Sverige: National kampagne mod NATO-medlemskab

Sverige og Finland presses i disse dage ind i et NATO-medlemskab stik mod befolkningens interesse. Over hele landet står man op og siger NEJ! Mange forskellige organisationer og grupper forener sig om dette – på demonstrationer, underskriftsindsamlinger osv. Vi bringer et opråb her med opfordring om at bakke op om demonstrationer de kommende lørdage.

Arrangørerne opfordrer til udvidelse af kampagnen og opbakning til demonstrationerne
Slut upp tillsammans med oss i den nationella kampanjen:
Nej till svenskt Natomedlemskap!

Vi vänder oss till er med en inbjudan om att komma med i den nationella kampanjen mot ett svensk Natomedlemskap!

Runt om i hela landet anordnas möten och demonstrationer där olika organisationer enas kring parollen Nej till svenskt Natomedlemskap! samt skriver under på bifogad resolution.

Socialdemokratiska partiet påskyndar i detta nu sitt beslut om ansöka medlemskap i NATO till den 15 maj samtidig som NATO snabbereder för en eventuell finsk och svensk medlemskapsansökan! I Malmö anordnar vi därför den 14 maj en stående manifestation på Gustav Adolfs Torg kl. 11:30. Ni är varmt välkomna att höra av er om ni vill anmäla talare eller annat inslag.

I Malmö deltar vi också i den landsomfattande mobiliseringen mot NATO en demonstration lördagen den 21 maj. Upptakt blir på Gustav Adolf Torg kl. 16:30. Därefter tågar vi tillsammans till Möllevångstorget där det kommer hållas tal och andra kulturinslag. Den dagen står ungdomsorganisationerna som är med och arrangerar demonstrationen i fokus. Krig drabbar alla men det är ungdomarnas framtid som det spelas roulette med nu! Låt oss lyssna på deras röster!

Låt oss sluta upp tillsammans! Låt oss visa att vi är många som vill bevara svensk alliansfrihet och vägrar NATO-medlemskap!

Praktisk info: varje organisation kan delta med organisationsbeteckning på endast en banderoll eller plakat. Gruppbanderoller fokus på t.ex Nej till NATO.
Kontakt: info@svenskafredskommitten.org

Svenska Fredskommittén – Nej till NATO – Unga Feminister, Malmö – Feministiskt Initiativ, Malmö – Feministiskt Initiativ, Skåne – Ungvänster Skåne – Kommunistiska Partiet – RKU – Kämpande Demokrati – Österlens fredsfestival – Svensk-kubanska föreningen Lund – fler organisationer…

Læs også

Se
“Nej til NATO’s udvidelse og krigspolitik i Norden”
Arbejderpartiet Kommunisterne, APK
5. maj 2022

Finland tæt på NATO-medlemskab: Krigsfaren øges i Norden
KPnet 12. maj 2022

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater