær har gennemført angreb direkte mod syriske områder og militær, en situation der hvert øjeblik det skal være kan udvikle sig til en åben krig mellem stater. Ligesom Tyrkiet på farlig vis er gået mere direkte ind i krigen med væbnede angreb på kurdiske områder.

Danmark må trække sig ud af Syrien og Irak og stoppe med at puste til ilden!
Aktuelt har regeringen med Anders Samuelsen i spidsen kastet sig ind i en kampagne for at skabe fred på USA’s betingelser, i et forsøg på at tvinge Syrien til at stoppe bekæmpelsen af de terrorgrupper, der stadig opererer i landet. Der er ikke tale om et forsøg på reel fredsskabelse, men et led i krigen mod Syriens ret til at forblive en uafhængig nation.

Nordkorea er endnu et land i USA’s søgelys, der på helt uacceptabel vis bliver udsat for trusler om atomangreb og direkte udslettelse.

Også EU har sat kurs mod en opbygning af en stormagt med tilhørende militær. Oprustning af EU vil bringe endnu en aggressiv militær supermagt på banen – endnu en trussel mod fred.

Der er brug for en stærk bevægelse mod krig og oprustning med basis i arbejderklassen og bredt i befolkningen. Der er brug for at sige fra overfor løgnene om krigenes formål.

IKKE I VORES NAVN!

Det er ikke i vores navn

At atomarsenalerne fornys og forstærkes
At NATO-landene overfører milliarder fra velfærd til våben og krig
At krigen fortsættes i Afghanistan, Irak, Yemen og Syrien
At verden spækkes med amerikanske militærbaser
At lande trues med atomoverfald, udslettelse og nye krige

Kun gennem en stærk bevægelse mod krigene og deres bagmænd vil nye krige kunne forhindres.

APK opfordrer til kamp mod Danmarks krige og krigsforberedelser, og til at styrke den internationale solidaritet mod krigene.

APK opfordrer til at bakke op om den amerikanske antikrigsbevægelses initiativ, der opfordrer til global kamp mod USA’s militærbaser i 175 lande. En konference og fælles aktioner er under forberedelse

Om de internationale protester mod NATO’s topmøde d. 11. juli i Bruxelles

Om de nordiske protester mod den kommende NATO-øvelse Trident Juncture fra 25. oktober til 7. november i Norge. Her vil 30.000 soldater fra 30 nationer træne krig mod Rusland.

Om at protestere mod alle konkrete overfald, krigstrusler og krigsforberedelser der rettes mod andre lande og deres befolkning, og mod angrebet på levevilkårene og velfærden.

NATO og USA er verdens største bagmænd bag nutidens krige – Nej til dansk krigsdeltagelse

Stop for krigsbudgetter og angreb på velfærden – For et selvstændigt Danmark udenfor stormagtsalliancerne!


Arbejderpartiet Kommunisterne
Centralkomiteen
Februar 2018

Se også
International kampagne: Luk alle amerikanske baser uden for USA!
KPnet 18. februar 2018

Make Peace Great Again! International appel til handling mod NATO-topmødet i Bruxelles 11.-12. juli 2018
KPnet 17. februar 2018

Den 15. februar 2003: Millioner verden over sagde – INGEN KRIG MOD IRAK!
KPnet 15. februar 2018

USA’s nye atomdoktrin bliver også Danmarks: Atomvåben skal kunne bruges i konventionel krig og cyberkrig
KPnet 5. februar 2018

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

 

KPnet 26. februar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater