Socialisme i Danmark

Revolutionært sommertræf er i fuld gang. Her følger en kort reportage fra anden dagen

Hvordan ser socialismen ud, hvilket samfund og hvilken tilværelse bliver det, var formiddagens emne.

Franz Krejberg holdt et spændende oplæg, som bl.a. belyste hvordan samfund havde udviklet sig gennem tiden, produktionsmidlerne, klasserne og videnskaben havde udviklet sig – til det punkt hvor vi er i dag: Revolutionernes tid.Hvis borgerskabet forsvandt i  morgen ville det intet betyde, samfundet vil fint fungere uden, de er en overflødig snylterklasse.

Socialismen skal bevidst sikre forandring og forbedring af alle dele af samfundslivet, produktion, boligmasse, uddannelse, sundhed og vil give plads til både kulturliv, til traditioner – dog ikke alle! – til eksperimenter og ikke mindst give naturen plads igen.
Næsten alle mennesker har enestående evner, som kan bringes til udfoldelse gennem uddannelse og gennem praktik, så der vil hurtigt blive mennesker som kan bringe tingene fremad, arbejdere der kan lede produktionen. Der vil blive udløst en energi, innovation, virke- og skabertrang. Menneskets verden vil igen kunne bringes i balance med naturen.
Oplægget affødte en livlig debat. Her blev bl.a. drøftet den skærpede klassekamp borgerskabet vil sætte ind mod arbejderklassens magt, som vi så det i den unge Sovjetstat.

Pariserkommunen blev fremhævet som et eksempel på, at arbejderklassen meget hurtigt vil kunne styre samfundet og skabe forbedringer i alle retninger.
Det blev fremhævet, hvor vigtigt det er at vi taler med mange folk ikke blot om hvor elendigt dette samfund er, men om hvor anderledes hvor frigørende det kan blive med socialisme.

Som en sagde: Hvis en industriarbejder eller en tømrer skulle foreslå et nyt samfundssystem, ville det aldrig falde dem ind at foreslå kapitalismen med al dens ineffektivitet og elendighed.

I eftermiddag skal vi høre erfaringer fra kampen mod privatiseringer og fra kampen mod Ghettopakken. I aften er der oplæg om kampen for arbejde. Dette oplæg vil blive lagt op på KpnetTV. – Hør hele indlægget her. – Se også Gadeaktion på den Røde Plads Nørrebro den 4. juni 2020

Lejrlivet

Inden aftensmaden er der fælles strand- og badetur for børn og voksne. I aften skal der være bål for børnene.

Traditionen tro er der mange kulturindslag i løbet af lejren oplæsning af digte, spændende politisk musik mm.

Café Marx er åbnet med hjemmebagt kage, hjemmebrygget specialøl og andre gode sager.

I går var der børnebio mens der var aftenmøde. Børnene har bare fundet totalt sammen, de har det dejligt.

I det hele taget er der en god stemning på lejren, med mange gode samtaler.

Lisbet Bonde

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne