Kommunistisk Politik Digital 1-2018 – Nyhedsbrev uge 1-2


Nr. 1-2018
NYHEDER HVOR DER KÆMPES

De vigtigste artikler fra KPnet og KPnetBlogs
Nyhedsbrev Uge 1-2, 2018

 

Dokumenteret: Politi og anklagemyndighed ‘fixer’ domme
Det er nu dokumenteret, at anklagemyndighed og politi arbejdede tæt sammen om at tilrettelægge forklaringer i retten, der udløste hårde domme i den store hashsag fra Christiania. To anklagere er suspenderet og tiltalt for embedsmisbrug. Men hvad vidste den øverste anklagemyndighed og den øverste politimyndighed om sagen? Og hvorfor ikke legalisere hash?

8. marts 2018: Kvindernes internationale kampdag – Karensminde Kulturhus, Sydhavnen

Slut med at være pæne piger
8. marts-grundlag 2018
Arbejderpartiet Kommunisterne

For en folkeafstemning om dansk EU-medlemskab i 2019! Fuld fart på EU-modstanden!
Partierne begynder at udpege deres kandidater til EU-parlamentsvalget om halvandet år, i maj 2019. Folkebevægelsen mod EU’s Rina Ronja Kari har meddelt, at hun er parat til en periode mere. Men Folkebevægelsen vil ikke bare have en person ind i EU-parlamentet. Den vil helt ud.
Af Kommunistisk Politik

Giftindustrien er rigtig god til at frikende sig selv
Bier og andre insekter dør og er truet af udryddelse, mange arter er allerede væk pga sprøjtegifte i landbruget. Hvordan er mon virkningen på mennesker af disse stoffer, når de indtages som giftrester i vores mad? Og hvordan virker de sammen med alle de andre miljøgifte? Forskere fra DTU frikender i en undersøgelse bestilt af kemigiganten Bayer fuldstændig cocktaileffekten – uden reelt at have undersøgt den.

Danmark har stadig åben dør til udvinding af olie og gas med fracking
Fracking-eksperimentet blev stoppet i Dybvad i Nordjylland gennem en stærk organisering af den lokale modstand, og Nordsjælland blev hurtigt opgivet. Sidste sommer ansøgte et hollandsk firma om at søge efter olie og gas på Lolland-Falster. Dette kan både føre til endnu mere CO2-udledning og til brug af den giftige metode fracking. Den 20. januar indkalder gruppen Nul huller til landsdækkende organiseringsmøde i Odense mod beskidt energi.

APKs ny hjemmeside: Til overblik og inspiration
APKs hjemmeside har været under om- og opbygning i længere tid. Nu er den tilbage og på nettet igen – med et helt nyt udseende og masser af spændende indhold. Den er lavet til at give overblik og inspiration.

Klik direkte til hjemmesiden   

APK på facebook

Heftig NATO-propaganda i Sverige: Gør jer klar til belejring – russerne kommer
De nyeste meningsmålinger i Sverige viser et voksende Nej til at blive indrulleret i krigsalliancen NATO. Så nu bliver presset øget for at svenskerne skal se NATO som den frelsende engel mod et angribende Rusland. Propagandaen for NATO og USA’s atom’beskyttelse’ løber parallelt i Danmark med Claus Hjort Frederiksen i spidsen.

Farvel til en stor spillemand og livslang aktivist
Kazio Kierpaul var livet igennem aktiv i kampen for et bedre samfund – som orkesterleder og kapelmester, som komponist og sangskriver, som musikalsk opdagelsesrejsende, der fandt levende spillemandsmusik med danske rødder på Jomfruøerne, som koncert- og festivalorganisator, som leder af et kultursted. En tid var han med i et bydelsråd for Nørrebro.
Af Klaus Riis

Med fingeren på verdens største atomknap: Trump vil udvide muligheden for ’taktisk atomkrig’
Trump er ved at ændre USA’s atomdoktrin. Tanken er at ‘mini’-atomvåben konkret tænkes ind i aktuelle konflikter, også i ikke-atomkonflikter. Særligt skal Rusland sættes under pres med den nye strategi.Truslen fra ”min atomknap er større en din”-præsidenten kan blive til uhyggelig virkelighed – også i Europa.

‘Fire and Fury’: Trump, Bannon og Mellemøsten
Den amerikanske journalist Michael Wolffs bog ‘Fire and Fury’ om Trump-administrationen og Det hvide hus bag kulisserne har skabt internationalt røre. Den er både en politisk bombe og en bestseller i USA, hvor folk stod i kø for at få fat i den ved udgivelsen.

Præsident Trump gør en ende på ”tostatsløsningen”
USA’s handlinger med anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad og støtten til offensiven mod palæstinenserne er de sidste søm i ligkisten for Oslo-aftalen og dens såkaldte tostatsløsning.
Af Revolusjon, Norge

USA og Israel øger presset mod palæstinenserne – Danmark tager igen rollen som reaktionært ’foregangsland’
Mens Donald Trump truer med at fratage palæstinenserne økonomisk støtte, har den danske regering fjernet støtten til menneskerettighedsorganisationer i Palæstina og Israel på den israelske regerings diktat.

Flere arbejdsløse skal arbejde gratis
Regeringen har for første gang sat tal på hvilke praktiske konsekvenser deres nedskæringer på ’beskæftigelsesindsatsen’ overfor de arbejdsløse vil få. Nemlig endnu flere private virksomhedspraktikker og brug af discounttilbud fra private aktører på bekostning af vejledning, opkvalificering og mentorordninger. Besparelserne på en milliard skal bruges til at finansiere regeringens erhvervspakke.

Irans Arbejderparti (Toufan): Leve det iranske folks frembrydende kamp!
Revolution er ethvert gammelt samfunds jordemoder, når det går svangert med et nyt. Græsrodsbevægelsen i Iran, der nu er på femtedagen, er et udtryk for en forkastelse som heldhed af den kriminelle mafia, som er ved magten – en magt som ikke står til regnskab over for folket og som forsøger at presse livet ud af de forarmede masser. 

Lad os gøre noget ved de svært integrerbare typer

Der foregår sikkert mange lyssky aktiviteter oppe langs den Nordsjællandske kyst. Her klumper svært integrerbare typer sig sammen i kæmpe kasser, der er særdeles velegnede til at skjule kriminelle aktiviteter.

Af Poul Andersen, KPnetBlogs

 

Synspunkt

Nytårstale 2018: Statsministerens parallelle virkelighed
Det går ret godt i Danmark, forklarede Lars Løkke i sin nytårstale, før han sammen med resten af statsmagtens top gik til middag med kongehuset, i deres ekstravagante klæder. De dele af samfundet som regeringen repræsenterer er helt enig, for toppen går det ret godt, bankbøgerne bugner, uligheden har aldrig været større.

Se tidligere nyhedsbreve her

 

Her samles hver 14. dag  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et elektronisk nyhedsbrev

Det er gratis. Bestil eller afbestil det på mail:
kompol@apk2000.dk

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 16. januar 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater