Derfor NEJ til OK21 mæglingsforslaget

Simpelthen fordi det er den eneste vej frem at stå fast og kæmpe. Et ja vil være et ja til at lagre kravet om højere løn og ligeløn for kvindefagene i en syltekrukke. Der må kæmpes nu, ikke først til OK24. Et NEJ vil være en demonstration af sygeplejerskernes styrke og vilje til ikke længere at lade sig spise af.

Sygeplejerskerne og radiograferne gav deres mening klart til kende, da de sagde NEJ til OK-resultatet. Efter uendeligt langtrukne oghårde forhandlinger’ i Forligsinstitutionen vendte Dansk Sygeplejeråd tilbage med et mæglingsforslag med nøjagtig det samme elendige lønresultat på 5% over de næste 3 år. Eneste nye var et uforpligtende ønske om at regeringen ville nedsætte en komité om lønstrukturer. Og så kom der oven i købet den tilføjelse, at de sygeplejersker som har fået tillæg for at arbejde i front mod corona, og som har taget ekstra vagter og overarbejde, får modregnet deres tillæg!

En sygeplejerske slår fast:

Har selvfølgelig stemt. Denne gang blev det et kæmpe NEJ! Det skal på INGEN måde bruges penge på en komité! Der skal ikke indsamles flere data om, hvorvidt vi er lavtlønnet! Den sag er uddebatteret!

Ja, den alt for lave løn for de offentligt ansatte er veldokumenteret. Men hvad var formålet i denne plan udtænkt sammen med Fagbevægelsens Hovedorganisation? Først og fremmest at lægge låg på kampen og at kunne lagre den ud i uendeligheden i en kæmpe syltekrukke. Som sygeplejerske Vibeke Kline Lange Frost for nylig skrev:

Sygeplejerskerne har fået den ære af at få lov at stemme om præcis samme forlig som der allerede er blevet sagt nej til i slutningen af marts måned. Tilføjet til den nye mæglingsskitse, er der sneget sig en lønkomite ind. Selveste Fagbevægelsens Hovedorganisation har allernådigst hjulpet sygeplejerskerne med at blande pærer og bananer sammen, for at lægge låg på flere ugers aktivisme og optøjer hen over det ganske land.

…. Det eneste jeg kan se, er en fagbevægelse der ønsker at vise sin magtfuldkommenhed, og ønsker at vride armen om på ryggen af sygeplejerskerne. Hvis ikke vi siger ja til den nye mæglingsskitse – ja så er det ganske enkelt vores skyld at KL og Danske Regioner vil trække sig ud af komiteen. Det er med andre ord os der vil ødelægge det for hele fællesskabet, og det bliver blankt accepteret af de forhandlende parter.

Aldrig har jeg følt mig så svigtet af min fagforening – aldrig har jeg følt at fagbevægelsen er så pilrådden.

Hvis ikke vi kan få lov at bruge vores medlemsdemokratiske ret til at sige nej, og dermed strejke – hvorfor erklærer vi så ikke bare i fællesskab den danske model død? Selvsamme model som samtlige politikere i Socialdemokratiet messer på repeat: ”det skal løses indenfor den danske model”

Fint. Så gør vi det.
Det bliver et kæmpe nej tak herfra!”

Lønkampen og ligelønskampen fortsætter – et NEJ til OK21 mæglingsskitsen vil være en helt central del af denne kamp.

Læs også
Hvorfor jeg stemmer NEJ til OK21 – igen
KPnet 28. maj 2021

Spræng rammerne! – For en bedre fremtid!
Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater