Nej til atomvåben – Husk Hiroshima!

I 2017 blev en global traktat om forbud mod atomvåben vedtaget i FN. En diplomat udtalte i den forbindelse, at det var denne juridiske norm Verden havde ventet på siden de første atombomber blev kastet over de to japanske byer Hiroshima og Nagasaki nu for 75 år siden.

Der er bare den hale ved det, at Danmark ikke har underskrevet og tilsyneladende ikke vil underskrive traktaten, men tilmed boykottede forhandlingerne herom. Da Danmark – som vi ved – ikke kunne drømme om at handle selvstændigt og udenom USA og NATO så fulgte man trop og sammen med NATO-landene undlod at deltage i forhandlingerne om forbud mod atomvåben.

Danmark følger nu en linje, der kaldes en aktivistisk udenrigspolitik. En praksis der følger USA’s doktriner i tykt og tyndt. Ved at undlade at behandle FN-traktaten accepterer Danmark dermed de facto brugen af atomvåben.

Og blot nogle måneder efter vedtagelsen af traktaten forlød det i et kortfattet i et Ritzau telegram, at Pentagon og Trump nu havde lagt en ny atomstrategi. Atomvåben skal være et dagligdags våben på slagmarken.  I Ritzau telegrammet, der blev bragt enslydende og uden kommentarer i alle de større danske medier, hed det bl.a. “USA vil modernisere sit atomarsenal ved blandt andet at udvikle en ny og mindre atombombe, der er beregnet til at blive brugt på en slagmark” og under påskud af, at ”dette er et svar på Ruslands udvidelse af sin kapacitet og landets strategi og doktrin”.

Så i stedet for at støtte en udvikling mod spredning og forbud mod atomvåben, så bliver Danmark som tæt allieret til USA og som NATO-medlem en støtte for USA’s nye atomdoktrin. Det er vanvittig skræmmende, for den sænker barren for at tage atomvåben i brug og øger dermed risikoen for en altødelæggende atomkrig.

Der er brug for fornyet opmærksomhed omkring denne truende udvikling. Det er en sag, der er alt for farlig til at lægge i hænderne på politikerne. Der må påny skabes en omfattende bevægelse nationalt og globalt omkring forbud mod atomvåben.

Atomvåben er terror og en forbrydelse mod menneskeheden, uanset hvor de er, og om de bruges eller ej.

Inden længe er der der Hiroshima-dag den 6. august – mindedagen for de mere end 200.000 civile ofre for nedkastningen af atombomber over de to japanske byer Hiroshima og Nagasaki

Den officielle myte om, at bomberne faldt for at afslutte 2. verdenskrig er falsk. Krigen var reelt ovre. Nazi-Tyskland, Japans allierede, havde kapituleret to måneder forinden. Den anden om at området var et vigtigt militært knudepunkt holder heller ikke vand. Det var blodig terror og starten på foreløbig 75 års rædsel for en mulig atomkrig. Det er nu 75 år siden denne uhyggelige terrorhandling fandt sted,

’Tid til fred – Aktiv mod krig’ – er i fuld gang med at forberede Hiroshima-dagen den 6. august. På Peblingesøen ved Dronning Louises Bro, skal der søsættes hundredvis af lotusblomster med fyrfadslys til minde om ofrende og for at sige ALDRIG MERE.

Læs mere herom på ’Tid til fred – Aktiv mod krig’ – hjemmeside
Her kan du også kan tilmelde dig og give en praktisk hånd med i forberedelserne.

Overskrifterne lyder:
For 75 år siden kastede USA de første atombomber over Hiroshima og Nagasaki!
Aldrig mere  – Nej til atomvåben
Danmark skal underskrive og ratificere FN´s traktat om forbud mod atomvåben!

Læs også:

Hiroshima brænder stadig af Thomas Koppel

Hiroshima og Nagasaki: Filmen de ikke ønsker I skal se
Videoen viser optagelser fra Hiroshima og Nagasaki som blev hemmeligholdt af det amerikanske forsvarsministerium i 20 år. Ingen af de store amerikanske TV-kanaler ville vise dokumentarfilmen om de ufattelige ødelæggelser.

USA’s nye atomdoktrin bliver også Danmarks: Atomvåben skal kunne bruges i konventionel krig og cyberkrig

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne