Enhedslistens årsmøde: Programændringer om EU og NATO-medlemskab

I denne weekend holder Enhedslisten årsmøde og der er lagt op til ændringer i Enhedslistens EU-program, hvor kernespørgsmålet er hvorvidt kravet om Danmark ud af EU helt skal slettes eller hvor grader det kan bøjes i. Også holdningen til NATO er sat på dagsordenen

En fløj har længe arbejdet på at Enhedslisten tager skridtet fuldt ud og helt får slettet kravet om Danmark ud EU fra sit program. Det vil imidlertid være alt for risikabelt i forhold til at sikre, at Enhedslisten kan beholde sin plads i EU-parlamentet. Det vil åbne banen for Folkebevægelsen mod EU som det eneste de mange EU-modstandere kan stemme på. Så en tung gruppe af Enhedslistens politikere som Pernille Skipper, Pelle Dragsted, Nikolaj Willumsen og ansatte topfolk i Bruxelles har sat sig i spidsen for et forslag med en dobbeltpolitik om et rødt-grønt EU, der samtidig ikke vil udelukke muligheden af debat om dansk tilknytning til EU ud i fremtiden.

Også Enhedslistens holdning til NATO og NATO-medlemskabet er sat på dagsordenen. EL’s talspersoner udtrykker gang på gang, at denne imperialistiske alliance for angrebskrig er god og nødvendig lige nu. Der ligger da også et forslag til årsmødet om også programmæssigt at droppe kravet om Danmark ud af NATO. Samarbejdet med den socialdemokratiske regering kræver fuld stuerenhed og accept af de danske monopolers kerneværdier. Men samtidigt skal EL-toppen balancere og undgå at miste sin opbakning fra græsrodsbevægelser og aktive i klassekampen.

Læs videre her
Bag om Enhedslistens parlamentariske succes
Af Dorte Grenaa, Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne