Leve, leve, leve Palæstina!

Marie Herget Christensens tale til Palæstina demonstrationen i København d. 5. juni – på vegne af Kvinder i Kamp

Leve, leve, leve Palæstina!

Hej allesammen

jeg hedder Marie og jeg kommer fra en kvindeorganisation, der hedder Kvinder i Kamp.

Vi står her i dag for at sige, at Palæstina aldrig kommer til at stå alene.

Verdens befolkninger og alle os, der står solidariske med Palæstina, gik på gaden da Israels bomber regnede ned over Palæstinas børn – og vi går stadigvæk på gaden for Palæstinas frihed.

I Kvinder i Kamp kæmper vi for kvinders ret til at være frie og leve på den her klode. Til at eksistere, til et hjem, til et kvindeliv i fred og i frihed

Og den kamp kæmper vi sammen med Palæstinas kvinder.

Den kamp – Palæstinas kvinder kæmper lige nu sammen med resten af den palæstinensiske befolkning – er den helt rå kamp for overhovedet at måtte eksistere. Kampen for at ens børn ikke bliver myrdet. For at man ikke selv bliver myrdet. Det er kampen for retten til livet. Og den ret til livet – til at eksistere i verden i ens eget hjem og ens eget land – den er ukrænkelig.

Retten til at bygge en familie og kunne se sine børn leve i ens eget land og ens eget hjem er ukrænkelig.

Det er den kamp som Palæstinas folk kæmper med støtte fra hele verden, fra befolkningerne, fra kvinderne, fra alle undertrykte.

Upåagtet om vi er muslimer, kristne, jøder, ateister. Vi vil ikke lade os narre til at gøre det en religiøs konflikt. Det er det besatte folks kamp mod besætteren. Og – det besatte folk støttes af millioner verden over, støttes af os der står her i dag og siger: Nu skal det være slut med Israels besættelse og forbrydelser – os der siger: Frit Palæstina!

De bliver ved med at prøve at bilde os ind, at det her er en konflikt hvor alle er lige gode om det. Det er det ikke – lige så lidt som det var en ligeværdig konflikt mellem Tyskland og Danmark, da Tyskland besatte Danmark i 1940. Den dag et land bliver besat, bliver modstandskamp legitim. Bliver frihedskamp legitim.

Det står ikke til diskussion og har været slået fast lige så længe vi har haft folkeretten. Det vi ser her er en israelsk besættelsesmagt, der med vold og magt og krig i 73 år har besat Palæstina. Har fordrevet folk fra deres hjem. Har koloniseret og annekteret. Og som igen og igen og igen har myrdet løs på den palæstinensiske befolkning.

Palæstinas befolkning møder den besættelse med modstand.

Den modstandskamp er fuldstændig legitim og berettiget og vil blive ved med at være legitim indtil Palæstina er frit. Alt andet er tågesnak og det, der er værre. Det er et tågeslør lavet for at dække over Israels forbrydelser.

Hvis Israel virkelig ville freden, så ville de stoppe besættelsen af Palæstina. Så simpelt er det.

Der er våbenhvile lige nu, men har Israel stoppet besættelsen? Nej – det har de ikke. Det skal den danske regering tage afstand fra. De skal fordømme Israels blodige, myrdende besættelse.

Selvom der er våbenhvile lige nu fortsætter besættelsen. Fortsætter undertrykkelsen og volden mod palæstinenserne i Gaza, i Jerusalem og i hele Palæstina. Fortsætter de ulovlige bosættelser og koloniseringen af Palæstina. Det kan og skal vi ikke lade ske stiltiende.

Vi må kræve af den danske regering, at de fordømmer Israels besættelse, anerkender Palæstina og Palæstinas ret til frihed – og boykotter Israels apartheid regime.

Jeg går 100% ind for en boykot af israelske varer, ligesom jeg vil gå ind for en boykot af andre forbryderiske stater.

Og jeg kræver at min regering gør det samme. Vi skal ikke have en dansk statsminister, der tager på rejse til Israel og laver obskure vaccineforhandlinger med den israelske administration.

Vi skal have en dansk statsminister, der går forrest i kravet om en international fordømmelse af Israels krigsforbrydelser og ulovlige bosættelser.

Palæstinensere har som alle andre retten til at være en fri nation, hvor loven ikke dikteres af en besættelsesmagt.

Ligesom danskerne kan markere en dag for en forfatning, en grundlovsdag som i dag, skal palæstinenserne også kunne det i et frit land.

Derfor står vi i dag og alle andre dage solidarisk med Palæstinas folk. Med Palæstinas kamp indtil Palæstina igen er frit.

Stop fordrivelserne af palæstinenserne fra deres hjem!
Stop bosættelserne og annekteringen af Palæstina!
Fordøm Israels besættelse! Boykot Israel!
Styrk den internationale solidaritet!

Leve Palæstinas kvinder!
Leve Palæstinas folk!
Leve Palæstinas børn!

Leve, leve, leve Palæstina!

Læs om Kvinder i Kamp her


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater