USA er ingen “ærlig mægler” – men Israels partner i kriminalitet

Den palæstinensisk ledte boykotbevægelse BDS protesterede i en nylig erklæring skarpt mod USA administrationens “diplomatiske rundtur” i det besatte Ramallah med udtalelsen “Den amerikanske administration er Israels partner i kriminalitet”, hvor de påviser USA’s virkelige rolle som partner for apartheid Israel. I Ramallah blev besøget mødt med omfattende protester. I Danmark er der solidaritetsdemonstrationer med palæstinensernes modstand lørdag d. 5. juni.

Protester i Ramalla mod den amerikanske udenrigsministers besøg

Af Den Palæstinensiske BDS Nationalkomité (BNC) 25. maj 2021

Den amerikanske administration er Israels partner i kriminalitet

“I lyset af den amerikanske regerings igangværende finansiering af Israels regime, for sikring af militær besættelse, bosætter-kolonialisme og apartheid og afskærmende fra ansvar, fordømmer det palæstinensiske civilsamfund den amerikanske udenrigsministers besøg i det besatte Ramallah.

På trods af Israels massakrer i Gaza har Biden administrationen godkendt salget af præcisionsstyrede bomber for 735 millioner dollars til Israel. Det gør det muligt for Israel at fortsætte med præcision at massakrere palæstinensiske familier i Gaza og andre steder.

USA´s udenrigsminister Blinken: NOT WELCOME

Siden 1948 har USA forsynet Israel med militær støtte og anden hjælp til en værdi af 146 milliarder dollars og økonomisk sikret Israels igangværende Nakba (fordrivelses katastrofe red.) mod det oprindelige palæstinensiske folk. USA yder stadig årligt 3,8 milliarder $ i støtte til Israel i militærfinansiering.

Al denne finansiering af apartheid og milliarder af andre dollars brugt på det militære-sikkerheds-industrielle kompleks gennem årene kunne i stedet være brugt til at løfte millioner i USA – især sorte og indfødte samfund – ud af fattigdom, og skabe bæredygtige job og give bedre uddannelse og sundhedspleje til millioner.

Palæstinensere står sammen med Black Lives Matter bevægelsen og andre retfærdighedsbevægelser i deres kampe for race, social, økonomisk, køn og klimaretfærdighed.

Vi støtter deres krav om at flytte amerikanske budgetprioriteter væk fra militært hegemoni og imperialistisk undertrykkelse over hele verden, herunder finansiering af israelsk apartheid. For i stedet at betale erstatning for århundreder med uretfærdighed og udplyndring og afslutte den strukturelle racisme og hvidt overherredømme.

USA har opmuntret israelske forbrydelser ved at bruge sin vetomagt ti gange til at blokere FN’s Sikkerhedsråds resolutioner, der fordømmer israelske krænkelser af palæstinensiske rettigheder og opfordrer til ansvarlighed.
USA har anerkendt det besatte Jerusalem som Israels hovedstad, i strid med international lovgivning og imod viljen fra det overvældende flertal af verdens lande.

Biden-administrationen har fortsat Trumps støtte til Israels krig mod BDS, trods 72% af amerikanere er imod anti-BDS-lovene og ser dem som forfatningsstridige.
Dette står i modsætning til skiftet i det demokratiske partis base henimod at støtte palæstinensiske rettigheder, hvilket fremgår af en nylig meningsmåling og et brev fra 500 partimedarbejdere, der opfordrer til at holde Israel ansvarlig.

Uanset om det er under den fremmedhadende, fanatiske anti-palæstinensiske Trump eller den mere liberale, anti-palæstinensiske Biden, har palæstinenserne ikke bemærket nogen væsentlig forskel i den militaristiske, kriminelle politik fra den amerikanske imperialismes side rundt om i verden, mindst af alt i Palæstina.

USA er ingen “ærlig mægler”. Men er Israels partner i kriminalitet.
USA må stoppe militærfinansiering af israelsk apartheid og anerkende de umistelige palæstinensiske rettigheder, som er fastsat i folkeretten.

Efter våbenhvilen må vi fordoble vores BDS-indsats for #CeaseApartheid. Det er #InOurHands. “

—–

Besøget i Ramallah var led i udenrigsminister Blinkens “fredsmission” (24.-27. maj) til Jerusalem, Ramallah, Kairo og Amman ovenpå Israels krig mod palæstinenserne og med nye krigsforbrydelser mod Gaza´s befolkning.

I Ramallah blev besøget mødt med store protester.
Erfaringerne med USA´s “diplomati” – USA´s “mæglerrolle” – har siden Oslo aftalernes fallit været katastrofale for palæstinenserne. Med en udvikling hvor Israel med amerikansk accept har fortsat koloniseringen med bosættelser som en de facto annektering af stadig større dele af de besatte områder.

Oversat fra :
​The U.S. Administration is Israel’s Partner in Crime

Udtalelsen er tidl. bragt hos Boykot Israel i Danmark:
Den amerikanske administration er Israels partner i kriminalitet

BDS Boykot, De-investering og Sanktioner
(Inspireret af boykot bevægelsen mod Sydafrika under apartheid tiden)
Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) Movement

———————

LØRDAG DEN 5. JUNI PALÆSTINA SOLIDARITETS DEMONSTRATIONER i DANMARK

73 år med etnisk udrensning i Palæstina – kampen fortsætter

København Kl. 14:  Palæstinas Plads

Aarhus Kl. 14: Store Torv 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne