Krystalnat: Læs den aktuelle pjece “Kampen om historien”

I anledning af årsdagen for den nazistiske krystalnat og den aktuelle kamp mod de højrekstreme udviklinger i dag opfordrer vi vores læsere til at studere historien og læse den netop udkomne lille bog “Kampen om historien”

Højrepopulistiske strømninger, højrekstreme og åbent nazistiske strømninger bliver aktiveret når kapitalisens kriser bider i folks levevilkår, små og mindre forretninger bukker under og fremtiden generelt føles usikker. Det sker, når de egentlige klassemodsætninger ikke står afsløret, og hvor den revolutionære bevægelse ikke er stærk nok til at organisere en kamp mod de egentlige årsager til krisen og til at tiltrække småborgerlige lag til en fælles kamp. Som statsform ser vi kapitalen tage fascismen i brug, når den ikke længere kan regere gennem det borgerlige demokrati, men tager åbent voldelige metoder i brug overfor befolkningen.
Den 9. november markeres Krystalnatten i flere byer, som en påmindelse om, at den fascistiske fare ikke kun hører historien til. I den forbindelse vil vi varmt anbefale det netop udkomne bog “Kampen om historien”.

Bogen videregiver vigtige historiske erfaringer, der i disse år bevidst forfalskes og fordrejes.
Det er udgivet i samarbejde mellem Kommunistisk plattform (marxist-leninistene), Norge, og Arbejderpartiet Kommunisterne (APK), Danmark. Den omhandler magthavernes omskrivning af Anden Verdenskrigs historie, deres dæmoniseringen af kommunismen og forsøg på ”rehabiliteringen” af fascismen. Med eksempler fra Norge og Danmark.

KØB DEN HER

Køb bogen i Oktober bogbutikkerne eller online, se link.

Pris 58 kr. (plus forsendelse)

Kampen om historien

Forord

Lad dem ikke forfalske vores kollektive erfaringer fra kampen mod fascismen og nazismen!

Det er altid magthaverne der skriver – eller rettere omskriver – historiske begivenheder i deres eget billede. Sådan gør de deres version til officiel sandhed. Det er nogle gange en krævende øvelse, da menneskeheden gennem flere generationer har samlet sine egne historiske erfaringer. Det er særligt krævende, når der stadig er levende vidner til sandheden eller deres nære efterkommere, som kan fortælle, hvordan tingene var.
Når denne generation er væk, er det lettere at fordreje historiske kendsgerninger.

En bog som denne ville det have været fuldstændig overflødigt at lave i 1946, året efter 2. Verdenskrigs afslutning. Dengang vidste alle, hvordan tingene hang sammen. I dag er vi desværre nødt til at repetere, hvad der var indlysende for tidligere generationer.

I denne bog vil vi især se på, hvordan de herskende klasser i Vesten, også i Danmark og Norge, har fundet tiden moden til at bagatellisere nazismens og fascismens kriminelle karakter og handlinger. Og hvordan de på samme måde forsøger at kriminalisere kommunismen og kommunisterne – fascismens evige hovedfjende.

Oslo/København, august 2022

Læs også

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne