Tyrkiet bruger kemiske våben mod kurderne

Der må rejses krav om en international uafhængig undersøgelse af Tyrkiets krigsforbrydelser. Og protesteres mod Tyrkiets militære aggression og undertrykkelse af kurderne.

Den tyrkiske stat fortsætter med at terrorisere den kurdiske befolkning. I Irak er krigsfly, bevæbnede droner og helikoptere og tusindvis af tyrkiske soldater involveret i en besættelsesoperation mod kurderne.

Samtidig som den tyrkiske en-mands hersker Erdogan lader sin godkendelse af Sveriges NATO-medlemskab afhænge af, om Sverige ophæver sine restriktioner omkring salg af militære våben til Tyrkiet, og illegaliserer folk som Tyrkiet mener er terrorister og udleverer dem, så kommer der gentagne informationer frem om, at tyrkisk militær bruger kemiske våben mod den kurdiske bevægelse og deres guerilla.

FEY-KURD sagde i sin tale til APKs nylige Novemberkonference:

Siden invasionens fjerde dag, i april, har den tyrkiske hærs kriminelle handlinger vist sig i form af brugen af giftige kemiske stoffer mod nogle af forsvarspositionerne i Sydkurdistan (Irak). Den tyrkiske stat brugte også sidste år gentagne gange giftgas i Sydkurdistan. Kurdistan og kurderne er udsat for et stort angreb. De har levet under truslen om folkedrab og udslettelse i årevis. Det kurdiske folk, hvis eksistens og rettigheder nægtes, har i årtier ydet en episk modstand for at bevare og udleve deres egen kultur, sprog og politiske rettigheder. Men de bøjer sig ikke for det fascistiske regime i Tyrkiet.”

Den tyrkiske stat gør alt hvad den kan for at forhindre internationale undersøgelser under FN om brugen af kemiske våben. For 2 uger siden blev Şebnem Korur Fincancı, formand for den tyrkiske lægeforening (TTB) og en anerkendt international undersøger af krigsforbrydelser og tortur, anholdt i Tyrkiet. Det skete efter hun havde krævet, at der blev iværksat en uafhængig undersøgelse af den tyrkiske hærs brug af kemiske våben i den autonome region Kurdistan i det nordlige Irak.

FEY-KURD gjorde det også klart i sin tale, at Tyrkiet ikke kunne gennemføre sine militære operationer uden NATO’s støtte og opfordrede til international solidaritet:

Tyrkiet modtager militær og politisk støtte fra NATO, begår hver dag krigsforbrydelser og slipper godt af sted med det. De fordrejer sandheden og implicerer vestlige lande i disse forbrydelser. Kurderne og deres solidariske venner gennemfører hver dag demokratiske aktioner for at vise sandheden og sætte en stopper for den tyrkiske fascisme. De forsøger utrætteligt at vise befolkningen, at NATO har sin del af ansvaret for forbrydelserne mod det kurdiske folk. Tyrkiets præsident Erdogan og hans AKP – MHP koalitionspolitik vil udrydde kurderne, uanset deres status eller om de bor inden for eller uden for Tyrkiets grænser. Det påvirker alle aspekter af deres liv, både økonomisk og kulturelt. De metoder, der blev brugt til at gennemføre denne politik, er blevet udviklet med hjælp fra imperialister. De fleste af de våben, Erdogan har brugt i sine massakrer, er købt fra NATO; herunder Tyskland, England og Frankrig. På denne måde er det tyrkiske samfund splittet og delt op, med krige nogle steder og med racistiske, højreorienterede politikker bygget på frygt i andre regioner.

Vi kurdere i Danmark er på gaden. Alternativ demokratisk bevidsthed vil afsløre sin vilje. I lyset af angrebene fra imperialisterne alle steder i dag er det nødvendigt, at de progressive revolutionære forener sig og deltager i kampen.

Vi opfordrer arbejderklassen og arbejderne, antifascister og antikapitalister til at slutte sig til kampen mod imperialistiske angreb og igen at råbe, at vi ikke vil betale regningen for krisen.

Vi opfordrer venstreorienterede og socialistiske partier, organisationer, ledere, revolutionære demokratiske kræfter til at påtage sig denne opgave og dette ansvar.”

Demonstration d. 19. november

En række kurdiske foreninger, herunder FEY-KURD indkalder til demonstration mod Tyrkiets aggression og for krav om international undersøgelse af brugen af kemiske våben mod kurderne i det nordlige Irak. I København d. 19. november kl.13.00 fra Vesterbros torv til Rådhuspladsen.

APK opfordrer til international solidaritet. Vi fordømmer Tyrkiets aggressioner og undertrykkelse af kurderne i og udenfor Tyrkiet. Vi må rejse krav om, at den danske regering støtter kravet om en international uafhængig undersøgelse af Tyrkiets krigsforbrydelser mod kurderne.

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater