Præsident Trump gør en ende på ”tostatsløsningen” – Af Revolusjon

USA’s handlinger med anerkendelse af Jerusalem som israelsk hovedstad og støtten til Israels offensiv mod palæstinenserne er de sidste søm i ligkisten for Oslo-aftalen og dens såkaldte tostatsløsning.

Af Revolusjon, Norge

Præsident Trumps bekendtgørelse af, at USA anerkender Jerusalem som Israels hovedstad, har yderligere forstærket vreden og fortvivlelsen blandt palæstinenserne. Det har også ført til protester rundt omkring i verden. Mindst 14 palæstinensere er dræbt i optøjerne plus tusindvis af sårede og omkring 700 arresterede.

USA truer og saboterer FN

Meddelelsen har skadet USA’s allerede faldende anseelse i Europa, og FN vedtog en resolution, som anmodede USA om ikke at flytte ambassaden til Jerusalem. Dette afstedkom regelrette trusler fra USA om at beskære midler til lande, som stemte for resolutionen. Desuden har USA skåret kraftigt ned på sin økonomiske støtte til FN.

Ahed (16 år) i forvaring

I slutningen af december arresterede den israelske hær den 16-årige Ahed Tamimi, efter at hun havde slået og sparket to israelske soldater, som trængte ind i familiens have. Flere i hendes familie blev senere arresteret. Sammen med sin familie er Ahed blevet en profileret aktivist gennem stadige protester mod Israels besættelse og chikane af den palæstinensiske civilbefolkning.

Ahed Tamimi bliver nu tiltalt for blandt andet ”angreb på soldater”, ”at have forhindret soldaterne i at udføre deres arbejde” og ti andre anklager.

Vil lukke munden på boykotbevægelsen

Eftersom Israel frygter den voksende modstand både hjemme og i udlandet, forsøger de at lukke munden på den internationale boykotbevægelse. De går ind for at påvirke regeringer til at slå ned på organisationer, som arbejder for boykot af Israel. Norge og Danmark er blandt de lande, som villigt går med på det.

I sit forslag til finansloven vil den norske regering beskære midler til organisationer, som opfordrer til boykot af Israel.

Danmark har standset støtten til flere menneskerettighedsorganisationer i Palæstina og Israel efter pres fra den israelske regering.

Oslo-aftalen

USA’s handlinger er de sidste søm i ligkisten for Oslo-aftalen og dens såkaldte tostatsløsning. Eksistensen af den ekspansive zioniststat Israel er forhindringen for enhver retfærdig løsning af det palæstinensiske spørgsmål. Kun en sekulær stat, som omfatter hele det gamle mandatområde, uden mure og med plads til alle trosretninger, hvor flygtningene fra 1948 har førsteret til at vende hjem, kan give retfærdighed og give grundlag for en virkelig fred.

Trump har med sin beslutning gjort ende på / sat en stopper for illusionerne om en fuld etnisk-religiøs udrensning i form af to ”stater”, hvor den ene er en ren bantustan for den anden.

”Jerusalem vil for altid være hovedstaden for det palæstinensiske folk og staten Palæstina. Den imperialistisk-zionistiske alliance til ikke få held med sine forsøg på at udslette byens arabiske identitet og dens status i den arabiske og islamiske verden”, skriver Folkefronten for Palæstinas befrielse (PFLP) i sin udtalelse ”Det er vores kamp – og ikke Trump – som vil afgøre Jerusalems skæbne”.

Oversat fra Revolusjon

Læs også

USA og Israel øger presset mod palæstinenserne – Danmark tager igen rollen som reaktionært ’foregangsland’
KPnet 3. januar 2028

Følg boykotbevægelsen
BOYKOT ISRAEL – FRIT PALÆSTINA

 

Dette er en artikel fra KPnet. 
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

 

 

 

 

KPnet 15. januar 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne