Tunesien: regimet optrapper politivold mod de folkelige protester

Uden en politisk løsning eller konkrete tiltag til at håndtere den alvorlige socioøkonomiske krise i landet bruger Tunesiens præsident Kais Saied ligesom sine forgængere statens sikkerhedsapparatet til at undertrykke protesterne og at konsolidere sin personlige magt.

Foto: Parti des travailleurs (Tunisie) section France

Den 23. oktober arresterede præsident Kais Saieds politistyrker tre aktivister fra Arbejderpartiet i Kairouan, mens de uddelte en løbeseddel, der protesterede mod de høje leveomkostninger. En fjerde person, der filmede scenen, blev også anholdt. Alle fire vil den 9. november blive retsforfulgt under anklage for tilskyndelse til oprør. Denne vilkårlige anholdelse er langt fra et isoleret tilfælde.

Siden statskuppet den 25. juli 2021 har vi set en stigning i politivold og anholdelser mod politiske modstandere af regimet, især i lyset af stigende folkelige protester.

Den 19. oktober blev aktivisten Saif Ayadi arresteret og stillet for retten for at have deltaget i protester mod den politivold, der førte til den unge Malek Simis død i en forstad til Tunis. Flere unge fra arbejderkvarterer blev kidnappet af politiet efter protesterne. Vi hørte også om en anden kidnapning af en ung studerende, der havde spredt information om denne protestbevægelse.

Kais Saieds regime bruger sædvanligvis sådanne metoder. Arbejderpartiet, Tunesien har fordømt den voldelige anholdelse af 11 politiske aktivister under demonstrationen den 21. juli i Tunis og den nedværdigende behandling, de blev udsat for under deres tilbageholdelse. Hvor de bl.a. fik taget DNA-prøver uden deres samtykke og uden tilstedeværelse af deres advokater.

Uden en politisk løsning eller konkrete tiltag til at håndtere den alvorlige socioøkonomiske krise i landet bruger Tunesiens præsident Kais Saied ligesom sine forgængere statens sikkerhedsapparatet til at undertrykke protesterne og at konsolidere sin personlige magt.

Den franske del af Arbejderpartiet (Tunesien):

  • fordømmer Kais Saieds regimes politi overgreb
  • udtrykker sin solidaritet med alle ofre for politivold og deres familier samt med alle aktivister, der forfølges af retsvæsenet.
  • opfordrer til øjeblikkelig løsladelse af demonstranterne fra arbejderkvartererne og ophør af retsforfølgelsen af dem og af de politiske aktivister.
  • opfordrer til, at de faktisk ansvarlige og alle dem, der er involveret i mordet på Malek Slimi og i politivold, dømmes.
  • opfordrer tuneserne hjemme og i udlandet til at organisere sig for at imødegå det nye diktatur, der er ved at blive etableret.
  • opfordrer alle progressive partier og organisationer til at stå sammen om et ægte alternativ for folket.

Tunesiens Arbejderparti / Den Franske Sektion
Paris, den 1. november 2022

Se facebook: Parti des travailleurs (Tunisie) section France

Tunesiens Arbejderparti er som APK medlem af Den Internationale Konference af Marxistisk-leninistiske Partier og Organisationer, CIPOML


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne