Revolutionær sommerlejr skudt godt igang

Revolutionær sommerlejr der forløber fra torsdag d. 16. til søndag d. 19. blev i dag torsdag skudt godt i gang med en tale af Jonas Ørting, APKs formand.

Jonas tog udgangspunkt i partiets 20 år, og 20 år i klassekampen. Fra dengang citerede han udtalelsen: Den internationale arbejderklasse og folkene, med de nye marxistisk-leninistiske kommunistiske partier og organisationer i spidsen, forbereder sig på den ny bølge af antiimperialistiske og socialistiske revolutioner, den tredje i imperialismens og revolutionernes epoke.
Og fortsatte: I dag 20 år senere står vi i den epoke.
Revolutionen som et konkret projekt her og nu – fra de små til de store kampe – det er den røde tråd de næste 3 dage.

Black Lives Matter oprøret
Eftermiddagens møde handlede om Black Lives Matter oprøret i USA og kampen herhjemme mod racisme og statsracisme. Marie Herget Christensen viste stærke billeder fra oprøret – fulgt af billeder og tale om dansk imperialisme, kolonialisme, om Ghettopakken og kampen i Danmark.
Diskussionerne handlede bl.a. om, at også racisme er et klassespørgsmål. Undertrykkelsen af sorte og fx muslimer er den samme dobbelte undertrykkelse, som der også er mod kvinder. Kapitalen profiterer af begge og bruger det som et redskab for splittelse og for at fastholde magten.
Arbejderklassen på tværs af alle skel må forene sig og kæmpe sammen.
Black Lives Matter kampen må fortsat forbindes med kampen mod Ghettopakken, mod lejrene og de racistiske love vendt mod alle mennesker der ikke har den ”rette” herkomst.

Lejrlivet udfoldes inde og ude
er fyldt af glade børn, der har et kæmpe område og en herlig legeplads at tumle på. Man kan høre børnene har glædet sig til lejren.

Nye og gamle lejrdeltagere nyder også de ualmindeligt dejlige omgivelser – og solskinsvejret.

Lisbet Bonde

Eftermiddagens tale bliver lagt op på KPnetTV, og vil kunne ses på KPnet.dk

Revolutionær sommerlejr 2020 – torsdag d. 16. juli til søndag d. 19. juli


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne