Landsdækkende strejker i Frankrig, Belgien og Grækenland: For højere løn, pensioner og sociale ydelser

I flere europæiske lande udvikler der sig en omfattende bevægelse for at modgå den galoperende inflation, med krav om højere løn og ydelser på den ene side – og med kravet om STOP for imperialisternes krig i Ukraine på den anden. ”Vi vil hverken ædes af arbejdsgiverne eller være kanonføde” skriver PCOF i en løbeseddel uddelt på strejkedagen.

Paris: Demonstration oktober 2022

Inflationen er rekordhøj over hele Europa og alle indkomster udhules brutalt, mens profitterne hos store virksomheder på samme tid slår rekorder. Det har ført til strejkekampe, kampe som har givet resultat. I Frankrig har en måned lang strejke for lønstigninger netop været gennemført i raffinaderier og brændstofdepoter, hvor firmaer som Total, Esso og ExxonMobil henter rekordoverskud, men nægter at hæve lønningerne.

Strejken blev fordømt af regeringen, men fik stor støtte i folkelige kredse og blandt arbejdere og stigningen på 5 %, som de ansatte i disse grupper har vundet, viser det er kun er gennem kamp, at vi opnår noget.

PCOF, Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti skriver:

– Det er en opmuntring til fortsat at kæmpe for lønstigninger, højere pension, tillæg og sociale ydelser. Inden for industri, transport, handel, uddannelse, på hospitalet, overalt – i månedsvis har mobiliseringerne fortsat.

– Det er kvinder og mænd slidt af overudnyttelse og forringede arbejdsforhold, fastansatte eller løstansatte, offentligt eller privat, med eller uden papirer, beskæftigede, arbejdsløse, pensionister, gymnasieelever, studerende: lad os støtte dem, der allerede har forpligtet sig til kampen og lad os forpligte, flere og flere af os, til strejker, strejker og demonstrationer!

– Med de unge og gymnasielærerne, lad os sige “vi vil ikke lade os æde af arbejdsgiverne” og tilføje “heller ikke være kanonføde”!

– Produktionen af ​​rigdom er på et hidtil uset niveau, oligarkiet, aktionærerne, de rige tager udbyttet af vores arbejde, mens sult og fattigdom berører en stadigt stigende del af verdens befolkning.

– Krigen mellem de imperialistiske magter i Ukraine skal stoppes nu. Sammen med arbejderne og Europas og verdens folk, lad os forene os og stå sammen i kampen mod det kapitalistiske og imperialistiske system, der er ansvarligt for kriser og krige!

Læs også

Forandringen kommer kun fra klassekampen
Af Arbejderpartiet Kommunisterne, APK –


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater