Demokratiet fra kanten

Vi ser det samme mønster ved hvert valg: i slutspurten appellerer de opstillede partier til kassedamen og hjemmehjælperen, men er totalt ligeglade, når valget er overstået. I valgkampen tales der om hjælp til pensionister og om de enlige mødre og de psykisk sårbare unge, om arbejdsløshed i udkants-Danmark og i forstæderne. Osv. osv. Men når valget er overstået, er der fri jagt med privatiseringer, nedskæringer og politiknipler i stedet for uddannelse og arbejde. Intet under at valget bliver mere eller mindre ignoreret, der er jo ingen der regner med os.

Hvad er der egentlig på spil ved dette valg? For en stadig voksende gruppe er svaret absolut ingen ting! Der er ingen forskel på de opstillede partiers ”ansvarlige økonomiske politik”. Det er mere eller mindre den samme bare pakket lidt forskelligt ind. De sender alle millioner til de rigeste, mens det store flertal betaler regningen.

De opstillede partier står basalt set for fortsættelsen af den samme diskriminerende politik, der udelukker et stort antal flygtninge og migranter fra at søge dansk statsborgerskab og ret til at stemme. Antal voksne uden stemmeret i Danmark er nu på mere end 9 pct., i København og nogle kommuner vest for hovedstaden er andelen over 15 pct.

Den primære årsag til ungdomsarbejdsløshed er ikke kun ulighed og fattigdom, men at en meget stor gruppe af unge mennesker, der er født og opvokset i Danmark slet ikke regnes for noget af samfundet, fordi deres forældre er flygtninge. Der er et konstant tryk der former ungdommens muligheder, og det starter allerede når de unge, der er blevet gravid møder op til lægen eller hos socialforvaltningen og tydeligt kan mærke, at man selv og ens kommende barn er uønsket i det glade velfærdsland.

Danmark er et samfund, der ikke udviser den mindste form for støtte til eller har nogen som helst ambitioner på vegne arbejderklassens fattigste lag andet end at banke dem længere ned i skidtet, så de kan tage de værste job til den dårligste løn uden brok.

Det er roden til arbejdsløshed blandt ungdommen i Danmark. Det er klassesamfundets skjulte mekanismer der styrer og det helt ind i familie, bolig og skolepolitik.

De danske politikere kunne ligeså godt bo på månen eller en anden fjern planet, så langt væk er de fra at tale om virkeligheden med voksende fattigdom i Danmark og resten af EU. Og deres eget ansvar for kriser og krige.

I valgkampen tales der om hjælp til pensionister osv. Men der sker altid det samme. Når valget er overstået er fattigdom en garanti. Der er fri jagt med privatiseringer, nedskæringer og politiknipler, i stedet for uddannelse og arbejde. Intet under at valget bliver mere eller mindre ignoreret. Der er jo ingen der regner med os.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater