Solidaritet med det palæstinensiske folks kamp – Stop Israels aggression


Af Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Der sker igen en voldsom optrapning af staten Israels undertrykkelse af palæstinensere. Den rettes både mod almindelige civile i deres hjem og landsbyer og mod væbnede modstandsfolk og grupper. Det sker i de besatte områder på Vestbredden, i Gaza, i Jerusalem og i Israel.

Det nylig overståede valg, der igen har bragt den reaktionære Benjamin Netanyahu til magten, denne gang i alliance med den fundamentalistiske højreekstremistiske Religiøs Zionisme, vil betyde endnu en yderligere optrapning af den voldelige undertrykkelse af palæstinenserne.

Blandt de mange fængslede og dræbte under de israelske styrkes natlige razziaer og arrestations operationer er mange teenagere og børn. Israelske styrker bruger kollektive straffeforanstaltninger af beboelseskvarterer og flygtningelejre. Bevæbnede bosættere terroriserer palæstinensiske samfund på tværs af Vestbredden, ofte i nærvær og beskyttelse af det israelske militær. Israelske jagerfly har bombet flygtningelejren Maghazi i Gaza.

Vi fordømmer apartheidregimet og dets brutale undertrykkelse og nedkæmpelse af det palæstinensiske folks protester og kamp for deres rettigheder og national befrielse. Det må kræves, at den danske regering stopper sin støtte og opbakning til Israel og fordømmer deres handlinger.

Den aggressive militærkampagne ”Operation daggry” er blevet mødt med omfattende civile protester og ulydighedskampagner og voksende palæstinensisk modstand. Den væbnede modstand vokser som svar på den brutale vold mod palæstinenserne. Der kommer beretninger om daglige protester og konfrontationer med det israelske militærapparat.

Det modige palæstinensiske folk har kæmpet mod den zionistiske aggression i mere end 70 år. De fortsætter deres kamp for national uafhængighed, mod den fortsatte zionistiske etniske udrensning og kolonisering på Vestbredden på trods af, at de står over for en brutal besættelsesmagt, der er bevæbnet til tænderne. En zionistisk stat der holdes ved magten af USA-imperialismen, som sit brohoved i Mellemøsten. Som støttes af det imperialistiske EU og af dansk imperialisme og dens skiftende regeringer.

Overfor det står et folk som kæmper for sin eksistens og nationale rettigheder sammen med den internationale solidaritet fra arbejdere og folkene i verden.

Længe leve solidariteten med det palæstinensiske folks kamp!

6.11. 2022 Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

In english

Solidarity with the struggle of the Palestinian people – Stop the aggression of Israel

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater