Kommunistisk Politik Digital 12 – 2021 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 12 – 2021

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 22-23, 2021

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Spræng rammerne! – For en bedre fremtid!
Der skal gøres op med voksende ulighed – men en ny kontanthjælpsreform vil gøre flere fattigere.
Der skal satses på uddannelse – men den fejlslagne folkeskolereform skal ikke ændres.
Der skal satses på grøn fremtid – mens regeringen fører sort klimapolitik.
Der skal uddannes flere – så der skal vedtages et nyt uddannelsesloft.
Der skal skabes flere job – så uligeløn må fortsætte og antallet af offentlige ansatte på gulvet skæres ned.
Der skal skabes større lighed – så ghettoloven skal ikke afskaffes og lavindkomstfamilier smides ud
Af Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Tag med på Den Røde Sommerlejr!
Til alle læsere af KPnet og alle andre interesserede: Tag med på Den Røde Sommerlejr!
Fra torsdag d. 22. juli til søndag d. 25. juli
Arbejderpartiet Kommunisternes sommerlejr.
4 spændende og vigtige dage i det vestsjællandske sommerland.
4 dage fyldt med viden, debat, inspiration, kultur, natur og sjov.

FRA KLASSEKAMPEN

Derfor NEJ til OK21 mæglingsforslaget
Simpelthen fordi det er den eneste vej frem at stå fast og kæmpe. Et ja vil være et ja til at lagre kravet om højere løn og ligeløn for kvindefagene i en syltekrukke. Der må kæmpes nu, ikke først til OK24. Et NEJ vil være en demonstration af sygeplejerskernes styrke og vilje til ikke længere at lade sig spise af.

Regeringens økonomiske aftale med kommunerne: Et rendyrket nedskæringsbudget
Regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) har indgået aftale om kommunernes økonomi for 2022. Det blev et renlivet nedskæringsbudget. Det er kun ord der adskiller S-regeringen fra den tidligere Løkke-regering – i dagens anledning har nedskæringer fået nyt navn: ”velfærdsprioriteringer”. Ligesom kontanthjælps-modtagerne skal slås indbyrdes om smulerne er det regeringens politik for hele velfærdsområdet.

Grønlands regering siger nej til Danmarks militarisering af Grønland
Et flertal i Folketinget vedtog i februar, at bruge den militære ekstrabevilling på 1,5 mia. kr på yderligere oprustning af Grønland, bestilt af USA og NATO. Men dette sker i modsætning til den nuværende regering. Den siger nej til både grønlandsk værnepligt og de planlagte militære overvågningssystemer.

Næste bølge af automatisering og kampen om arbejdspladser
Coronapandemien har været en chokkur for flere af de tendenser, der presser det normale jobmarked; f.eks. i industrien har automatisering taget et nyt spring frem. Chokkuren har ikke mindst accelereret indførelsen af nye og mere avancerede robotter og åbnet muligheden for at flytte langt flere opgaver online. Men når fagbevægelsens top i denne uge afholder et seminar om fremtidens arbejdsmarked, bygger de hovedsageligt på fremskrivning af gamle tendenser.

Sidste dag i skolefabrikken
Denne weekend har folkeskolens ældste klasser sidste skoledag, og politikerne talte om deres karakterer, som var det udbyttet af årets høst. Børnene selv er til gengæld forsvundet, og gemt væk i rapporter og statistikker. Op mod 20 procent kommer igennem 9 års skolegang uden karakterer der giver direkte adgang til at komme videre på en ungdomsuddannelse. Og for mange af disse unge, bliver afgangen fra folkeskolen sidste skoledag overhovedet.

Stop aflytningen – USA og NATO ud af Danmark!
De nyeste afsløringer af USA’s aflytning af politikere fra Norge, Sverige og Tyskland gennem danske internetkabler vækker stor og berettiget forargelse. Det afslører samtidigt et totalt hykleri, når Trine Bramsen fordømmer ’aflytningen af vores allierede’ – når selvsamme forsvarsminister som sine forgængere har underskrevet en aftale, der giver USA fri adgang til at tappe al kommunikation der løber gennem Danmark. Det vil være en aftale der fortsætter indtil vi smider NATO ud af Danmark.

Ny dansk lov vil indføre handel med asylansøgere og lukke Danmark for flygtninge
Torsdag (i sidste uge) sætter udlændinge- og integrationsministeren Mattias Tesfaye et lovforslag til vedtagelse, der betyder at enhver asylansøger fremover vil kunne afvises fra Danmark. I stedet for at få sin asylsag behandlet i Danmark sættes flygtningen på et fly til en lejr i et endnu ikke udpeget land i Afrika og får sin asylsag behandlet der. Socialdemokratiets kyniske og menneskefjendske asyl-og flygtningepolitik når med dette lovforslag højder, som må få Inger Støjberg og Pia Kjærsgaard til at blive grønne af misundelse.

“Forslaget til et nyt kontanthjælps system er en hån mod de fattige”
“Regeringen vil blot omfordele mellem de fattige og lade os slås om smulerne. De vil tage rettighederne fra de underste i samfundet – så man skal gøre sig ‘fortjent’ til sit sikkerhedsnet. Og så er det kun på papiret de fjerner kontanthjælpsloftet, de indfører et nyt med et andet navn”

Ydelseskommissionens forslag vil øge fattigdom og hjemløshed
Ydelseskommissionens forslag nedsætter kontanthjælpen generelt med flere tusinde kroner, og stopper for særlig støtte til unge, gravide og syge. Udspillet afspejler hvordan det kapitalistiske samfund med deres tabeller og regneark kynisk målretter deres besparelser mod samfundets udsatte og fattige grupper.

Ydelseskommissionens anbefalinger vil omfordele blandt de fattige selv
(I dag) kommer regeringens Ydelseskommission med sine anbefalinger til fremtidens kontanthjælp og sociale ydelser. Kommissoriet til arbejdet var at det skulle være ”udgiftsneutralt”. I praksis er der altså tale om en omfordeling mellem de fattigste. Ydelseskommission vil ikke løse spørgsmålet om fattigdom

INTERNATIONAL SOLIDARITET – PALÆSTINA

Leve, leve, leve Palæstina!
Marie Herget Christensens tale til Palæstina demonstrationen i København d. 5. juni – på vegne af Kvinder i Kamp

Foto-reportage: Palæstina solidaritets demonstrationer mod Israels etniske udrensning
Lørdag eftermiddag d. 5. juni kom den fortsatte solidaritet med det  palæstinensiske folk igen til udtryk i Danmark ved en stor demonstration i København i strålende solskin. Samt med en mindre demonstration i Aarhus på samme tidspunkt og grundlag. Demonstrationernes overskrift var  ”73 år med etnisk udrensning i Palæstina – Kampen fortsætter”

USA er ingen “ærlig mægler” – men Israels partner i kriminalitet
Den palæstinensisk ledte boykotbevægelse BDS protesterede i en nylig erklæring skarpt mod USA administrationens “diplomatiske rundtur” i det besatte Ramallah med udtalelsen “Den amerikanske administration er Israels partner i kriminalitet”, hvor de påviser USA’s virkelige rolle som partner for apartheid Israel. I Ramallah blev besøget mødt med omfattende protester.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Valg afholdt i Mexico i skyggen af 37.000 mord
Den 6. juni afholdt Mexico midtvejsvalg til parlamentet og lokalvalg i store dele af landet, samlet set det største antal der var på valg i nyere historie. Den siddende præsident og hans koalition bevarede flertallet, men mistede 20 procent af deres pladser fra valget i december 2018. Det seneste år har covid-19 pandemien ramt Mexico meget hårdt, og det har samtidig været et af de mest voldelige år med 37.000 mord.

Solidaritet med de folkelige protester i Columbia
De nationale protester mod Columbias regering og dens krig mod befolkningen forsætter nu på 5. uge. Regeringen er rystet, militær, politistyrker og fascistiske paramilitære grupper forsøger at kvæle bevægelsen med blod og ild. Mødre danner menneskeskjolde mod angrebene på de unge.

Oktober Radio: Hjemløsebænken der forsvandt
I denne uges podcast fra Oktober Radio, taler vi om en sag fra Århus, hvor kommunen gerne vil smide hjemløse ud af centrum. Vi omtaler en dom fra landsretten, der slår fast at anklagemyndigheden var langt forbi demokratiets grænser, da de krævede aktivister dømt dobbelt straf for at demonstrere imod regeringens corona-nedlukning. Vi kommer også ind på en ny bog om den grønlandske kolonihistorie. Og til sidst taler vi om politikernes og erhvervslivets gentagne forsøg på at tryne den frie forskning og dens resultater.
Udsendelsen d. 12. juni 2021

Kommunistloven og samarbejdsregerings overgreb på dansk demokrati
Den 22. juni er det 80 år siden, at dansk politi i 1941 anholdt flere hundrede kommunister efter Nazi-Tysklands ønske. Arrestationerne var direkte grundlovsstridige, og baserede sig på ulovlige registre og samtidig gik dansk politi langt ud over det besættelsesmagten havde forlangt. Historien, og overgrebet på demokratiet, er blevet rejst flere gange siden krigen, bl.a. Aktive Modstandsfolk. Sagen er her op til 80året blevet rejst igen.

FRA BLOKKEN

http://kpnet.dk/blogs/wp-content/uploads/2021/06/Flere-varme-haender.jpg

Jeg er vred! Systemet beskytter ikke de mest sårbare
Jeg har talt med 5 kollegaer – der fælles for dem alle er sygemeldte med stress pga. dårligt arbejdsmiljø og et for stort arbejdspres… Fælles for dem alle er, at de alle er mennesker med et stort omsorgs gen, der har givet og ydet indtil deres lys blev slukket og de knækkede – det er legalt, og kan ske for os alle – for alle hverdags helte, og entusiaster, der kæmper mod besparelser, genopretningsplaner og en kommunekasse, der pludseligt fra den ene dag til den anden bliver tom bliver det på et tidspunkt så presset, at de knækker.

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne