Kommunistisk Politik Digital 15 – 2020 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 15 – 2020

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 29-30, 2020

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Perspektiver for socialisme
Behovet for et andet globalt samfundssystem end kapitalisme og imperialisme er skrigende. Som Lenin sagde, betyder imperialisme reaktion over hele linjen. Reaktionen er  bundløs og endeløs. Massernes fattigdom og elendighed kan altid blive større, undertrykkelsen hårdere, den åndelige formørkelse i form af religiøse doktriner eller kapitalistisk indoktrinering mere udbredt.
På knæ for Gud, Mekka eller kapitalismens guldkalv – det er én og samme ting: Find dig i de riges diktatur, i krigene, i elendigheden, i at udbytningen, udplyndringen og undertrykkelsen bliver værre.
Lad være med at protestere, lad være at gøre oprør! For det koster og har altid kostet at stille sig på revolutionens og fremskridtets side. Af Klaus Riis, APK

Pensionsalder fokus – Hvor skal vi hen du?
Harmen imod udviklingen med en fortsat højere pensionsalder – stadig længere væk fra 65 års pensionsalderen – er meget omfattende. Den er ikke uventet særlig massiv blandt 3F´s medlemmer, der i den grad mærker resultatet af det stigende arbejdspres og nedslidning.
“Hvis vi skal nå at have et værdigt otium er det med en pensionsalder ved 65 år” bliver åbent udtrykt af stadig flere.
Henning Paaske Jensen, APK

Yankee go home!
Mette Frederiksen er vært for USA’s udenrigsminister Mike Pompeo. Besøget skal bekræfte Danmarks stilling som USA-imperialismens og NATO’s loyale skødehund og aktive krigsdeltager.
Af Arbejderpartiet Kommunisterne

Dansk imperialisme under to herrer
Danmarks udenrigsminister, socialdemokraten Jeppe Kofoed demonstrerede regeringens evne til at tjene to herrer på en gang under dagens amerikanske besøg. Danmark støtter USA i rivaliseringen med stormagten Kina, men taler samtidig med fælles stemme fra EU i sin fordømmelse, understregede Jeppe Kofoed. Og når det gælder Arktis og Grønland vil regeringen forsat sikre USA’s og dansk kapitals vitale interesser.

Danmark i krig i Vestafrika
Den officielle betegnelse for dansk militærs indgriben i Sahelområdet i Afrika er ’kapacitetsopbygning’. For afrikanerne er der tale om imperialistisk besættelse og krig mod befolkningen. Nu øger Danmark sit bidrag til den fransk ledte krig og sender enheder fra Jægerkorpset og Frømandskorpset

Røgslør over EU-forhandlinger
Der er nu indgået aftale mellem EU’s statsledere om ‘corona-genopretningsfond’ og EU-budget på i alt omkring 13.600 milliarder kroner! Aftalen skal ratificeres i medlemslandene.
I meldingerne fra EU’s topmøde om milliardgaver til monopolerne holdes alt det væsentlige skjult, mens underordnede detaljer gøres til dagens drama.

“Det skal kunne betale sig at arbejde”
De aktiverede laver arbejde, som reelt set er ”lønarbejde”, de får bare ikke løn for det. For år tilbage måtte de, der blev kaldt langtidsledige ikke udføre arbejde, som rettelig skulle udføres for overenskomstmæssig løn. I dag er der frit slag. Jo flere ledige, der sendes i praktik og aktivering, jo mere kan man presse løn- og arbejdsforhold på det betalte arbejdsmarked.
Af Karsten Jonassen, APK Odense

Udkants-Aarhus, misbrug og den forudsigelige cyklus af død
En ung mand på 25 år blev i denne uge skudt og dræbt i Århus, han var venlig og smilende og han havde netop skabt sig et navn som ny på gangsterrap scenen. Om få uger skulle han giftes, men endnu havde han ikke fået taget afsked med sit liv på den hårde gade.

Nej til atomvåben – Husk Hiroshima!
I 2017 blev en global traktat om forbud mod atomvåben vedtaget i FN. En diplomat udtalte i den forbindelse, at det var denne juridiske norm Verden havde ventet på siden de første atombomber blev kastet over de to japanske byer Hiroshima og Nagasaki nu for 75 år siden. Der er bare den hale ved det, at Danmark ikke har underskrevet og tilsyneladende ikke vil underskrive traktaten, men tilmed boykottede forhandlingerne herom.

Genbaku atomkuplen i Hiroshima er af Unesco kategoriseret som et verdens-mindesmærke. Et evigt minde om det, der ikke måske igen.

Hiroshima brænder stadig
I år er det 75 år at de første atombomber blev udløst over de to japanske byer, Hiroshima og Nagasaki. Til dato menneskehedens blodigste og mest uhyggelige terrorhandling. Mere end 200.000 blev dræbt – børn, kvinder, mænd – gamle som unge. Dyr, træer, huse og bygninger udslettet med et brag. Den officielle myte om, at bomberne faldt for at afslutte 2. verdenskrig hurtigt er falsk. Krigen var reelt ovre; Nazi-Tyskland, Japans allierede, havde kapituleret to måneder forinden. Den anden om at området var et vigtigt militært knudepunkt holder heller ikke vand. Det var blodig terror og starten på foreløbig 75 års rædsel for en mulig atomkrig. Atomvåben er terror og en forbrydelse mod menneskeheden, uanset hvor de er, og om de bruges eller ej.
Det er i denne forbindelse værd at (gen)læse Thomas Koppels stadig aktuelle kronik “Hiroshima brænder stadig” skrevet i anledningen af 60-årsdagen for Hiroshima og Nagasaki den 6. august 2005.

REVOLUTIONÆR SOMMERLEJR 2020

Revolutionær sommerlejr skudt godt i gang
Revolutionær sommerlejr der forløber fra torsdag d. 16. til søndag d. 19. blev i dag torsdag skudt godt i gang med en tale af Jonas Ørting, APKs formand.

Frem mod OK21
Lørdag formiddag har vi diskuteret kommunisternes opgave frem mod de offentligt ansattes overenskomstkamp i 2021.
Rapport fra Revolutionær sommertræf

Socialisme i Danmark
Rapport fra Revolutionært sommertræf
Hvordan ser socialismen ud, hvilket samfund og hvilken tilværelse bliver det

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Hagia Sophia skal ikke gøres til et politisk instrument
Erdogans beslutning om at omdanne det århundreder år gamle kulturmonument, og nuværende museum til moske er et klart udtryk for Erdogans forsøg på at udvise religiøs handlekraft og afstive sin store tilbagegang, skriver SELMA GÜRKAN leder af Arbejderpartiet, EMEP
Hagia Sophia er Tyrkiets allerstørste byzantinske kulturmonument i Det Byzantisnke Riges hovedstad Konstantinopel – I dag Istanbul i Tyrkiet.

Bekæmpelse af bureaukratiske metoder – En integreret del af den ideologiske kamp
”Dette onde kan kun overvindes ved en anstrengende og vedholdende indsats over en lang årrække … Det vil utvivlsomt give gode resultater, selv om det ikke sker så hurtigt som forventet af dem, der har tendens til at reducere ’bekæmpelse af bureaukrati’ til en simpel læresætning … i stedet for at arbejde hårdt for at tage konkrete skridt.” (Lenin)
Af Det Kommunistiske Arbejderparti (PCT) – Den Dominikanske Republik. Artiklen er oversat fra Unity & Struggle til Magasinet Enhed og Kamp nr. 2 – 2020.

Korrö folkmusikfestival digital
Der bliver festival, på trods af alt – vær med online og besøg Korrö når vi sender live fra den lille fine håndværks by. Lørdag den 25 Juli ved frokosttid sætter vi i gang med et fuldspækket livesendings program, som sender til langt ud på aftenen.

GITMO fra 2005 – Dokumentarfilm om Guantánamo
Uaktuelt bliver det vel næppe – nogen bør stadig stilles til ansvar for det der foregår!!
De to svenske journalister sætter spot på den groteske situation på Guantánamo.

Nej til nedslidning!
Utroligt at udsætte mennesker til at fortsætte til de er 70 år.
af Birgit Winther Holmgren

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne