Kommunistisk Politik Digital 10 – 2022 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 10 – 2022NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 18-19/2022

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Nej til NATO’s udvidelse og krigspolitik i Norden
I en verden med imperialistiske krige og fare for storkrig betyder det ikke øget sikkerhed at være medlem af USA’s militære atomvåben alliance. Tværtimod ser vi med det danske NATO-medlemskab, at landene bliver trukket med i USA’s og NATO’s krige. Det danske NATO-medlemskab har kostet dyrt i menneskeliv og militærudgifter. Og gør det i stadigt større omfang. Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

En hån at lade Zelenskyj tale på befrielsesdagen
Den ukrainske præsident Zelenskyjs optræden online i Danmark 4. maj på befrielsesdagen er en provokation mod den danske frihedskamp mod fascismen og den tyske nazisme under 2. verdenskrig. Vi finder det usmageligt, at statsminister Mette Frederiksen og Folketinget bruger det ukrainske folks ulykkelige skæbne i en imperialistisk krig til at fremme sin egen politiske dagsorden. Som skal lokke os med i EU’s militære Union med omafstemningen den 1. juni. Og med stadig krigsoptrapning.

Fuld fart på APK’s stem NEJ-kampagne
Kampen for et Nej d. 1. juni er gået ind i sin intensive fase med fremstød på arbejdspladser, uddannelsessteder, på gaden osv. Ja-siden sidder på pengene, statsapparatet og de fleste kommercielle medier, men Nej-siden repræsenterer det store flertal, der hverken ønsker mere krig eller militarisering, der ikke ønsker mere EU. Torsdag inviterer APK alle interesserede til online møde med fokus på Stem NEj-argumenter fra fagligt aktive. Kig ind i APK’s bogbutikker og tag del i kampagnen

TID TIL FRED: Kom med i vores Stem NEJ-kampagne!
TID TIL FRED – Aktiv mod krig starter nu en intens kampagne for et NEJ d. 1. juni. Et Nej til EU-militær og øget krigsfare. De opfordrer alle der vil give en hånd med til at melde ind. Der er bl.a. malet et kæmpe banner, der ikke kan undgå at vække opmærksomhed. Det sættes op første gang 11. maj, hvor kampagnen skydes i gang. Søndag 29. maj rundes kampagnen af med Fredscafé med oplæg og debat.

STOP IMPERIALISTERNES KRIG! – NEJ TIL OPRUSTNING –
STEM NEJ 1. JUNI

“Uden forsvarsforbeholdet kan unge blive udsendt under EU-kommando” – en snak med unge fra Århus
KPnet har mødt Magnus og Ragna der læser på Århus universitet, og for første gang skal stemme om EU. De har i modsætning til mange af deres kammerater taget stilling til hvad de vil stemme den 1. juni, og er endt på at forsvarsforbeholdet skal bevares.

Bevar forsvarsforbeholdet – stem nej – Et Ja skaber ikke fred
Vi bliver alle ofre for krigens udvikling og situationen har allerede sat sig sine spor i form af at priserne buldrer derudad. Det er på alle niveauer. Prisen stiger på energi, på fødevarer og transport. Prisudviklingen betyder endnu mere ulighed. 

Traktatændringer på udenrigs- og forsvarspolitikken i EU er på vej: Flertalsafgørelser
I Bruxelles, i EU hersker ingen tvivl: Den fælles udenrigs og forsvarspolitik skal gøres overnational så hurtigt som muligt. Det mål fik ekstra vind i sejlene med konferencen for fremtidens EU, der sluttede mandag. OG – de danske EU-politikere er med hele vejen. Bare ikke lige nu her før en folkeafstemning! For politikerne vil sælge deres gamle mor for at få et ja og tør ikke sige sandheden, det kunne jo udløse et NEJ til den militære union og til at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Krigsanstifterne forsøger at stjæle historien om befrielsen
Overalt på Jorden står krigsmodstandere med et særligt ansvar for at stoppe eskalering af krigen og deres eget borgerskab, og en særlig opgave med at afdække hvordan krigen i Ukraine skamløst bruges til at styrke oprustningen. Og her hjemme skamløst bruges til at presse en Folkeafstemning igennem om EU-militæret. Kun endnu en grund til at stemme et stort NEJ. Også årsdagen for befrielsen fra den tyske nazisme d. 9. maj misbruges og forvanskes.

1. maj i Munkemose: Stem NEJ 1. juni
Carsten Rasmussen, Bogense og aktiv i Folkebevægelsen mod EU agiterede kraftig for et NEJ til at afskaffe forsvarsforbeholdet den 1. juni. Læs hans tale på Rød 1. maj i Munke Mose i Odense her

Nordisk aktionsdag: Mod NATO-medlemskab og EU’s militære union – Stem NEJ 1. juni!
På den fælles nordiske aktionsdag 7. maj mod NATO-medlemskab og krigsoprustning var aktivister fra TID TIL FRED- Aktiv mod krig og Stop terrorkrigen – Ud af NATO på gaden i København, Århus, Bornholm og Frederikssund. D. 6. maj afleverede man et brev til den svenske og den finske ambassade med opfordring til at bevare alliancefriheden og holde sig ude af NATO.

MØDE: Stem NEJ 1. juni – Argumenter fra fagligt aktive
Hvad er EU’s planer, hvorfor skal arbejdere og faglige aktivister og de unge stemme nej. Fag- toppen siger ja – så er der al mulig grund til at gøre det modsatte.

Stem nej den 1. juni – Vi skal ikke have mere af monopolernes EU eller dens imperialistiske hær
Der er især to meget væsentlige grunde til at stemme nej nej til at fjerne forsvarsforbeholdet den 1. juni. Den ene grund er, at vi absolut ikke vil have en EU-hær og absolut ikke vil have mere union, mere EU-stat. For at blive helt transformeret til en EU-stat skal EU også have en hær. En stat har en regering, domstole, centraladministration, indkomstgrundlag og en hær. Den anden grund er, at vi ikke ønsker at afgive mere selvstændighed.

Bliv aktiv mod imperialisternes krig – Sig nej til EU-hæren
Rusland har angrebet Ukraine og der er nu en bestialsk krig i gang i Europa. Den ligner de krige vi igen og igen har set fra USA og de NATO-allierede mod lande, der ikke retter ind og giver USA deres olie- og de handelsaftaler de kræver.

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Enhedslistens årsmøde: Programændringer om EU og NATO-medlemskab
I denne weekend holder Enhedslisten årsmøde og der er lagt op til ændringer i Enhedslistens EU-program, hvor kernespørgsmålet er hvorvidt kravet om Danmark ud af EU helt skal slettes eller hvor grader det kan bøjes i. Også holdningen til NATO er sat på dagsordenen

Ø-toppen lover demokratisk deltagelse i EU’s krige
Mens EU-modstanden går på gaden for et NEJ d.1.juni, forsøger Enhedslistens top at berolige tvivlerne om, at et Ja ikke behøver at være farligt. Sammen med Dansk Folkeparti foreslår de, at dansk deltagelse i EU’s krige skal ske med 2/3 flertal i Folketinget. Men vi vil overhoved ikke deltage i EU’s krige.

Enhedslisten og SF forsøgte at censurere NATO væk 4. maj
På markeringen af befrielsesaftenen d. 4. maj 1945 – “4 maj fakkeltog mod krig og oprustning” – blev flere af talerne udsat for forsøg på censur fra medlemmer af Enhedslisten og SF i arrangørgruppen. Man måtte ikke tale for et nej til forsvarsforbeholdet, NATO måtte ikke nævnes og våbenbevillingerne til Ukraine måtte ikke kritiseres.

Uden omsorg dør vi – kræv omsorgen tilbage
Vi brug for at passe på vores omsorgsgivere. Vi har brug for at de kan arbejde professionelt, i ordentlige rammer og til en løn som matcher den kvalitet og vigtighed som de udgør for vores velfærd og samfund. Vi har brug for at sætte vores pris på dem over alt andet. Derfor skal uligelønnen udlignes, og regnestykket er ikke mit. Normeringerne skal op, vi skal ansatte flere i det offentlige, som udgør en reel forskel for at borgere føler sig set, hørt og taget hånd om.

Et overskud på Danmarks betalingsbalance på 1.759 mia. kr. – mens 60.000 børn går sultne i seng
60.000 børn går sultne i seng hver aften. Ikke fordi deres forældre er ligeglade med dem, men fordi man i Danmark åbenbart ikke er noget værd som menneske, hvis man af den ene eller den anden årsag ikke kan arbejde.

Kvindekamp er fredskamp
For to måneder siden på 8. marts fik jeg fortalt at Kvindekamp er fredskamp. Det har jeg tænkt meget på siden da, og det er det jeg vil snakke om nu.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Tsjernihiv, Ukraina, 11. april 2022

Solidaritet med Ukraine betyder at kræve krigens ophør – ikke at den forlænges
Hverken de russiske eller de vestlige imperialister bekymrer sig det mindste for de undertrykte folk eller arbejdere af forskellige nationaliteter. Ingen af dem har deres ’frihed’ som mål.

Sverige: National kampagne mod NATO-medlemskab
Sverige og Finland presses i disse dage ind i et NATO-medlemskab stik mod befolkningens interesse. Over hele landet står man op og siger NEJ! Mange forskellige organisationer og grupper forener sig om dette – på demonstrationer, underskriftsindsamlinger osv. Vi bringer et opråb her med opfordring om at bakke op om demonstrationer de kommende lørdage.

Finland tæt på NATO-medlemskab: Krigsfaren øges i Norden
Krigspolitikerne var lynhurtige i Finland og Sverige – fuldstændig ligesom i Danmark. Krigen i Ukraine skulle udnyttes til at manipulere beslutninger frem som for få måneder siden havde været helt umulige at skabe accept af i befolkningen. Nu vejrede man morgenluft: Finland og Sverige kunne trækkes ind i NATO med et lyngreb, mens den umiddelbare følelse af krigspanik var intakt. En ansøgning om NATO-medlemskab forventes om ganske kort tid fra den finske regering og parlament. Og Sverige forventes at følge hurtigt efter.

Den irakiske hær angriber yazidierne i Sinjar
En stor del af irakiske soldater med pansrede køretøjer og kampvogne gik ind i Sinjar (Şengal), angreb YBŞ (Şengal forvar enheden), YJŞ (Şengals kvindernes forsvar enheden) og (de interne sikkerhedsstyrker i sinjar). Der er meldinger om en skole blandt de bombede steder i Dugir-området i Sinjar.

Historien om hvordan monopolerne skabte EU-staten
Kenneth Haar har udgivet en spændende og let læst gennemgang af EU’s udvikling af det indre marked, fra 1985 til i dag. Bogen har fokus på hvordan direktører fra industrimonopoler og storkapitalen, har påvirket og formuleret den lovgivning der dikteres fra EU. Den giver et indblik i hvordan EU i praksis fungerer som et redskab for finans- og industrikapitalen. Bogen er ikke uden mangler og svagheder, til gengæld sammenfatter den et væsentligt kapitel i historien og giver et langt mere sandfærdigt billede af “demokratiets højborg” end jubel-EU-politikernes eventyr. Bogen trækker en flig af forhænget til side, og har masser af konkrete eksempler og et rigt noteregister til videre læsning. Den kan godt anbefales.

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater