APKs ny hjemmeside: Til overblik og inspiration

APKs hjemmeside har været under om- og opbygning i længere tid. Nu er den tilbage og på nettet igen – med et helt nyt udseende og masser af spændende indhold. Den er lavet til at give overblik og inspiration.

Den har været længe undervejs, og folk som fra Danmark eller udlandet har klikket sig ind på den, er blevet mødt af en besked om, at siden er under ombygning, og blevet henvist til APKs nyhedssite kpnet.dk.

Men nu er den på igen – i en dansk og engelsk udgave. Arbejderpartiet Kommunisterne er en del af en stor international bevægelse, hvor mange søger indblik i klassekampens udvikling også i Danmark. Det internationale aspekt sætter også sit præg på siden, hvor der dels findes meget materiale om den internationale kommunistiske bevægelse CIPOML og dens partier.

Men selvfølgelig handler den først og fremmest om APK og kampen for at skabe et stærkt kommunistisk parti og reel folkealliance, et alternativ til både ‘rød’ og blå blok.

– Vi er rigtig glade for, at den ny hjemmeside er kommet op. Vi har tilstræbt at gøre siden enkel og rimelig overskuelig, og alligevel fyldt med indhold og nyttig viden for alle, som ønsker reelle forandringer, siger Klaus Riis, redaktør af KPnet/Kommunistisk Politik.

– Det er ikke et sted hvor man skal bombarderes med breaking news og alt muligt flaksende flimmer. Den vil ligne sig selv fra gang til gang – men det betyder ikke, at den ikke vil blive opdateret hele tiden. Det vil bare ske i nogle af de mere diskrete rubrikker. Den indgår i et tæt samvirke med det dagsaktuelle KPnet.

– Den samspiller også med den engelske udgave af CIPOMLs hjemmeside. Her kan man finde udtalelser, links til de marxistisk-leninistiske partier verden over – og netudgaver af det halvårlige tidsskrift Unity and Struggle. Man vil også kunne finde rigtig mange af CIPOMLs politiske udtalelser på dansk og oversatte appeller, udtalelser og artikler fra partier, der står midt i hårde kampe – mange udsat for forfølgelse, nogle er forbudt – som Irans Arbejderparti (Toufan).

Den ny hjemmeside rummer selvfølgelig alle APKs grundlæggende dokumenter fra principprogrammet Manifestet for et socialistisk Danmark fra 2000 til handlingsprogrammer og kongresudtalelser op gennem tiden. Den afspejler også APKs løbende stillingtagen og holdninger i den danske klassekamp. Og ikke mindst partiets alsidige aktiviteter.

Håbet er at det kan inspirere til aktivitet og organisering. Der er også ting som en studiespalte med tilgang til marxismens klassikere. Og links til beretningerne om en hel verden i kamp. Der er en del rubrikker og faner, man kan slå op i. De gemmer masser af nyttige ting.

– Det er rigtig vigtigt at folk får en forståelse for, hvad der virkelig sker i verden, og hvordan der bliver kæmpet imod imperialismen, monopolerne og de herskende klasser. Ikke fortolket af udsendte borgerlige journalister eller mogulkontrollerede nyhedsbuerauer, siger Klaus Riis.

– Det er noget af det APKs hjemmeside kan sammen med KPnet. Og det er utrolig vigtigt, der findes sådanne kilder til viden tilgængelige for alle. De er under angreb fra de herskende. Macron i Frankrig og hans fæller i mange andre lande genindfører censur under påskud af at bekæmpe ‘Fake news’. For de imperialistiske magthavere er alle nyheder om revolution og kamp falske. De skal begraves, usynliggøres og censureres væk. De er der alligevel.

APKs hjemmeside prøver at bryde gennem magten. Opbygningen er ikke afsluttet. Der kommer meget mere til.

Se og udforsk APKs nye hjemmeside her

Engelsk udgave her

APK på facebook

APK på twitter

Dette er en artikel fra KPnet. 
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

 

KPnet 7. januar 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater