Kommunistisk Politik Digital 23 – 2022 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 23 – 2022NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 44-45/2022

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Revolutionære vitaminer – Enhed og Kamp nummer 4, 2022
Enhed og Kamp, APKs politiske og teoretiske magasin er på gaden med et nyt nummer. Det sætter fokus på aktuelle temaer i klassekampen og i diskussionerne om revolutionær teori.

Økonomisk indsamling i en krisetid – 65.000 kr inden 1. december
Den økonomiske indsamling til APK’s bogbutikker og netavis KPnet løber november måned ud. Målet er forbedringer i de 3 butikker i København, Århus og Odense. Forbedringer der kan modsvare den øgede interesse for revolutionær politik og muligheden for at komme i kontakt med APK.

Forandringen kommer kun fra klassekampen
Det er med god grund, at så mange var i tvivl lige til det sidste ved Folketingsvalget d. 1. november. Tilliden til politikerne er i den grad tyndslidt og mange steder ikke længere eksisterende. Nu hvor kameraerne er slukket, er magtkampen i fuld gang og valgløfterne pakket ned. Det parlamentariske cirkus er på plads.
Af Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Solidaritet med det palæstinensiske folks kamp – Stop Israels aggression
Vi fordømmer apartheidregimet og dets brutale undertrykkelse og nedkæmpelse af det palæstinensiske folks protester og kamp for deres rettigheder og national befrielse. Det må kræves, at den danske regering stopper sin støtte og opbakning til Israel og fordømmer deres handlinger.
Af Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Det socialistiske menneske – oplæg på APKs novemberkonference 2022
Det socialistiske samfund vil være et samfund med en kæmpe skaberkraft. Også med helt nye muligheder for udvikling for det enkelte menneske. APKs Novemberkonference havde i år temaet socialisme i Danmark.

Revolution – vejen til socialisme (oplæg på APKs novemberkonference 2022)
Mens vreden og afmagten over himmelråbende priser, over truslen om at måtte flytte fra hus og hjem og en ny økonomisk krise vokser, høstes der enorme profitter. Det er utilsløret kapitalisme og viser, at der er et brændende behov for at finde en anden vej med virkelige løsninger, ikke valgflæsk og illusioner. Der er brug for et andet samfundssystem, et socialistisk, et der skaber grundlæggende løsninger og forandring.

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Global aktionsdag for klimaretfærdighed
12. november er der indkaldt til aktionsdag i forbindelse med klimatopmødet COP27 i Egypten. Først og fremmest kræver demonstranterne global klimaretfærdighed. De store fossile monopoler ejet af kapitalen i de rigeste lande er skyld i at den globale opvarmning fortsætter. Mens de fattige lande rammes hårdest af klimaforandringer og konsekvenserne som ekstremt vejr med tørke og oversvømmelser.

Grønlandske unge i farligt arbejde og som løntrykkere
Grønlandske unge mellem 15 og 18 år kan nu gribe kniven og stille sig ved produktionsbåndet på fiskefabrikkerne. Det meddeler den fungerende danske beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, som den grønlandske arbejdsmiljølov hører under.

Det er dyrt at være en del af EU
Der er gået 50 år siden Danmark kom med i “Fællesmarkedet”. I dag fremstår unionsstaten næsten fuldt udbygget og bestemmer over langt det meste lovgivning. Gennem en konstant strøm af direktiver sker der hele tiden en glidende EU-tilpasning, der ensretter landenes økonomi, forsvar, arbejdsmarked osv. EU har kontrol fra vugge til grav.

Derfor kan kapitalismen ikke løse spørgsmålet om energi
I dag starter endnu et klimatopmøde, nr 27 i rækken i Egypten. For hvert år kan det konstateres, at verden er gået et skridt dybere ind i klimaødelæggelserne – uden at der er taget skridt til løsninger. På trods af, at de tekniske muligheder eksisterer. Det er de private og kortsigtede interesser, der styrer under kapitalismen og fastholder klimaløfter som tomme ord. Fakta er f.eks., at det er fuldt ud muligt, at producere billig og grøn strøm til alle, hvis ikke profitinteresser forhindrede det. En socialistisk produktionsmåde vil derimod åbne for et kæmpe spring i teknologisk udvikling og løsninger til gavn for flertallet og planetens overlevelse som beboelig for mennesker.

Huslejestigninger på op til 11% i ældreboliger – skal pensionister ende som hjemløse?
Det er ikke kun de private udlejere der kaster deres omkostninger over på lejerne. Det sker også i kommunalt ejede boliger. Endda i pensionistboliger. Frederikssund kommune har f.eks. planer om stigninger på op til 11% i deres ældre- og plejeboliger. Det vidner om et samfund, der ikke sikrer de ældre et værdigt liv, men overlader fattige pensionister til markedskræfterne, mens de poster penge i krig og profitter til de rigeste – og politikernes egen løn og pension.

Demokratiet fra kanten
Vi ser det samme mønster ved hvert valg: i slutspurten appellerer de opstillede partier til kassedamen og hjemmehjælperen, men er totalt ligeglade, når valget er overstået. I valgkampen tales der om hjælp til pensionister og om de enlige mødre og de psykisk sårbare unge, om arbejdsløshed i udkants-Danmark og i forstæderne. Osv. osv. Men når valget er overstået, er der fri jagt med privatiseringer, nedskæringer og politiknipler i stedet for uddannelse og arbejde. Intet under at valget bliver mere eller mindre ignoreret, der er jo ingen der regner med os.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

FTX Krypto korthus kollapser
Spekulanter og svindlere har gennem de seneste år spundet milliarder ud af den blå luft ved hjælp af blockchains og NFTs, der er en form for ”unikke” rent digitale ”billeder” der påstås at have en værdi. Som kejseren usynlige klæder, var der intet.

Tyrkiet bruger kemiske våben mod kurderne
Der må rejses krav om en international uafhængig undersøgelse af Tyrkiets krigsforbrydelser. Og protesteres mod Tyrkiets militære aggression og undertrykkelse af kurderne.

 

Landsdækkende strejker i Frankrig, Belgien og Grækenland: For højere løn, pensioner og sociale ydelser
I flere europæiske lande udvikler der sig en omfattende bevægelse for at modgå den galoperende inflation, med krav om højere løn og ydelser på den ene side – og med kravet om STOP for imperialisternes krig i Ukraine på den anden. ”Vi vil hverken ædes af arbejdsgiverne eller være kanonføde” skriver PCOF i en løbeseddel uddelt på strejkedagen

Tunesien: regimet optrapper politivold mod de folkelige protester
Uden en politisk løsning eller konkrete tiltag til at håndtere den alvorlige socioøkonomiske krise i landet bruger Tunesiens præsident Kais Saied ligesom sine forgængere statens sikkerhedsapparatet til at undertrykke protesterne og at konsolidere sin personlige magt.

Solidaritet med arbejdernes og folkets kamp i Iran
Det iranske folk gik på gaden efter den 22-årige Mahsa Aminis døde i politiets brutale varetægt. Hun var blev anholdt af “moralpolitiet” med den begrundelse, at hendes hår var synligt. De første, der gik på gaden mod dette, var kvinde

Et socialistisk Danmark – Konference og kulturaften den 5. november
Kom til indlæg og debat om et kommende socialistisk Danmark. Bring dine spørgsmål og overvejelser med – hvorfor og hvordan er det reelt muligt, at afskaffe økonomiske kriser, krig, fattigdom, arbejdsløshed ved at indføre et socialistisk system? Og hvordan kommer vi frem dertil?

Om Oktoberrevolutionen – Artikler af V.I. Lenin og J.V. Stalin
Den 7. november 2022 er årsdagen for Oktoberrevolutionen – den mest
skelsættende begivenhed i det 20. århundrede. Den viste vejen til en ny fase i menneskesamfundets historie – til det socialistiske og kommunistiske samfund – mod et samfund uden udbytning og undertrykkelse.

Krystalnat: Læs den aktuelle pjece “Kampen om historien”
I anledning af årsdagen for den nazistiske krystalnat og den aktuelle kamp mod de højrekstreme udviklinger i dag opfordrer vi vores læsere til at studere historien og læse den netop udkomne lille bog “Kampen om historien”

Aldrig mere en krystalnat
Efter at nazisterne havde taget magten i Tyskland i 1933 sænkede den mørke nat sig over Europa. I 12 år herskede nazismens iboende, uvidenskabelige og forbryderiske racehad og absurde erobrings- og herrefolksdrømme – alt sammen bygget på krig, terror og menneskeforagt. Kun ved modstand og kamp med tunge ofre blev det igen muligt for menneskeheden at ånde frit. Nazismen kostede over 50 millioner mennesker livet.

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater