Nordisk aktionsdag: Mod NATO-medlemskab og EU’s militære union – Stem NEJ 1. juni!

På den fælles nordiske aktionsdag 7. maj mod NATO-medlemskab og krigsoprustning var aktivister fra TID TIL FRED- Aktiv mod krig og Stop terrorkrigen – Ud af NATO på gaden i København, Århus, Bornholm og Frederikssund. D. 6. maj afleverede man et brev til den svenske og den finske ambassade med opfordring til at bevare alliancefriheden og holde sig ude af NATO.

Århus d. 7. maj
Frederikssund d. 7. maj

Her ses overrækkelsen af brev til den finske chargé d’affaires fra  ”TID TIL FRED – aktiv mod krig” og ”Stop Terrorkrigen – ud af NATO”. Der står bl.a:

“Et NATO-medlemskab vil fjerne Sveriges og Finlands selvstændighed og uafhængighed af stormagterne og gøre jeres lande til brikker i et større strategisk spil på USA’s betingelser.
Sverige og Finland vil blive NATO’s forpost mod Rusland, blive til et amerikansk baseområde.

Atomvåben vil kunne placeres i jeres lande.”


Se brev i pdf: Brev til Den Finske Ambassade 6. maj 2022

I Sverige og Finland kæmpes der mod den lynindlemning som krigens kræfter har i gang i ly af krigen i Ukraine. ”Stop Terrorkrigen – ud af NATO” og  ”TID TIL FRED – aktiv mod krig” sendte i den anledning et støttebrev til dagens demonstranter der.

Se det hos TID TIL FRED

Se også video, hvor Lizette fra TID TIL FRED – Aktiv mod krig taler efter besøget på ambassaderne – og selve overlevering af det åbne brev.

En af dagens flyertekster:
Nordisk aktionsdag: Vi siger nej til NATO’s og EU’s krigsdagsorden – STEM NEJ D. 1. JUNI

– Politikerne vil skrue NATO-budgettet op med mindst 18 milliarder om året
– De vil tillade amerikansk militær på dansk jord
– De vil presse os ind i EU’s militære union

Begge alliancer vil bruge deres hære til krig og pression ude i verden – ikke til at forsvare den almindelige befolkning. Krigen i Ukraine bliver brugt til et forsøg på at presse begge dele igennem. MEN

EN EU-HÆR ØGER KRIGSFAREN – NATO ØGER KRIGSFAREN

Det har siden 2. verdenskrig været FN’s princip, aldrig at optrappe militært i en eksisterende krig, ikke at kaste benzin på bålet med krigspropaganda. Løsning på krigen er ikke optrapning, flere våben til krigen eller oprustning gennem en EU-hær eller gennem et udvidet og forstærket NATO. Vi må tværtimod kræve våbenhvile, stop for krigen – og at både Rusland og Vesten holder sig ude af Ukraine.

Vi støtter modstanden mod NATO-medlemskab i Sverige og Finland

At gøre Sverige og Finland til NATO-medlemmer vil ikke gavne freden og derfor være i strid med den svenske og finske befolknings interesser.

Et NATO-medlemskab vil gøre Sverige og Finland til NATO’s forpost mod Rusland – til et amerikansk baseområde. En farlig optrapning af situationen. Atomvåben vil kunne placeres helt op til Ruslands grænse.

Dette vil gøre Sverige og Finland til bombemål i en krigssituation, som Danmark også er det – det vil øge usikkerheden for hele det nordiske område, når oprustningen og konfrontationen skærpes.
Hvis de nordiske lande står udenfor NATO og EU vil det derimod virke afspændende – og mindske krigsfaren i vores område af verden.

Vi er langt sikrere uden en EU-hær og udenfor NATO

Danmark ud af NATO – NATO ud af Norden!
Nej til EU-militær – hold fast i forsvarsforbeholdet – Stem NEJ 1. juni!

”Stop Terrorkrigen – ud af NATO” og  ”TID TIL FRED – aktiv mod krig”

Læs også
Nej til NATO’s udvidelse og krigspolitik i Norden
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK 7. maj 2022


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater